BAMT je linux koji se podiže sa USB stick-a. Veoma se jednostavno podešava, u suštini se sva podešavanja svode na izmjenu cgminer.conf fajla (barem kod mene). Ima više verzija, a vrsta kartica koje imaš u principu određuje koju ćeš verziju koristiti. O tome ima već posebna tema (druga verzija istoga je SMOS).samo da pitam sta je to BAMT i zasto prepravljate postojece BIOS-e...
BAMT je linux koji se podiže sa USB stick-a. Veoma se jednostavno podešava, u suštini se sva podešavanja svode na izmjenu cgminer.conf fajla (barem kod mene). Ima više verzija, a vrsta kartica koje imaš u principu određuje koju ćeš verziju koristiti. O tome ima već posebna tema (druga verzija istoga je SMOS).
Postojeći BIOS-i se prepravljaju da se ne bi morali peglati sa programima tipa trixx, AB ili GPU Tweak koji, osim što rade samo na Windows-u em znaju biti dosta ćudljivi u multi-GPU okruženju, a posebno kod restarta mašine. Ovako, sa prepravljenim BIOS-om karta uvijek radi na maksimalno zadatom naponu i ne može više. Naravno da treba prvo naći do koje se tačke napon može smanjiti, a da karta i dalje stabilno kopa (svejedno da li u Linuxu ili Windowsu). Tu nema pravila, metoda probe i greške je nužna.
Cgminer (ili novija varijanta sgminer svejedno) uvijek vidi maksimalni napon karte određen u njenom BIOS-u bez obzira što je isti možda smanjen trixx-om ili AB-om. Za karte serije 4xxx i 5xxxx napon se može mijenati iz samog cgminer-a i onda će tamo stajati ono što je postavljeno u komandi "Vdcc" cgminer-a. Za sve novije (6xxx, pa naviše) to ne važi već cgminer očitava maksimalni napon iz BIOS-a, a ne iz regulatora napona karte.
Trebinje, RS, BiH.hvala dragane na iscrpnom objasnjenju...samo da te pitam posto pises ijekavicu jesi li i bosne ili hrvatske crne gore mozda...koje su cene kartica kod tebe i sa kojim karticama kopas trenutno ?
Trebinje, RS, BiH.
Imam u jednom rigu 1 X 7950 + 2 X R9 280X DC2T. I još jednu 5850 u zasebnom računaru na kojem ponekad nešto i odigram kad ne radi mining. Mislio sam još malo širiti mđt. ove trenutne cijene novčića me obeshrabruju.
Cijena R9 280X D2CT je u BiH sada oko 600 KM (300 EUR-a). Mogu se naći polovne sa garancijom 7950 ili R9 280X i za manje para. Generalno je kao i svugdje ponuda veća od tražnje pa to obara cijene.
Evo ovde imaš 15tak slika raznih rig-ova od naših kolega sa bencha a na nekim slikama imaju i dimenzije pa prilagodi sebi...hvala. kopam sa dve 7950 i razmisljam da pravim rig ali to nisam radio do sad pa nikako da se odlucim na taj korak...pored 4 ASUS VGA R9270-DC2OC-2GD5 hdd, rama, ploce i napajanja za taj rig mislim da ne bih mogao proci manje od 1000eura. da li je bolje za te pare nakupovati novcica pitanje je sad. ako imas neke upute za pravljenje riga ili neki tutorijal bio bih zahvalan.
Evo ovde imaš 15tak slika raznih rig-ova od naših kolega sa bencha a na nekim slikama imaju i dimenzije pa prilagodi sebi...![]()
koji je ono rejected shares u odnosu na accepted shares u % normalan?
Lose utice , ugasi cross u driverima i kopaj .
Zanima me preporuka za R9 290. Uzeo bih u Madjarskoj pa bi bilo dobro da bude sto pouzdanija, dakle izdrzljivost pa tek onda koliko KH/s postize.
Moj prijatelj je imao volje i živaca pa je pravio rig po nekom nacrtu i tu je bilo sto problema. Mene je mrzilo da se sa tim patim pa sam kupio gotov preko malih oglasa. Sve sa poštarinom me je izašao oko 30 EUR-a. Jedini je problem bio što rupe nisu bile dobro izbušene pa sam to morao dodatno raditi, ali to je zbilja sitnica.hvala. kopam sa dve 7950 i razmisljam da pravim rig ali to nisam radio do sad pa nikako da se odlucim na taj korak...pored 4 ASUS VGA R9270-DC2OC-2GD5 hdd, rama, ploce i napajanja za taj rig mislim da ne bih mogao proci manje od 1000eura. da li je bolje za te pare nakupovati novcica pitanje je sad. ako imas neke upute za pravljenje riga ili neki tutorijal bio bih zahvalan.
Moj prijatelj je imao volje i živaca pa je pravio rig po nekom nacrtu i tu je bilo sto problema. Mene je mrzilo da se sa tim patim pa sam kupio gotov preko malih oglasa. Sve sa poštarinom me je izašao oko 30 EUR-a. Jedini je problem bio što rupe nisu bile dobro izbušene pa sam to morao dodatno raditi, ali to je zbilja sitnica.
Da li ulagati u hardver ili u novčiće i da li uopšte ulagati je "pitanje od milion dolara". Svako mora za sebe donijeti odluku. Ja sam sa ulaganjima stao zasada, a ovo što imam neka kopa koliko može.
Sapphire Vapor-X, nema bolje i pouzdanije 290-ke. Znaci onaj model sa 3 venta i 2,5 slota, 2x8 pin-a, izuzetno hladna i tiha karta a neces nikad imati problema sa plocom i strujom jer ce sve dobijati preko pci-e konektora.
![]()
Nzm da li ima posebna tema za slike rigova ali evo jednog od mojih "rigova"![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari