Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ventilatore na 60% ne popravljam po 4-5 meseci. Jednostavno je...odsrafis 3 sarafa na ventovima (mala sarafa) izvuces ga malo iz lezista i stavis 2 cackalice sa dve strane izmedju statora i rotora. Uzmes srafciger gurnes ga u rupu i okrenes na koju god stranu da razdvojis rotor i stator. KAda to uradis sipas balistol ulje i sve vratis nazad. Ukupno trajanje oko 4-5 minuta!!!

Ti na 4-5 meseci popravljas ventilatore?!?
Predji na litijumsku mast, 10x je bolja od bilo kakvog ulja koje postoji. Podmazaces jednom i zaboravi kad si podmazivao ;)

Ja imam 6870X2 2 kom kojima kuleri godinama već rade 100% :).
Prosto ih je nemoguće ohladiti drugačije a buka je kao mlaznjak u niskom preletu :d.
Naravno ne preporučujem nikome...
S druge strane 4 kom MSI 280x i svakoj je crkao jedan ili oba ventilatora posle 2-3 meseca.
Asus 280x 4 kom, samo na jednoj su crkla oba ventilatora... u principu 280x imaju očajno rešeno hlađenje.
270 non-x najbolje za mining.

koje su od 270 non-x kartica najbolje za rudarenje? kakav je asus?

Ja imam 6870X2 2 kom kojima kuleri godinama već rade 100% :).
Prosto ih je nemoguće ohladiti drugačije a buka je kao mlaznjak u niskom preletu :d.
Naravno ne preporučujem nikome...
S druge strane 4 kom MSI 280x i svakoj je crkao jedan ili oba ventilatora posle 2-3 meseca.
Asus 280x 4 kom, samo na jednoj su crkla oba ventilatora... u principu 280x imaju očajno rešeno hlađenje.
Uh, pa to je bas ocajno :S:
Ja sam prezadovoljan sa mojim 7950. Osim Gige koja ima ocajne ventilatore i gde me jedan malo zeza svi su kao novi. ***, pazim ih i sjajno me sluze, nemam otkazivanja HW-a.

Ti na 4-5 meseci popravljas ventilatore?!?
Predji na litijumsku mast, 10x je bolja od bilo kakvog ulja koje postoji. Podmazaces jednom i zaboravi kad si podmazivao ;)

pa na 4-5 meseci se kvari po jedan ili dva...ali popravljeni evo traje vec godinu dana skoro! Cuo sam za litijumsku mast, imaju je na benzinskim pumpama ali se bojim da negde nesto ne zaglavi?

moze li neko da mi kaze zasto mi se desava neki cudan zvuk koji proizvodi graficka karta? U pitanju je gigabyte 270OC. Neko "cevrljanje" mi se cuje... Evo link na youtube samo pojacajte zvucnik ako se ne cuje dobro

http://youtu.be/zAJdviEPXXE

To je ono o cemu pricam, na 280x su katastrofalni ventilatori.
Cuvati ih je nemoguce iz razloga sto bar jedna od tri divlja sa ventilatorima.
Recimo dve kopaju po 660kh (znaci nema ni govora o nekom forsiranju), target temperatura postavljena na 68, dve od tri rade na 68-70 stepeni i vrte ventilatore na 55-60%.
Treca radi na 73-75 stepena sa zakucanim ventilatorom na 85%!!!???
Uzrok sigurno nije pozicija kartice jer je odmaknem ekstenderom od 1m i opet isto, jednostavno je falicna na neki nacin. Da li je razlog sto samo telo hladnjaka ne lezi dobro na cipu, da li je ventilator toliko manje efikasan, mozda senzori lazu, mozda su gremlini....

Totalna enigma za mene a necu da skidam hladnjake zbog garancije.

A mozda i skinem jedan da vidim u cemu je fora :)

Neznam sto se zalite ja na svim AMD kartama do sad su BLAGI ocaj ventovi, osim asus DC2 7950, na sapphire 290 tri-x novi proizvode cudne zvuke od prvog dana na obe karte... ima SVEEEEEEEEEE da reklamiram pre isteka garancije i trazim kes nazad, ne interesuje me ko je kriv AMD ili Sapphire

ne znam ja od novembra koristim 280x i nijedna promena ulja jos uvek...rade odlicno i to bez ikakve zamerke...pu pu pu da ne ureknem :)

Koji brend/model?
Koja setovanja?
Koliko se brzo vrte, kojw temperature?

pitanje vezano za cgminer... sta pokazuje ono WU za svaku grafiku? trenutno mi je oko 503/m ?

Koji brend/model?
Koja setovanja?

280x dualx 60% ventovi konstantno, 1050/1500, od pre neki dan spustena voltaza i klokovi 1020/1500 zbog vanjskih tempova. Tempovi ne prelaze 75 stepeni!

Poslednja izmena:
Koji brend/model?
Koja setovanja?
Kod mene su u jednom rigu 2 X R9 280X Asus D2CT + MSI 7950 TF OC.
Radi pod BAMT-om i svima su BIOS-i prepravljeni. 280X su na 1.093, a 7950 na 1.068.
Temperature za 280X su postavljene na 70 C, a za 7950 73 C. Ventilatori su na 280X na oko 1400 rpm, a na 7950 oko 1500 rpm.
I to tako radi negdje od decembra prošle godine, a 7950 radi mislim i par mjeseci duže.
280X daju po 740-750 khs, a 7950 620 khs.

Poslednja izmena:
samo da pitam sta je to BAMT i zasto prepravljate postojece BIOS-e...

Kod mene su u jednom rigu 2 X R9 280X Asus D2CT + MSI 7950 TF OC.
Radi pod BAMT-om i svima su BIOS-i prepravljeni. 280X su na 1.093, a 7950 na 1.068.
Temperature za 280X su postavljene na 70 C, a za 7950 73 C. Ventilatori su na 280X na oko 1400 rpm, a na 7950 oko 1500 rpm.
I to tako radi negdje od decembra prošle godine, a 7950 radi mislim i par mjeseci duže.
280X daju po 740-750 khs, a 7950 620 khs.

ako se sa andervoltom pri istim podesavanjima bat fajla vidi osetan PAD temperature i PAD rpm a pri tome sam SAMO undervoltovao treba li mi jos koja potvrda da je to to...sta me u tom slucaju briga koji je BIOS? jedino sto tu unosi zabunu je cgminer koji u njegovom Gpu settingsu i dalje vidi ,,staru,, temperaturu 1.169 V

Pitanje je da li ga zaista smanjujes... papir ( u ovom slucaju ekran) trpi sve.

Poslednja izmena:
ako se sa andervoltom pri istim podesavanjima bat fajla vidi osetan PAD temperature i PAD rpm a pri tome sam SAMO undervoltovao treba li mi jos koja potvrda da je to to...sta me u tom slucaju briga koji je BIOS? jedino sto tu unosi zabunu je cgminer koji u njegovom Gpu settingsu i dalje vidi ,,staru,, temperaturu 1.169 V

Ali nece sve karte da osete to, na nekima MORA drugi bios.

Nazad
Vrh Dno