Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ma neka ga , imam 20 komada :)
Salim se, nece (valjda) , merim ih cesto, sve `ladovine :)

ma meni sve ovo i dalje SF, u ponedeljak dolazim u Zajecar (poseta u Forma Ideale) dodje mi od znatizelje da to pogledam i licno ako budem imao koji minut slobodno ...

Znaci 4 kartice vuku 320W skroz ekstendere. Ok, to je potrosnja iz zida, realno je nesto ispod 300W ali svakako je mnogo ako mene pitas. Eto vidis sad koliko fali snage onom opterecenom napajanju.
Nakaci ti te ekstendere kako znas i umes a u moleks u plocu. Imas ti srece sto si kupovao kvalitet pa nije jos crklo. Nije to uopste malo opterecenje za 24-pin. Sigurno si vidjao kako su se neka topila, kako su gorele naponske na plocama i sl.
Ako nista drugo naruci od kineza neke sata to moleks adaptere pa bar te sata konektore da iskoristis za nesto. Ili mozda neki USB ekstender da uzmes, oni imaju adaptere u paketu.
Adapteri kostaju oko 1$. Pravi neke moleks razdelnike. Bolje je da odradis to nego da bude kuknjave.
Sutra ce se kopati X11 pa nije strasno ali danas sutra mozda ces hteti na scrypt-n ili nesto drugo pa ces opet imati problem.

@Bojan Sto ti je SF? Sada bar nema nicega nejasnog.

Znaci 4 kartice vuku 320W skroz ekstendere. Ok, to je potrosnja iz zida, realno je nesto ispod 300W ali svakako je mnogo ako mene pitas. Eto vidis sad koliko fali snage onom opterecenom napajanju.
Nakaci ti te ekstendere kako znas i umes a u moleks u plocu. Imas ti srece sto si kupovao kvalitet pa nije jos crklo. Nije to uopste malo opterecenje za 24-pin. Sigurno si vidjao kako su se neka topila, kako su gorele naponske na plocama i sl.
Ako nista drugo naruci od kineza neke sata to moleks adaptere pa bar te sata konektore da iskoristis za nesto. Ili mozda neki USB ekstender da uzmes, oni imaju adaptere u paketu.
Adapteri kostaju oko 1$. Pravi neke moleks razdelnike. Bolje je da odradis to nego da bude kuknjave.
Sutra ce se kopati X11 pa nije strasno ali danas sutra mozda ces hteti na scrypt-n ili nesto drugo pa ces opet imati problem.

@Bojan Sto ti je SF? Sada bar nema nicega nejasnog.
Scinece Fiction mi je i dalje ne zbog opterecenja vec zbog vremenskog perioda koji to radi na tom opterecenju ...

Poslednja izmena:
ma meni sve ovo i dalje SF, u ponedeljak dolazim u Zajecar (poseta u Forma Ideale) dodje mi od znatizelje da to pogledam i licno ako budem imao koji minut slobodno ...

Doji u nedelju do ponoci, posle idem za USA na 2-3 nedelje pa nema nikog :)

Ma povezacu, ali do sada je to islo lepo, a do kada ce ne znaaamo....
A ja sam ti, ako nesto radi ne diraj ga :D

Poslednja izmena:
Cek Saj, kako 4 kartice 320 w kroz extendere??
Razlika sa svim karticama i samo sa 2 je oko 120w?

@boki
nista onda, ne vozika mi se 80km samo da bih udovoljio svojoj znatizelji ....

U subotu radi Forma :D

Detektor, pazi, 875 w iz zida, -gubitak recimo 15-20 %, ne secam se platinum koliki ima gubitak, mozda i 10 %, je 87w ( na 10% gubitka ) ili cak 170w ako je 20% gubitak, sto mu dodje taman nekih 700w ( 20%) ili oko 800w ako je 10%, a taj SS svakako moze da da tih 40W koji su potencijalni problem :)
A do kada i kako ce to da radi, se staraju Max, X11 i ostala druzina :)

U pocetku su samo najbolja napajanja imala 80+ (80%) efikasnost

Ali ubrzo je ta efikasnost postala standard pa je uvedena dodatna "skala"

80+ bronze
80+ gold
80+ platinum
80+ Titanium

Tvoje napajanje (platinum) ima efikasnost od izmedju 91%-94% pri opterecenju od 100%

http://en.wikipedia.org/wiki/80_Plus

dakle

prekoracio si (ako racunamo da mu je efikasnost 94% za ) 62.5W ili za 40W (ako racunam daj e efikasnost 90%)..

U svakom slucaju to je samo pokazatelj koliko seasonic vredi ;) Da je bilo koja druga marka u pitanju neverujem da bi izdrzala tako nesta ..

E to, mrzelo me da trazim bas tacne podatke, ali znas sta sam hteo da kazem :)
a sta je 60W? :) nema ni 10 %... to za njega nije nista :D
Terao sam ja 3 komada i plocu na njega, a druge 3 na bronzu, pa sam onda racunao i izracunao ovu kombinaciju :)
Poigracu se kad se vratim, opet sa 3 komada da vidim koliko bese vuku :D

Cek Saj, kako 4 kartice 320 w kroz extendere??
Razlika sa svim karticama i samo sa 2 je oko 120w?

Da, da, pomesao ja kad sam gledao kolika je cifra na napanju bila pa greskom sracunao 880W :D Ok, 120W nije strasno i to objasnjava zasto masina jos uvek radi. A meni jos sve vreme cudno bilo kao se ekstenderi ne istope :d

evo me Boki :D, bio sam na basketu...

Svaka cast za video, slike i SS - koji radi vec 5 mjeseci na maksimumu i preko njega :).
Nisi u startu napisao da ti je ostatak riga na drugom napajanju, pa ti kartice sigurno vuku nesto struje i preko ekstendera (trebalo bi 25-35w/kom) - koliko si rekao da imas potrosnju na tom napajanju, 580W?

Jedina nelogicnost koju sam primjetio, mada mozda i grijesim: zar SS 760 nema samo 4xpci-e 6/8pin, a kod tebe je samo jedna kartica na molex to pci-e adapterima, dok su ostale 3 na standardnim pci-e kablovima. I za ovo postoji logicno objasnjenje (da ne pisem sad, mrzi me :) ).

Uglavnom, zaista rizikujes, posebno s' obzirom da je napajanje vec 5 mjeseci neprestano optereceno 10/15% iznad deklarisane cifre.

edit.
PS. Naravno, nadam se da da ce ti rig raditi jos dugo bez ikakvih prekida.

PPS. Koja ti je temp u prostoriji u kojoj drzis rig? Pitam jer se temp Toxic-a kod mene krecu od 56-60 C u zavisnosti od pozicije u rigu, dok su kod tebe temp oko 70-75 C.

Poslednja izmena:
logicno objasnjenje ja da imam jos 1 SS napajanje koje ima drugacije kablove ( na 1 pci ima 2 komada 8 pina, pa sa njima mogu da povezem 4 kartice :), ali na zalost imam samo 3 takva kabla... napajanje uzeto novo
Temperatura je tacno 25 ovog trenutka , prozor otvoren, onaj vent na 220 duva u rig, imam i one male ventilatore 6-7 komada koji su na bronzi, ali sam se zahebo sa njima , vrte se oko 1000 rpm, i ne duvaju nikako- moracu da poskidam to :)
Pomenuo sam negde da imam 6 kartica i da sa 1 teram 4 a sa drugim 2, mozda ne u ovoj temi, doduse :D
a kartice su na oko 12 cm udaljene jedna od druge... daleko od prozora, i nemam promaju ili tako nesto, samo onaj sobni ventilator...
edit: na koliko % ili RPM su ti Toxici?

Poslednja izmena:
Pretpostavio sam da si sa drugog napajanja uzeo dodatne kablove.

Kod mene je auto fan, 2200-2400rpm. Kad pocnu vrucine ukljucicu veliki kineski sobni 220v vent da duva u kartica, on skida 10ak stepeni tokom vrucih dana. To je najjednostavniji nacin za popravljanje temperature, jedino im je kvalitet izrade kriminalan, pa mi je do sada jedno 6-7kom riknulo :).

boki019 Nista ti ne osporavam samo temperature koje ti meris i temperature koje pokazuju programi nisu na istim mestima merene. Zbog toga to nekima deluje kao SF.

imam Chieftec Nitro 950W BPS-950C ...kopam sa 2 x 7950 ima li sanse da se nekako doda jos jedna recimo 290?

boki019 Nista ti ne osporavam samo temperature koje ti meris i temperature koje pokazuju programi nisu na istim mestima merene. Zbog toga to nekima deluje kao SF.

Koje temperature ? Ja sam merio napajanje i utikace i prekidace.... nisam merio temp grafika , napojnih jedinica niti je bilo reci o njima uopste...
Sem sa Splinterom u poslednja 2-3 posta, a to je kod svih isto i mereno na istom mestu...

@premier

Imam ja extendere "devojacki san" tj. celih 34 cm od pocetka do kraja extendera, gde je flet 30cm duzine sa sve dodatnim molex napajanjem ;)

Citajuci temu o x11 miningu, nisam video da je neko naveo podatak isplativosti naspram nekog od scrypt tj. nscrypt mininga.. sto je realno dosta bitan podatak u celoj prici.. drugar mi rece da dualku 7990 drzi na 50tak stepeni, sto je realno smesno za tu grafu ;)

gde mogu da se nabave? planirao sam da nabavim 290 ili 290x ... negde sam citao da je ova 290 dosta jeftinija a da ima gotovo iste performanse kao 290x...

@premier

Imam ja extendere "devojacki san" tj. celih 34 cm od pocetka do kraja extendera, gde je flet 30cm duzine sa sve dodatnim molex napajanjem ;)

Citajuci temu o x11 miningu, nisam video da je neko naveo podatak isplativosti naspram nekog od scrypt tj. nscrypt mininga.. sto je realno dosta bitan podatak u celoj prici.. drugar mi rece da dualku 7990 drzi na 50tak stepeni, sto je realno smesno za tu grafu ;)

i jos nesto kao da vidim / izracunam koliko trenutno vuku snage ove dve 7950?

Jel moze predlog stabilne voltaze i koje klokove dobijate
1. za dualx 280x (na kojem biosu) i
2. Dualx 7950

i jos nesto kao da vidim / izracunam koliko trenutno vuku snage ove dve 7950?

imas vise nacina.
-mozes da koristis onaj merac za potrosnju koji ide u uticnicu
-ili ovaj drugi nacin. posto ja imam 3 napajanja u 3 posebne uticnice u 3 posebne faze zbog opterecenja najlakse je bilo da se ujutru ugasi sve osim te masine i ocita brojilo, onda posle sat vremena ponovo procitas, oduzmes saberes i dobijes koliko trosi na sat vremena, tacno, u miliwat, ali mora da bude sve iskljuceno sto i nije neki problem ako je 7 ujutru svi spavaju itd

ali tebi bi mislim bilo najjednostavnije da koristis onaj merac potrosnje.

Ja ne bi isao sa kompromisom spustanja gpu/mem...znaci na podesavanjima 1050/1500

A ovo nije za mene sorry :)

to sam se kanio bar deset puta do sad da sve pogasim i vidim koliko ce da povuce preko brojila :) nabavicu onaj merac voltcraftov to mi nekako lepse..pogotovo sto cu da cackam vise oko toga... pa koliko ti vuku te masine brate kad si morao da ih delis na tri razlicite faze :OOO
imas vise nacina.
-mozes da koristis onaj merac za potrosnju koji ide u uticnicu
-ili ovaj drugi nacin. posto ja imam 3 napajanja u 3 posebne uticnice u 3 posebne faze zbog opterecenja najlakse je bilo da se ujutru ugasi sve osim te masine i ocita brojilo, onda posle sat vremena ponovo procitas, oduzmes saberes i dobijes koliko trosi na sat vremena, tacno, u miliwat, ali mora da bude sve iskljuceno sto i nije neki problem ako je 7 ujutru svi spavaju itd

ali tebi bi mislim bilo najjednostavnije da koristis onaj merac potrosnje.

Vrh Dno