Cgminer čita dobar napon,tako da verovatno nisi uspeo da undervoltujes
ja lichno se zabrinem kad vidim preko 68-70c
290x daje vise od obicne 290 a to napajanje bi trebalo da gura te tri karte ako su im skinuti naponi ...
290x ide do 950-1000KHs dok 290-ka ide na 840 Khs mozda malo vise ...
hvala ...koliko daje jedna a koliko druga? sad nisam siguran jesu li im skinuti naponi ili ne posto cgminer pokazuje jedno a trixx drugo...
ova 290x je skuplja dosta...
Ti misliš da je sad pametno praviti GPU farmu?![]()
290x košta isto koliko i 3 kom 270 (non X) koje bacaju 1300-1350 Kh/s, još i ostane kusur za fin ručak u dobrom restoranu.
290x je krš investicija, kao i uostalom bilo kakav HW za kopanje u ovom trenutku (mislim na GPU-ove).
Sto da ne. I sad kad je ocajna isplativost nemas gde pametnije uloziti 20k-30k eura.
Ako ti se spuste temp i broj obrtaja, spustio si sigurno napon - jedini problem je da li trixx zapamti podesavanja nakon restarta na svim karticama.
Trenutno ti je bolje za pare koje si namijenio za kupovinu hardvera kupiti koine.
Iskren savet, bolje kupi novčiće.
Ako riknu novčići kome ćeš da prodaš hardware? Mislim da nemaš predstavu koliko je R9 grafika prodato u Srbiji u poslednjih 6 meseci.
Takođe za tu grafiku trebaš i struju da plaćaš.
Pa ako na sve gledas sa tolikom dozom pesimizma,ko zna moze da otpocne i nuklearni rat, u tom slucaju ti ni novac nece puno znaciti.
Ti misliš da je sad pametno praviti GPU farmu?![]()
Ne znam odakle ti ta MEGA plata?
Pazi pričamo o mining-u, ne o trading-u.
Ok mega plata svakome je drugačija percepcija... ali ja ne vidim gde je tu računica? Ja trenutno imam 12MH/s scrypt snage.
Račun za struju na scrypt-u oko 230 EUR uz sve optimizacije (mašine na 3 lokacije, undervolt) izađem na ~1.5 BTC mesečno maximum. To je trenutno ~640USD odnosno ~460EUR. Dakle neto zarada 230 EUR. Šta još kad uračunamo amortizaciju, radne sate itd..
E sad ti izračunaj koliko ti treba para za 12MH/s farmu u ovom trenutku i kad ćeš krenuti da praviš pare. U januaru sam kopao 2-2.5x više BTC-a i vrednost je bila ~800USD... to je već druga priča.
Naravno, ja sve ovo radim iz drugih razloga... neću prodavati BTC za keš ispod 2000USD.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari