Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

^Ajd malo razjasni sta ti ovde nije jasno, pa pitaj Jopet? :)
To i ja tebe da pitam... niko sem tebe i nije pominjao 270 a na temu 4 komada i 750 w
:D

Ok, ti si pobijedio - imas 4x280x scrypt na ss 760, temp ne prelazi 35 C.
Cool za tebe, like.

heh, jesam...mada se nisam ni sa kim takmicio, ali ajde... :)

na kom naponu ti rade te 4x280x sto su na ss 760?

5x270 sapphire (1075mV-1130mV) trose oko 380W na Darkcoinu.
Ko sastavlja rig sada moze lepo da ustedi na napajanju :)

podrazumeva se da sam mislio na X11 coine kao buducnost u kopanju.

Koliki je profitability otprilike na Darkcoin-u uporedjivajuci ga sa LTC

nije bash neizvodljivo ovo shto boki pricha.
na tim naponima i kontam na 1000-1050mhz za gpu, 4x280x ne vuche vishe od ~600-650w iz uticnice, odnosno ~575-600 iz napajanja.

ako me secanje sluzi, moj takav setup, ali sa 1019mv i 950mhz za gpu troshi ~500w iz utichnice.

Poslednja izmena:
nije bash neizvodljivo ovo shto boki pricha.
na tim naponima i kontam na 1000-1050mhz za gpu, 4x280x ne vuche vishe od ~600-650w iz uticnice, odnosno ~575-600 iz napajanja.

ako me secanje sluzi, moj takav setup, ali sa 1019mv i 950mhz za gpu troshi ~500w iz utichnice.

Na scrypt???

x11

sorry, sad vratih poruke, dechko je naglasio da cepa scrypt...a to nema teorije da moze sa onim naponima.
to shto on navodi troshi 900-1000w, a to na 760w jako teshko da ce da radi.
meni na Seasoniku 1250w, urla vent na onim mojim taktovima i naponima i vreo je kad se pipne strana suprotna ventilatoru, ali bash.
i to ne na jednom, imam ih par komada. na 760w...pa da je diamond :D...jako jako teshko izvodljivo i to da bude mlak :D

Poslednja izmena:
X11 apsolutno nije upitan, a on i dalje tvrdi da je na scrypt-u :), te nudi slike i mjerache kao dokaz ;)).

neka prilozi neki video gde se vidi merach potroshnje, to napajanje i koliko baca khash...i da to traje barem par sati.

Ok, ti si pobijedio - imas 4x280x scrypt na ss 760, temp ne prelazi 35 C.
Cool za tebe, like.

Imajte da u vidu da je u pitanje SS napajanje. Ta napajanja rade i kada iz uticnice povuku vise W od onog broja koji je prikazan na specifikacijama ...

Znam na primer da je ovaj model http://www.instar-informatika.hr/napajanje-seasonic-ss-650g-650w/0150981 po svim testovima koje sam nasao vukao granice od oko 750W iz zid-a dok se nije samo od sebe ugasilo zbog preoperecenja...

EDIT. Naravno to ne znaci da su ta napajanja svemogucva i da ih terba voziti non stop na takvim opterecenjima + sumljam da je postigao sve sto je navedeno (scrypt)...

Poslednja izmena:
Ma SS nije svemoguc, imam ja jedno staro mesec dana od 630w, tera 3X5850 i na scrypt ih tera ali vent urla ko zaklan, tako da ne verujem da je ono gore moguce...

hehe, evo mena , dodjoh sa posla, hocete live video feed da okacim sa digitalnim voltmetrom, digitalnim termometrom, live screenom da vidite sta se kopa, sa lepo vidljivim zicama koja gde ide i iz kog napajanja, pa cete onda mozda poverovati... :D, takodje i slike koje sam slikao prvog dana kada sam sklopio rig, lako proverljiv datum, i da od tad radi sa recimo 2-3 restarta pod 100% opterecenjem, s` tim sto ponekad ( 10% vremena ) pustim MAX da kopa...
BTW, nemam ja nista od toga ko ce i da li da poveruje, i iskreno me nije puno briga...
Ali posto ne volim da me zovu lazovom ( direktno ili izmedju redova), obezbedicu vam ceeeeo dropbox folder za uzivanje, za zanimaciju preko praznika ko nece po kisi da kampuje :D
Samo da slikam i uploadujem sve to na DB...
Pa da cujem onda pametnice :D

3x 280x vaporke
Usb wifi
Hdd
780w mereno sa EPS-ovim uredjajem koji je tacan u NULU.

Poslednja izmena:
^ jedva cekamo :)

Za tebe pogotovo :
https://www.dropbox.com/sh/z9ihgwxjuru3iiz/WUg0cN0Weg

pored slika, nepipnutih, sa nepipanim imenima, i vremenima i EXIF-om, i video, direktan prenos, bez komentara doduse... :)

Sledece ocekujem, da to nisu 280x, ili da to nije 760w SS, nego ko zna sta,ili kako to nije scrypt, ili kako ce to da crkne pa spremi PP aparat..... uzdrzi(te) se toga please... to radi od Nove godine tako, bez da pisne i bez gasenja 24/7 of course...

video je za 90 stepeni rotiran , ali nije strasno, snaci ces se vec, nadam se :D

Poslednja izmena:
Cekaj, ti imas 6 karata na tom rigu?
Cime se napajaju druge dve karte i masina? Vidim da koristis i ekstendere s moleksima...
Kolika ti je potrosnja na tom drugom napajanju?

Prebroj ponovo, 6 komada je u pitanju a drugo napajanje je 750AM ako sam dobro video na snimku. Jos samo da utvrdimo koliko je ono optereceno tj. koliko karte vuku s ploce i misterija je resena ;)

ih bre saj, ja cekam Splintera :)
imam 6 komada toxic, masina i 2 kartice idu na SS 750 AM Bronze.
Ni jedan molex nije povezan, sve kartice imaju po 2x8 pina, a ni 2 molexa na ploci takodje nisu povezana, sto se vidi i na snimku :)
Snagu mogu da izmerim, ali samo da ugasim masinu i prebacim merac na drugi kabl :)
Ako ne nadjem slike kada sam sklopio to pa da vidim...

Detektor, pazi, 875 w iz zida, -gubitak recimo 15-20 %, ne secam se platinum koliki ima gubitak, mozda i 10 %, je 87w ( na 10% gubitka ) ili cak 170w ako je 20% gubitak, sto mu dodje taman nekih 700w ( 20%) ili oko 800w ako je 10%, a taj SS svakako moze da da tih 40W koji su potencijalni problem :)
A do kada i kako ce to da radi, se staraju Max, X11 i ostala druzina :)

Poslednja izmena:
Saj
680w je drugo napajanje, takodje iz zida, sa 30ak stepeni na 24 pincu

Samo ti izmeri koliko trosi ono drugo napajanje. Ne moras da slikas, verujem ti ja na rec. Video sam tamo da neki moleks visi ali to ne znaci da ti karte ne vuku nesto struje kroz ekstendere. Ja tvrdim da ti je potrosnja na tom napajanju povecana.
Jednom kad te ne bude mrzelo raskaci one 4 karte, pusti samo masinu i te dve karte da rade pa vidi kolika je potrosnja i vidi posle kada ponovo nakacis i onih 4.

edit: Etooo, karte ti vuku struju kroz ekstendere. Ja razumem tebe kada kazes da si merio ali zivis u zabludi. I mi imamo HW godinama i svesni smo koliko koja karta moze da trosi kad vidimo napon i klok. Taj SS sam ne moze da gura 4x 280x. Tacka.

Pogledajte prilog 140882

Poslednja izmena:
Odmah dodje :)
ja racunam da vuku i preko extendera nesto, ali za sada nista posebno :)

uh.... hard mi je na tom Platinumu, dok sam provalio zast nece da digne Win :D

Poslednja izmena:
ja sam razumeo da single napajanje gura sve chetri grafe i mashinu.
ovako je ipak malo rastereceno, ali i dalje neverovatno koliko chupa iz zida....

I ja sam prvo razumeo tako. Ne znam zasto ali to sam pretpostavio citajuci raspravu.
Siledzija je to od napajanja. Radi na maksimumu ocigledno ali svaka mu cast svejedno.

e sad, pitanje je josh sa kog napajanja idu molexi za extendere...ali kako god, ako chupa iz zida onoliko, tj da cepa na maximumu svo vreme bez problema onda svaka chast SS-u.
delevic je probao 4x 290 na 1250w i nije moglo...moguce je da su slabiji modeli chudovishta za ono za shta su deklarisani.

Molekse nije ni kacio. Vidi se da vise par komada. To me najvise i cudi. Ja bih na njegovom mesto pre nakacio one molekse nego da karte vuku direkt kroz ekstender ma koliko malo bilo. Ako nista drugo nece se oni zapaliti a rasteretice se ploca, znaci to dosta 24-cu.
Da nije kvalitetna ploca u pitanju i da nisu kvalitetna napajanja odavno bi nesto crklo. To potpisujem.

Poslednja izmena:
sve je moguce, lako bih ja zakacio molexe kad bi ih imao dovoljno :) i kada bi imalo potrebe :)

EDIT:
SAJ: 560w 2 kartice, ploca 2 memorije , hard 2.5`...

Poslednja izmena:
Vrh Dno