Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ima li neko iskustva sa GV-R927OC-2GD?

Omnik , Goran je koristio tu karticu po njegovoj rang listi rekao bih da nije losa

"izgled i izrada su joj baš premium".... izgled cesto vara.

Od svih 270/270x karti (koje sam video ili propustio kroz sake) ja bih napravio ovakvu listu:

Gigabyte 270x tripleX - probao licno
Sapphire 270x Toxic - nisam probao, slicna koncepcija kao predhodna
MSI 270X Gaming - probao licno
MSI 270 Gaming - probao licno
Gigabyte 270 "dual" - probao licno
Sapphire 270x- probao licno
Sapphire 270- probao licno
ASUS 270x DCII TOP- probao licno - memorija je najjeftinija moguca, na TOP karti da nece na 1500 je stvarno SRAMOTA
ASUS 270 DCII -probao licno, slicno kao i predhodna, nehladjeni VRM-ovi niti memorija, sklone otkazu...

Ja sam danas narucio 270x Vaporke cena je nesto preko 25k. Mighty stvarno nabavljas kartice po super cenama ...

Znam neke ljude, pa iscimam direktno od uvoznika/distributera i preskačem maloprodaju kad god mogu.

Kako da se primaknem 800, u čemu je tajna za 800?

Hteo sam reći do 800, ne oko (nemam 280-ce, tako da sam samo bacio pogled na onaj LTC GPU chart).

Ali probajte da promenite cgminer-a, ja sam sa standardnim 3.7.2 sa jednom 270 dobijao 430-440, sa onim Karloth cgminer-om 3.7.3 sad imam 465-470 i mnogo manje stale-ova. Pisao sam u tome o SW temi. 5-6% više samo promenom softvera nije malo.

Probajte pa javite rezultate sa 280-cama.

Poslednja izmena:
Hvala svima na savetima. Ubedili ste me za 270/270x. :D U kucistu imam 2xarctic f12 i jedan f9. Nadam se da nece da bude problema, ako bude, otvoricu stranicu. Sad samo da se odlucim za koji model. Svaki predlog je dobrodosao.

@mighty
Aj baci na p.m link za tvoj cgminer, da ga probam na safirkama 270 sjutra.

@sds21
Nisi pogrijesio u izboru a uz ac f12 neces imato problema sa hladjenjem, to su super ventovi.

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva sa GV-R927OC-2GD?

Solidna kartica, kao i sve ostale 270-ice. Ono sto je izdvaja od ostalih su 2kom pci-e konektora, pa u sustini dobijas 270x. Napon zakljucan, vbe7 rjesava problem.
1050/1250 @1.038-1.075 ~445kh/s.

Danas stigle kod mene MSI R9 270 gaming, sve pohvale za kartu. Rang lista se upravo pomerila.

1. MSI
2. Sapphire
3. Club3D
4. Gigabyte
5. Asus i dalje najgori od svih 270

Uzeti u obzir da mesta 2,3 i 4 idu jako tesno, nemam nikakvih planetarnih razlika.

Ako MSI R9 270 gaming valja to mora da ih je zestoko ukakilo jer su do sada imali teske promasaje i skartove :D

Asus neocekivano mora da mu je slava u prethodnom periodu udarila u glavu....

270x gaming je brutalno dobra karta. 490kh/s pod smos-om na 1.163v a ima i dobro hladjenje. Jednu sam zabio u kućište, 470kh/s pod win - om, nije presla nijednom 68c do sada na 45% venta. Soba se ne luftira nesto posebno zbog toga, dakle jedno 22-23c.

Ako je 270 nalik tome, najbolja su investicija mozda.

Sto se Asusa tice, 270x mi ne bacaju toliko, zahebane su za podesiti ali imaji jako dobro hladjenje.

Ja sam imao jedan 270 MSI Gaming i ubedljivo se najgore pokazao, nestabilan potpuno, šta god i kako god radio nisam uspeo da ga nateram preko 400KHS bez HW error-a.
Jedino priznajem da je bio hladna kartica. Mada je verovatno bio krš primerak, ali nisam više eksperimentisao.

Asus 270-ce na 1050/1250, bez problema na 1.1V, davale 440KHS, sada mi daju 465KHS :) Od četiri komada nema ni jedne problematične, videću ovih novih 4 da li će takve biti.

Inače one stare MSI 7850 1GB OC i dalje rade i ćute, tako da meni su MSI sasvim OK karte.

Meni u subotu stize ova graficka R9270X-DC2T-2GD5, narucio sam je direktno od uvoznika i kosta me 188e, a kako ce se pokazati javim posle izbora :D

Danas stigle kod mene MSI R9 270 gaming, sve pohvale za kartu. Rang lista se upravo pomerila.

1. MSI
2. Sapphire
3. Club3D
4. Gigabyte
5. Asus i dalje najgori od svih 270

Uzeti u obzir da mesta 2,3 i 4 idu jako tesno, nemam nikakvih planetarnih razlika.

kolko si ih placao, jel nase?

@Zeljko - ne moze da me ukaki, jer ja nikad ne uzimam jednu kartu. Sklapam ovde, trenutno sam na 60oj, i sve rade jednako.

@zmajns koje extendere koristis za 270 koje plocke 4 or 5 kom na plocu koje je napajanje dovoljno ako moze mali info. Hvala

Sklapao bih neki rig sa 270 karticama.

Poslednja izmena:
Corsair RM850, extenderi neki sa molexom, 6 komada na H61 Pro btc

I naravno pod smos-om sve sljaka full ?

Jok, pod windowsom

Zmaju kako si natrpao 6 komada 270-ca u rig? Ja imam 5 komada i karte su poprilicno blizu jedna drugoj. Napajanje 1050w mi daje prostora da stavim jos 1 ili 2 karte, ali nemam prostora da ih smestim u rig, jel imas neke specijalne rigove? Pretpostavljam da ne koristis Dimketove rigove :D?

Pa imam i ja svog strugara :). Dimketov modifikovan rig je u pitanju, 20 cm siri

Vrlo dobra kombinacija za rigove vam je polica iz metroa. Široka oko metar 5 polica,20 kartica stane vrlo komotno sa sve napajanjima. Poslaću vam sliku

Nije to to, ja sam prošle godine pravio neke akcije sa tim policama i 2-3 ploče sa po 3 ili 4 karte, napajanja na nivou ispod, ali mora mnogo da se budži/doradi da bi bilo stabilno. Edit: može da bude OK ko hoće da pravi malo veću farmu pa da ide u visinu i smesti npr 4x3 riga na mali prostor po vertikali, ali to je već ozbiljniji poduhvat pa je opravdano i da košta malo više i da se iscimate više dok sklopite/sastavite. :) Naročito pošto nije predviđeno za lako seljenje rigova.

Sad uzeh rigove od dimketa i OK su, ali im fali par dorada i da ih uradi malo šire pa da prodaje kao v2, bili bi super - konkretno da se premesti napajanje na sredinu duže stranice koja bi se proširila za 20tak cm i ploča da ostane na sredini ili da može da se makne u stranu kako bi mogao i neki viši cooler od boxa da se stavi, a da karte ostanu pristojno razmaknute u delu iznad slotova, dodati neko mesto za fiksiranje hdda... i tako. :d

Mada su i ovako OK, dosta kompaktno, za box cooler i do 4 karte teško da može manje mesta da zauzme, da se lakše prenosi i da i dalje ima pristojno hlađenje + da ne zahteva duge extendere.

Poslednja izmena:
Ako pitaš za Karloth, skinuo sam na netu conf fajl za 270-ce, samo sam podesio klokove u njemu jer ih je lik nabio na 1100/1500, ja sam ih sada stavio na 1050/1250 na 1.1V. Tu daju stabilnih 465KHS, WUE mi je 90%. za 4 kom 270 prosečni hashrate na sat i nešto rada je 1,85MHS.

Temperatura kartica mislim da mi je otišla možda za stepen-dva nagore, mada videćemo posle 24h rada šta će da pokažu.

CGminer sam skinuo odavde:

http://k-dev.net/cgminer/ (latest version).

Bat fajl je ovaj:

test.conf fajl koji koristim za moje 4x270:
kako sada stvari stoje,definitivno ovo sto si ti postavio daje vise nego sto je davalo.Hvala ti najlepse

Ja sam moj napravio za 1000 dinara kupio alu profile 6m i safcice.
Trebao mi bonsek i safilica da ga napravim.
I ostalo mi 2m profila za sledeci.

:smash:,)

Vrh Dno