Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

pa tebi ne vidi sve karte?
otvori cmd pa ukucaj u njega cgminer -n da ti ne bi pobegao prozor pa pogledaj lepo šta piše. možeš i da dodaš timeout /10 ili /timeout 10 na kraj bat fajla pa će sačekati sa zatvaranjem, ne znam kako ide tačno sintaksa a mrzi me da tražim pa ti zato preporučujem ono prvo :)

jesi li siguran u to? ja bih rekao da prenosi i tad, samo ih ne prikazuje. pre neki dan sam se ponadao da radi tako kako pišeš i probao i opet su mi brljavile sve karte.

ja sam to namestao pre mesec dana, i do sada mi radi bez problema, tako da se ne secam tacno, ali znam da me zezalo i da mi sad radi sa tim komandama kako treba...

Jesi kucao cgminer -n u command promtu, ili si samo to paste-ova u run polju?

Otvori command prompt, odi na folder gde ti je cgminer pa tamo ukucaj komandu.

Nešto mi je tu čudno u gornjem prozoru, ovaj delić koji se vidi, lista samo adaptere do 3, trebalo bi da bude do 4 sa pet kartica.

EDIT: au, koliko odgovora u isto vreme :)

Poslednja izmena:
Kako je windows zabagovan, ako stavim 5 karata ne vidi jednu, tj vidi ali joj obori taktove na 0 i ne mogu nista sa njiom da radim. U gpuz prikazuje gpu/mem taktove kao 0. Jel imao neko ovakvih problema?

nije ti ista platforma na kojoj gleda karte, isto kao kad koristis integrisanu intel grafiku, aida vidi sve temperature

Kako je windows zabagovan, ako stavim 5 karata ne vidi jednu, tj vidi ali joj obori taktove na 0 i ne mogu nista sa njiom da radim. U gpuz prikazuje gpu/mem taktove kao 0. Jel imao neko ovakvih problema?

Biće da je do drajvera, koje drajvere si stavio? Da probaš one modovane 13.12 ili 13.1 sa techpowerup-a?

Poslednja izmena:
pa probaj samo vram promeni sa 1250 na 1275...

--intensity 19 --gpu-engine 975 --gpu-memclock 1250 --thread-concurrency 15232 --worksize 256 --temp-cutoff 83 --temp-overheat 78 --temp-target 72 --auto-fan

vidiš, po bat-u mi je 1250 pa ako primetim da daje 380, stavim 1275 ili obrnuto..

Ma nece preko sa 385 khs sa tim podesavanjima.

Kada spustim gpu na 945 i mem na 1245 dobijam oko 400 khs (tc 16000).

Izgleda da je to maksimum za one koji ne zele da overklokuju karticu (r9 270)

Ako neko dobija vise khs bez overkloka neka napise...

Probao sam i na wafflu i na coinotronu. Diff je valjda 512, mada to ne bi trebalo da ima veze sa hashom.

Aj kad budes mogao probaj setovanja koja ja koristim i koja mi daju 402khs. dok sa tvojim setovanjima imam 385 khs.

Bas me zanima koliko ce kod tebe baciti khs kada stavis 945 za gpu, 1245 za mem i tc 16000

Cudan neki primerak kartice mi se zapao. Kad stavim setovanja od 270x na kojima drugar ima 500khs, kod mene ima samo 350khs.

Poslednja izmena:
a šta kopaš i gde, možda je do pool-a... koji ti je dif sa pool-a?

Koji cgminer i koji OS koristiš? Ja sada probao onaj 3.7.3 Karloth i imam 30KHS više po kartici nego sa standardnim 3.7.2 na istim klokovima - moguće da to pravi razliku između tvojih i naših rezultata.

Poslednja izmena:
Samo da javim da nisam uspeo da podesim da kopam preko windowsa sa 5 kartica, jednostavno pet u kartu nece da vidi kako treba (poslednjoj karti nekako obori gpu i mem taktove na 0), tri vrste drajvera sam stavio i nista. Instalirao sinoc, smos linux, 1020/1250, int 19, TC15232, gpu 1, sa ovim podesavanjima svaka karta daje 440 khasha, temperature su oko 65C, fan oko 40-45%. Karte su undervoltovane na 1,1V.

Moram jos da pitam korisnike Asus 7950 DC2 karti za savet. Stigao mi je ubitacan racun za struju, Asus 7950 karte mi rade na 1000/1000 TC 22400, int 20, gpu1, ovako daju 590-600 khasha (kopam preko smos linuxa). Interesuje me na koliko mogu da undervoltujem bios na kartama, da li bi radile sve karte recimo na 1,05V (trenutno su karte na def naponima 1,09V)?

Samo da javim da nisam uspeo da podesim da kopam preko windowsa sa 5 kartica, jednostavno pet u kartu nece da vidi kako treba (poslednjoj karti nekako obori gpu i mem taktove na 0), tri vrste drajvera sam stavio i nista. Instalirao sinoc, smos linux, 1020/1250, int 19, TC15232, gpu 1, sa ovim podesavanjima svaka karta daje 440 khasha, temperature su oko 65C, fan oko 40-45%. Karte su undervoltovane na 1,1V.

Moram jos da pitam korisnike Asus 7950 DC2 karti za savet. Stigao mi je ubitacan racun za struju, Asus 7950 karte mi rade na 1000/1000 TC 22400, int 20, gpu1, ovako daju 590-600 khasha (kopam preko smos linuxa). Interesuje me na koliko mogu da undervoltujem bios na kartama, da li bi radile sve karte recimo na 1,05V (trenutno su karte na def naponima 1,09V)?

Posalji mi mail na pm pa cu ti poslati uputstvo za 5 karti, ja teram 7 pod win

kolki ti to racun dosao, meni sa 8x 280x dolazi 12k din

Uporedjujuci tvoj i moj racun, ispadne da R9 280x, trosi 25% manje struje od asusa 7950.....

Probao sam i na wafflu i na coinotronu. Diff je valjda 512, mada to ne bi trebalo da ima veze sa hashom.

Aj kad budes mogao probaj setovanja koja ja koristim i koja mi daju 402khs. dok sa tvojim setovanjima imam 385 khs.

Bas me zanima koliko ce kod tebe baciti khs kada stavis 945 za gpu, 1245 za mem i tc 16000

Cudan neki primerak kartice mi se zapao. Kad stavim setovanja od 270x na kojima drugar ima 500khs, kod mene ima samo 350khs.

410 za jednu a 44khs za drugu pa pukne drajver..

Koji cgminer i koji OS koristiš? Ja sada probao onaj 3.7.3 Karloth i imam 30KHS više po kartici nego sa standardnim 3.7.2 na istim klokovima - moguće da to pravi razliku između tvojih i naših rezultata.

Neće da se upali, kaže nema GPU koji radi - nešto sam zaboravio. Otpakujem cgminer folder, ubacim bat-ove i upalim koji mi treba?

Na 1000 MHz sve ce da rade na 1.05V stabilno, slobodno spustaj napon. Ne verujem da imas karte ispod 50% asic pa da ri pravi problem.

Neće da se upali, kaže nema GPU koji radi - nešto sam zaboravio. Otpakujem cgminer folder, ubacim bat-ove i upalim koji mi treba?

Ako pitaš za Karloth, skinuo sam na netu conf fajl za 270-ce, samo sam podesio klokove u njemu jer ih je lik nabio na 1100/1500, ja sam ih sada stavio na 1050/1250 na 1.1V. Tu daju stabilnih 465KHS, WUE mi je 90%. za 4 kom 270 prosečni hashrate na sat i nešto rada je 1,85MHS.

Temperatura kartica mislim da mi je otišla možda za stepen-dva nagore, mada videćemo posle 24h rada šta će da pokažu.

CGminer sam skinuo odavde:

http://k-dev.net/cgminer/ (latest version).

Bat fajl je ovaj:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
timeout /t 4
cgminer.exe --scrypt -c test.conf

test.conf fajl koji koristim za moje 4x270:

{
"pools" : [
{
"url" : "stratum+tcp://litecoinpool.org:3333",
"user" : "xxx.x",
"pass" : "xxx"
},
{
"url" : "stratum+tcp://freedom.wemineltc.com:3333",
"user" : "xxx.x",
"pass" : "xxx"
}
]
,
"xintensity" : "4",
"worksize" : "256",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-threads" : "2",
"thread-concurrency" : "8193",
"gpu-engine" : "1050",
"gpu-fan" : "48,52,48,50",
"gpu-memclock" : "1250",
"temp-cutoff" : "80",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "70",
"expiry" : "1",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "0",
"scan-time" : "1",
"scrypt" : true
}

Poslednja izmena:
BTW - svi kojima sam poslao uputstvo za 5-8 karti - mora biti nov windows, nikakvi driver sweeperi ne pomazu ako je vec nesto bilo

Znam, i ja sam na svojim ;), ali ove sto se sad igram sa njima nisu moje pa cisto iz predostroznosti pitam :d.

EDIT: Ja se izvinjavam sto sam postavio pitanje na pogresnom delu foruma :), greska u koracima (imao sam vise otvorenih tabova)

Poslednja izmena:
Da li gubim garanciju ako smanjim napon na biosu preko VBE7?

Sačuvaj originalni BIOS pre flash-vanja editovanog.

Ako budeš nekad nosio karticu na reklamaciju, flashuj nazad originalni i pravi se lud :)

Pleonazam :wc: - Sto bi Homer rekao - Look at me I am Demios and I am so smart :D.
Uspesno sam reklamirao pre par meseci XFX7950 kartu (win win) koju sam kupio preko oglasa i koja nije imala originalan bios, samo sam podesio da klokovi na modovanom biosu (od drugog XFX modela) budu isti kao na fabrickom. Takodje sam i bios fajl nazvao kako treba - Tahiti :D. E sad ako karta bas crkne i ne baca sliku, serviseri tesko mogu ustanoviti da je bios menjan, a i nece se cimati oko toga. Bitno samo da ne odlepis neki sticker preko srafova i sl, da se ne vidi da je karta otvarana.
Naravucenije, obavezno sacuvaj originalni bios :D.

ja imam karte sa fabrickim biosom, naponi su 1.2, 1.15, 1.1x, nema sanse da serviser zna koji je deff napon bio, moze samo da pretpostavi

Ima li neko iskustva sa plocom ASUS M4A79XTD EVO nikako nece da mi prepozna cetvrtu karticu, desava se da nekad lepo radi nakon restartovanja ali ne prikazuje cetvrtu grafiku, a nekad zabaguje skroz, nec e da startuje windows, pojavljuje se plavi ekran itd.

Koristim CGwatcher, kako u config da mu ubacim setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100 i setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 ?
Prijaljuje mi da ih nemam?

Nazad
Vrh Dno