Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

I ne znam ni sto menjate napone u biosu kad moze sa trixoom bez problema (bar na svim mojim kartama) a posto nekad kopam script ,nekad script jane,nekad onaj sa vertcoin majnerom za svaki su mi drugi naponi pa lepo u trixu razlicite snimljene profile i samo ucitas koji ti treba ..

to je bar an svim tvojim... na svim mojim voltaza je zakljucana, pa zato bios :)

Jel moguce da mi je flesovanje bios-a(koji sam inace skinuo sa techpowerup-a) sjebalo sve drivere i da sada ne uspevam da namestim princip rada integrisana+graficka na isti nacin na koji sam to vec namestio...A brisao sam sve drivere i namestao ponovo jedno 100 puta do sada...?

Da napomenem da sam vratio originalni bios na grafu.

Ubacio sam drugu graficku u drugi PCIe x16 slot ali mi daje samo 50khs i ne prikazuje temperaturu, gpuz je vidi ali ne i klokove, da li moram onaj dummy plug vga adapter da napravim ili je nesto drugo? Jel ima veze sto nisu isti model graficke, u .bat fajlu sam odvojio zarezom vrednosti..

Imam pitanje koje me zanima za nekog ko se razume bolje u elektroniku.
Gledam ovaj greed seed crypt miner od 350 kh/s 220$ ..potrosnja samo 7 wati..neki ekvivalent bi bio ati 270 kartica 150 wati..nek bude i 130 wati.

Moje pitanje zasto graficka trosi toliko vise struje za isti posao???

Zato sto grafika nije pravljena samo za jednu operaciju i da radi samo jedan algoritam kao asic. Grafika sluzi za gomilu drugih stvari i za to je trosi dosta struje. Asic je dizajniran da radi samo to sto radi i kao takav dosta je jeftiniji i efikasniji.

ima vise komponenata koje "rade" a samim tim i trose struju,

jel vrteo neko telefone skoro, ima li kartica po radnjama 270/280x/290/290x?

Koliko vidim po VP lagerima uvoznika ima manje više svih, 270, 270x, 280x, 290, 290x, Asus, Gigabyte, Sapphire.

U E**iju kod arene videh danas nekoliko 280x Vapor-ki u radnji, kao i neku MSI 290-cu ako se ne varam.

Sta je bolje uzeti dve 270/270x ili jednu 280x i koje proizvodjace? Ove 750 ti mi deluju zanimljivo, ali su kod nas preskupe. Video sam danas da ima u E***iju Sapphire 280x Vapor X za oko 40k, dok su 270/270x od 21k pa navise. Da li moze Chieftec CTG-500-80P 500W da gura A10 6800k na MSI FM2-A85XA-G65, 2x4GB ram i dve 270/270x ili jednu 280x?

Dve 270-ce mogu da daju >900KHS, jedna 280x je oko 800KHS. Takođe, ako ti 280x crkne, voziš integrušu dok ti ne stigne zamena, sa dve 270-ce ostaješ na jednoj.

S druge strane, to napajanje je dosta slabo, 400w na 12V i to podeljeno na dve grane po 20A, dve 270-ce će same da povuku jedno 250w sa njega i to undervoltovane.

Takođe, pošto mi se čini da ćeš samo sa ovim u tvom potpisu da rudariš, a i da koristiš taj računar za sve ostalo, bolje idi na jednu 280-cu, lakše ćeš ohladiti jednu karticu u kućištu, lakši setup, a i za igre ti je bolje jedna jača karta od CF-a :)

Koliko vidim po VP lagerima uvoznika ima manje više svih, 270, 270x, 280x, 290, 290x, Asus, Gigabyte, Sapphire.

U E**iju kod arene videh danas nekoliko 280x Vapor-ki u radnji, kao i neku MSI 290-cu ako se ne varam.
Jer su vratili normalne cene..video sam i pre gigabajt 280x kod uvoznika i njihovu cenu..cena 15000 niza nego sto su hteli da mi prodaju..naravno nisam hteo da uzmem.

Jer su vratili normalne cene..video sam i pre gigabajt 280x kod uvoznika i njihovu cenu..cena 15000 niza nego sto su hteli da mi prodaju..naravno nisam hteo da uzmem.

Ja sam kupio ovih dana 6 x Asus R9 270 OC po 20K, mada sam sigurno mogao da prođem i nešto bolje. Promakle mi dve Asus 280x po 36K, video ih uveče na lageru, dok sam ja ujutru došao na posao, cimnuo mog komercijalistu, otišle.

A u radnjama vidim da su 280x Vapori oko 40K.

Poslednja izmena:
Zato sto grafika nije pravljena samo za jednu operaciju i da radi samo jedan algoritam kao asic. Grafika sluzi za gomilu drugih stvari i za to je trosi dosta struje. Asic je dizajniran da radi samo to sto radi i kao takav dosta je jeftiniji i efikasniji.
Pa onda bi cpu trebao da kopa brze od grafike jer cpu radi samo jednu stvar ..uzme iz memorije..pomnozi ,sabere ili sta vec treba i ajd sledeci na redu..nije mi jasno da ono greed seed gov..ce koje se i ne greje i ne radi skoro nista radi istom brzinom kao i grafika koja ima 2 teraflopsa

Ja sam kupio ovih dana 6 x Asus R9 270 OC po 20K, mada sam sigurno mogao da prođem i nešto bolje sigurno. Promakle mi dve Asus 280x po 36K.

A u radnjama vidim da su 280x Vapori oko 40K.
pre 3 meseca sam platio vapore 32900 dinara tako da je za mene to i dalje dranje..a u kojoj radnji ti promakli asusi..ako neces ovde napisi mi pp

@mighty78 hvala na brzom odgovoru. Igrice ne igram, uglavnom koristim laptop, a ovaj racunar koristi brat za net, office i slicno. Karte ce samo da rudare, dok ce ostalo na integrusu. Citajuci forum, stekao sam utisak da se sapphire 280x vapor dobro pokazao. Posto sad uglavnom sve ima na lageru, sta da jurim od proizvodjaca za 270/270x?

Znam, ali ako ćeš karticu držati u kućištu, bolje idi na jednu 280x, mnogo ćeš je lakše hladiti.

Poslednja izmena:
Rade i meni bolje 270-ce i više mi se isplate, ali u otvorenom rigu na extenderima.

Ako bi on to držao u kućištu, bez extendera, sa njegovom pločom bi imao samo jedan slot razmaka između kartica + donja kartica bi bila samo na par cm od dna kućišta koje je sa donje strane potpuno zatvoreno.

A i njegovo je napajanje ono koje ide uz kućište, mislim da mu je 280x bolji izbor.

Vrh Dno