Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ako mislis na toxic, ja sam je imao i menjao je jer je bila strasno topla. Pored nje vapor-x em tisi em hladniji. Ne znam na koju foru ali eto.

Ja ovo cekam da izadje.
Pogledajte prilog 136108

@micairvas,

pa dobro ti si odlicno prosao ali to nazalost ostali nece moci.

I jel mislis da ces za reklamaciju u Madjarskoj duze cekati? :) Hehehe, verovatno nisi nikad reklamirao kod nas karte/hardver.

Poslednja izmena:
Pa donose ljudi iz Madjarske, Sapphire 270 je oko 160 evra, ja imam dve i narucio sam jos tri, ako zelis kontakt javi se na PM.

Ako mislis na toxic, ja sam je imao i menjao je jer je bila strasno topla. Pored nje vapor-x em tisi em hladniji. Ne znam na koju foru ali eto.

Ja ovo cekam da izadje.
Pogledajte prilog 136108

@micairvas,

pa dobro ti si odlicno prosao ali to nazalost ostali nece moci.

I jel mislis da ces za reklamaciju u Madjarskoj duze cekati? :) Hehehe, verovatno nisi nikad reklamirao kod nas karte/hardver.

Pa naravno da ce se mnogo duze cekati na Madjare. Bas bih voleo da se cimam do Madjarske zbog jedne karte. Sto se tice reklamacija, ja vise nista ne reklamiram tamo gde sam kupio, nego idem direktno preko uvozina, recimo Seasonic napajanje sam reklamirao u Kimtecu (fizicko ostecenje - istopili se pinovi na molexu), dobio sam novo u roku od 2 dana. Takodje sam nedavno menjao preko Altija kuler na sapphire dualX karti, zamenili mi ventilatore za 2 dana (naravno prvo sam cimao Alti da posalju ventilatore u servis). Nekad sam malo vise naporan po servisere, ali urodi plodom, jos kad posaljem milku od 300g, resavaju odmah problem :D.

Poslednja izmena:
samo je pitanje sta je sa ovom Sapphire 280X tri x (ona sa tri vent). cito neke revjue i kazu da ima 10 faznu naponsku (sto je cenim dobro), kuler izgleda da je dorastao zadatku a ako je neko ima mogo bi i da podeli svoja iskustva.

Imao je i mijenjao za ASUS 280x TOP.

Vrela u pm, nikad ispod 74C; 80 ko nista.
Kuleri se vrtili na 3500o/m i poslije 15 dana zadnja 9ka pocela da se cuje.
Nisam je ubijao klokovima a na smanjenje napona iz Trixx-a kao da nije reagovala (iste temperature).

Imao je i mijenjao za ASUS 280x TOP.

Vrela u pm, nikad ispod 74C; 80 ko nista.
Kuleri se vrtili na 3500o/m i poslije 15 dana zadnja 9ka pocela da se cuje.
Nisam je ubijao klokovima a na smanjenje napona iz Trixx-a kao da nije reagovala (iste temperature).
znaci dobra za izbegavanje mada je malo cudno da su taj isti kuler stavili i na 290X

Sto msi afterburner pokazuje da mi je default voltage 1165mV, a trixx pokazuje 1088mV isto kao gpu-z i cgminer...isto kad menjam voltage preko msi ab ne menja se u cgminer-u i gpu-z?

Kontam da onda treba koristiti trixx, ali me zanima sto msi ab ne funkcionise dobro+ kartica mi je MSI?

Moze li neko da mi da kontakt za ekstendere?

I kakvi mi uopste trebaju za 270-tice, sa ili bez molexa?
Vidim prodaju se i neki od 32cm sa molexom za 25 evra, da recimo uzmem dva takva za ove kartice na krajevima a za ove u sredini neke krace i jeftinije?

Poslednja izmena:
Veceras mi je stradao jedan extender bez moleksa.
Dosao sa posla , masina zakucana.
Reset i AB ne vidi drugu kartu. Treci pin na extenderu je malo ulopljen kao da je pritisnut necim.
Ali onaj tanki vod od njega prema izolovanim vodovima je promijenio boju (pocrnio).

Idem da probam graficku da li je OK.
Definitivno, za 270 sa jednim 6-pin napajanjem koristiti extender sa moleksom.
Bila je na 975/1450.

Veceras mi je stradao jedan extender bez moleksa.
Dosao sa posla , masina zakucana.
Reset i AB ne vidi drugu kartu. Treci pin na extenderu je malo ulopljen kao da je pritisnut necim.
Ali onaj tanki vod od njega prema izolovanim vodovima je promijenio boju (pocrnio).

Idem da probam graficku da li je OK.
Definitivno, za 270 sa jednim 6-pin napajanjem koristiti extender sa moleksom.
Bila je na 975/1450.

Jel ti extender bio u x16 ili u x1 portu?

Jel' pricate o 270 ili 270x? Koje su ti temp?

270x ja koristim. U kucistu sa dosta ventilatora 67c sa 40% venta.

Druga je sama, potpuno otvorena ploca, 58-59c - 35% vent ali imam 12-icu koja duva u njene ventove.

@crossfire
Ja imam x16-16 bez molexa, sad sam se malo utripovao...

Da ali imam 2x270 koje su na 16-16 ekstenderima bez molexa (dok ne stignu ovi sa molexom ***...).

Na njih sam mislio.

u9a3yqup.jpg

Nema veze da li je x16-x16 ili x1-x16 ekstender, +12 napajanje ide kroz prva tri pina PCIe konektora, taj deo je isti i na x1 i na x16 konektoru.

Jedino su x16 slotovi na pločama predviđeni za 75W, a x1 slotovi za 25W.

Jedini značaj koji ima kod extendera je materijal, tj. debljina kabla od koga je izrađen sam extender.

Meni su 270-ce extenderima povezane na x16 slotove, 7850-ce na x1, extenderi su bez molexa i nisam primetio nikakvu nestabilnost, rade i po deset dana bez prestanka.

Naravno, proveravam vizuelno s vremena na vreme, ali nisam uočio nikakve promene.

Inače, kako mi se čini extendere treba stalno kontrolisati, bili s molex-om ili ne.

Sad čitam po netu pa naleteh na ovo:

Pogledajte prilog 136138

https://litecointalk.org/index.php?topic=5188.0

Dakle x16-x16 extender u x16 slotu, sa sve molex-om i opet se istopio :hair:

Izgleda da ako koristiš extender sa molex-om, treba da se preseče prvih pet žica na extenderu, pogotovu ako imaš dual PSU konfiguraciju.

Poslednja izmena:
imam problem sa jednom 280x... sve karte su mi podesene na 1020/1464/1.062v... I sve rade stabilno sem jedne, desava se da mi pukne cg miner (cg miner has stop working) i recimo ja samo ponovo pokrenem cg miner kad ono treca karta kopa 350khs dok prve dve kopaju 712khs.... ja udjem u trixx da pojacam napon na trecoj sa 1.062v na 1.07v ali onda mi se desava da trixx privata samo deff taktove za GPU i memoriju na toj karti!! ne znam sta je sa tom kartom...

pa podesi klokove u cgmineru a trixx neka bude samo za napon. ili flešuj bios sa željenim naponom (pa i klokovima).

Ala smo mi halav narod...za 5 extendera 100 evra mi traze. Nista zato, opet cu u pomoc pozvati ebay, ustedecu 50 evra.

Uf, sad mi tek nista nije jasno sa tim rezanjem!? Njime se postize to da ekstender ne vuce tih 25w/75w iz slota nego sa napajanja??

pa podesi klokove u cgmineru a trixx neka bude samo za napon. ili flešuj bios sa željenim naponom (pa i klokovima).

pa uradicu fles bios ali je fora sto je ona ranije htela iz trixxa da prihvati i klokove i napon (i to taj veci), jos joj asic 74,5% (medju vecima), i opet mi je samo ona fejlovala...a gpu-z mi ocitava da ona ima najjaci napon od svih, jedan koma nesto, a sve ostale ispod jedan ir ade bez problema..

Vrh Dno