Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

za one sto se kunu u extender sa molexom, extender ima otsecene grane 12V ali je opet izgorela zica (prsnt... sa gornje slike), i to ona prva, retardirani telefon je slikao u ovoj kvalitetnoj rezoluciji tek sad vidim pa nemam bolje/vece slike

1391132542802.jpg
1391522124855.jpg
1391522128656.jpg

Poslednja izmena:
za one sto se kunu u extender sa molexom, extender ima otsecene grane 12V ali je opet izgorela zica (prsnt... sa gornje slike), i to ona prva, retardirani telefon je slikao u ovoj kvalitetnoj rezoluciji tek sad vidim pa nemam bolje/vece slike

1391132542802.jpg
1391522124855.jpg
1391522128656.jpg

Da su prva 5 voda bili stvarno presečeni, ne bi gorela žica pošto ne bi imalo gde da se zatvori kolo/teče struja :) Dobro da ti nije ostala trajna posledica na slotu.

Ko je ono pisao da postoji neki stari bios za msi 270x koji moze da se flesuje za spuštenim naponom?

bila su presecena 3 voda sa jedne i 2 sa druge strane

1391132542802.jpg
1391522124855.jpg
1391522128656.jpg
zato zaobilazim te 270 bez X jer i ako kostaju par hiljada manje nemaju 2 slota za struju pa za tih par hiljada din rizikujes da sve zapalis.

1391132542802.jpg
1391522124855.jpg
1391522128656.jpg

Koja ti je karta bila ovde?

Pozdrav drustvo, hocu da kupim neke komponente za kopanje i malo sam zbunjen, dali se vise isplati da idem na 2 x r9 290X ili 3 x 280X na ploci ASRock H81 Pro, jos neko dobro napajanje i to bi bilo u visini sto mogu da izdvojim za ovaj hobi:smoke:
Da dodam samo da struju necu da placam, tj. iznajmio stan sa prijateljom samo zbog ovoga a struja je uracunata u cenu.

Izbegavaj 290x osim ako neces vodu da stavljas na istu!! I svaka cast tom sto ti dozvolio da mu pravis kvalitetne racune za struju!!

Pozdrav drustvo, hocu da kupim neke komponente za kopanje i malo sam zbunjen, dali se vise isplati da idem na 2 x r9 290X ili 3 x 280X na ploci ASRock H81 Pro, jos neko dobro napajanje i to bi bilo u visini sto mogu da izdvojim za ovaj hobi:smoke:
Da dodam samo da struju necu da placam, tj. iznajmio stan sa prijateljom samo zbog ovoga a struja je uracunata u cenu.
Verovatno ce biti uracunata dok ne vidi koliki je racun
Zavisi koji R9 290x ..ako je stari referentni izbegavaj jer ide i na 95 stepeni(jos uvek ga prodaju kod nas u nekim radnjama)..ako je noviji model sa nereferentnim hladjenjem mozes da uzmes slobodno jer su temperature i 25 stepeni nize

Hvala na savetu Proday, nije mi namera da nikog zavrcem velikim racunom za struju, stan je u sklopu jednog velikog hotela gde se iznajmljuje iskljucivo za radnike sa aerodroma tako da nema sanse da ukapiraju odakle veci racun ako uopste i primete!
Svaka druga sugestija je dobrodosla u visini 1500 $, hvala unapred!

Zaboravio da kazem da nezivim u Srbiji.

Poslednja izmena:
Da, na tim kartama sa jednim konektorom za napajanje definitivno MORA da se koristi extender sa molexom.

Nemora al je poželjno, što više struje protiče kroz ploču to se više greje i veće su šanse da će da crkne, za bezbedan rig od 4 kartice idealno 2 molex extendera za hladnu ploču, ako ne 2 onda bar jedan i onda je ploča mlaka. Sa 4 extendera gde nijedan nije molex samo je pitanje kada će da crkne, moja iskustva posle 2-3 meseca, mada i to zavisi od ploče, recimo mATX ploče su bolje, rer su manje i kraći su vodovi. Npr. GA AM3 ploča sa 970 čipsetom mi radi već mesecima sa 4 kartice bez powered extendera, ali je ploča plaćena 7500din skoro duplo više nego najjeftinije AM3 760G ploče, piše na njoj da je ultraDurable.... sve u svemu kvalitetniji PCB, možda to nije neka razlika ali ipak dovoljna....

Pošto sam ovde pročitao oprečne informacije, ajde da pitam konkretno:
Za rig:
4x asus 280x dc2t na Asrock H61 BTC ploči, da li mora napajanje 1200W? Može li 1000W, platinum bi bilo u oba slučaja? Svakako bih izbegao varijante sa dva napajanja.
Bio bih zahvalan ako se jave ljudi koji imaju ličnog iskustva sa ivm setapom.
Hvala!

Ako smanjis voltazu ispod 1.1v mozes ici na 1000w ;)

Pošto sam ovde pročitao oprečne informacije, ajde da pitam konkretno:
Za rig:
4x asus 280x dc2t na Asrock H61 BTC ploči, da li mora napajanje 1200W? Može li 1000W, platinum bi bilo u oba slučaja? Svakako bih izbegao varijante sa dva napajanja.
Bio bih zahvalan ako se jave ljudi koji imaju ličnog iskustva sa ivm setapom.
Hvala!

Zaboravi na 1kw napajanje osim ako nespustiš napon na 1v i staviš taktove 980/1250 onda bi imao oko 640kHs po kartici i trebalo bi da može na 1kw ali to je ipak preveliki rizik, svaka kartica troši oko 220w. Sa 1.2KW napajanjem može ali i tu obavezno smanji napon bar na 1.06 i nemoj da ideš preko 1050/1400 imaćeš oko 700kHs možda malo manje tada kartica troši oko 250w... A na default naponu 1.2v 280x troši skoro 300w sa taktovima 1120/1500, onda daje oko 750kHs al troši ko furuna... Nezaboravi da ti i mb, cpu i ram troše oko 40w, još ako imaš recimo 4 kom 12tice ventovi to je bar još 15-20w....
Sa 1kw napajanjem idealno 3x280x i da te neboli glava, na nekoj mATX ploči ima da radi ko zmaj i netrebaju ti powered extrenderi, mada je poželjno da imaš jedan.

Poslednja izmena:
Da li neko ima neki config za Asus 270 kartu da se desktop racunar normalno moze koristiti, a da pritom karta majnuje. Sa trenutnim podesavanjima 1040/1450, TC 15232, int 18, probao sam i 16,17 ne mogu normlano da koristim racunar,secka poprilicno. Hteo bih da postignem da dobijam oko 350 khasha sa karticom, a da pritom mogu normalno da koristim racunar za net i gledanje filmova....

Da li neko ima neki config za Asus 270 kartu da se desktop racunar normalno moze koristiti, a da pritom karta majnuje. Sa trenutnim podesavanjima 1040/1450, TC 15232, int 18, probao sam i 16,17 ne mogu normlano da koristim racunar,secka poprilicno. Hteo bih da postignem da dobijam oko 350 khasha sa karticom, a da pritom mogu normalno da koristim racunar za net i gledanje filmova....
probaj sa - g 2 i intensity 12 ili 13

Glatko gledanje filmova nemože bez obzira koji intensity stavio, isto važi i za youtube, u principu može al se oseća da nije to to....

Probao sam i tu varijantu gpu 2, int 13 Intensity <8000 ali sam dobijao od 200-270 khasha.

@ sasami, slazem se. Bar da mogu da googlam normalno, ne moram youtube i filmove da koristim. Recimo sa R9 280x sa gpu 2, int 13, tc 8192, mogu normalno da surfujem netom, cim pustim youtube-film krene da secka....

Poslednja izmena:
Probao sam i tu varijantu gpu 2, int 13 Intensity <8000 ali sam dobijao od 200-270 khasha.

@ sasami, slazem se. Bar da mogu da googlam normalno, ne moram youtube i filmove da koristim. Recimo sa R9 280x sa gpu 2, int 13, tc 8192, mogu normalno da surfujem netom, cim pustim youtube-film krene da secka....
KOristi program mini tube i nece da ti secka youtube.

1. Batali da rudariš na desktop makini...
2. Ako već moraš kupi bilo koji FM1/FM2 komplet, integrisana za desktop, diskretna grafika rudari a može i APU po potrebi da kopa :)

Pogledajte prilog 136153
5870+5600K APU

Konfiguracija mi je iz potpisa, skroz sam zaboravio da mi ploca ima integrisanu grafiku :D. Jel treba nesto posebno da se podesava u biosu ili samo da stavim internal graphic na enabled?

Samo spusti i 13 na sadašnjim podešavanjima (g1)

Meni 270x na 1050/1250 pri i13 daje nekih 350khs i mogu bez problema da gledam filmove u 720p. Koristim vlc player, mozda je manje zahtevan.

Konfiguracija mi je iz potpisa, skroz sam zaboravio da mi ploca ima integrisanu grafiku :D. Jel treba nesto posebno da se podesava u biosu ili samo da stavim internal graphic na enabled?

Grafa je ipak na CPU chipu, a ne na ploci. Prikljuci neki monitor na plocu/iGPU i ako se ne javlja u Windowsu onda vidi sta treba u BIOS-u.

Upravo sam se setio pa ako moze mala pomoc...

u kucistu imam

6670 -> na njoj su mi pirkljucena dva ekrana
280x -> koja samo rudari
AMD A6 APU -> kako da ukljucim ovaj APUda kopa, jel ima neko ideje ??

"cgminer.exe -n" ce ti izlistati sve grafe na kojima moze da se kopa, ako nema integrisane probaj da prebacis jedan monitor na nju ili da proveris podesavanja u BIOS-u za ukljucivanje iste.

"cgminer.exe -n" ce ti izlistati sve grafe na kojima moze da se kopa, ako nema integrisane probaj da prebacis jedan monitor na nju ili da proveris podesavanja u BIOS-u za ukljucivanje iste.

Pogledajte prilog 136159

ovo mi pokazuje cg minner ne znam sta pdorazumevas pod "cgminer.exe -n" ???

Izvinjavam se unapred na smaranju ...

Nazad
Vrh Dno