Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da, videh još juče na Anandtech to čudo i hteo sam da postujem samo zbog "lepote"... Ali me mrzelo. :d

Dobro izgleda, ali što se tiče razmaka za grafe, ovako sa slika, ne deluje nimalo dobro. Treba to razvući još!

edit:

@ crossfire

Trebalo bi, teorijski; ali se meni čini sa sličica da ti je izgoreo vod u PCB-u tako da kontam da neće fercerati...

Poslednja izmena:
Hmmm...stiglo nesto upravo sada....jel valja ovo :guitar:

@ crossfire

Haha! Baš!

edit:

@ abacus

To grafe? Ili ASIC?

edit 2:

Aha! Skontao. Napajanja Chieftec po "item no". Mislim da je Sirtec unutra. Može biti ok, a i ne mora, ako me sećanje služi. Nije idealno, više grana - mora pažljivo load da se rasporedi.

Poslednja izmena:
sta ce ti dvaes napananja, jel ces to opasno da se prinovis :D

30 komada tacnije....ovo je za drugare....nije za mene...meni je dosta i ovo sto imam ;)

Evo slikica sta je izgorilo.

Pade mi na pamet pa da pitam:
Ako presjecem ove vodove kao sto je vec objasnjeno i zalemim molex da li bi extender radio?
Da se ne baci dok stignu novi...

Isto bi ti to gorelo i da je Molex imalo, drugar je spalio 7 takvih shit extendera, sto sa Molexom, sto bez i zamisli svi su nedavno kupljeni. Ovi od pre godinu dana sljakaju. *** los kvalitet. Pogledaj kako je taj vod tanan, a sluzi napajanju, nije u pitanju signalni vod, ocigledna konstrukciona greska. Kinezi s*ronje!!!!

mogu li se ti eksenderi nekako sortirati na kvalitetne i nekvalitetne? ja imam neke bez molexa, pise na njima "bitcoin & litecoin" tamo pri prikljucku za graficku

Isto bi ti to gorelo i da je Molex imalo, drugar je spalio 7 takvih shit extendera, sto sa Molexom, sto bez i zamisli svi su nedavno kupljeni. Ovi od pre godinu dana sljakaju. *** los kvalitet. Pogledaj kako je taj vod tanan, a sluzi napajanju, nije u pitanju signalni vod, ocigledna konstrukciona greska. Kinezi s*ronje!!!!

Koliko vidim u pitanju je 12V pin tj prva tri pina su za 12V jedan je vec odsjecen (izgorio) trebalo bi odsjeci i ova prva 2 a sa druge strane 2 i 3 i staviti molex. Ne razumijem samo zasto je taj pin na extenderu razdvojen kad je na grafici spojen tj prva 3 su spojena.

na b strani su 1,2,3 12v, a sa a strane su 2 i 3, 12 v, 4ti sa obe je uzemljenje i tako molekse treba zalemiti

Koliko vidim u pitanju je 12V pin tj prva tri pina su za 12V jedan je vec odsjecen (izgorio) trebalo bi odsjeci i ova prva 2 a sa druge strane 2 i 3 i staviti molex. Ne razumijem samo zasto je taj pin na extenderu razdvojen kad je na grafici spojen tj prva 3 su spojena.

E upravo ni ja ne razumem tu rezdvojenost 3. pina na extenderu, a na grafickim kartama, sve do jedne koju sam ja video su spojeni 1,2 i3. Na sve to cak i na extenderima sa molexima 3. pin je uglavnom nespojen sa prva 2 i nije napajan sa molexa. Nije ni cudo da to posle gori.

Treba mi vase struzno i iskusno misljenje o ovoj kartici ispod, mislim sto se tice temperature, koliko je stabilna i koliko u proseku daje Kh/s
Gigabyte AMD Radeon R9 280X OC Windforce 3GB PCIe DVI/HDMI/2xminiDP - Retail

Hvala

Sve 280x kartice treba terati na sto nizem naponu. Generalno neka zlatna sredina je na 1020/1465 sa 1,031-1.05V za GPU, zavisno od kvaliteta kartice. tako daje oko 715kh/s i ostaje hladna. Spreman sam da tvrdim da na takvom podesavanju generalno NEMA lose kartice.

potpisujem ovo gore. ja 10 komada teram na 1020/1464 i pucaju na 715khs sve. sve ih drzim na 1.062v sem jedne koju drzim na 1.072v. undervolt minimum na 1.1v je obavezan

Da li je neko probao da moduje na napajanju 4-pin CPU power konektor na 6-pin PCI-e.Naime imam 4 grane +12v ,ali su dve rezervisane za CPU i MB power (chief APS750c)?

Da li je probao neko Maxwell GTX 750 Ti ?

Možda ovo i nije tako loše obziron na katastrofalne cene i nestašicu napajanja?

da, ali je loshe za plochu.
probaj staviti 4 ili vishe kartica takvih...misilsh li da ce moci na x1 extender ili pak i da se stavi na x16, tj da li ce plocha hendlovati ~260w?

takodjer, malo je glupo prichati kako 265 radeonka troshi kao 150w (guru3d)...vazii...pa moje 280x undervoltovane bacaju 660khash za 150w iz napajanja.

najbolje sachekati da izadju jachi modeli pa videti kakva je situacija.

@gricko

obavezno bios volt mod sa vbe programom i flesh nazad biosa sa spushtenim naponom i spushtenim klokovima....tipa ~ 1025mv i 950/1450mhz...npr
u suprotnom te cheka 99% VRM koji gori.

Poslednja izmena:
Sve 280x kartice treba terati na sto nizem naponu. Generalno neka zlatna sredina je na 1020/1465 sa 1,031-1.05V za GPU, zavisno od kvaliteta kartice. tako daje oko 715kh/s i ostaje hladna. Spreman sam da tvrdim da na takvom podesavanju generalno NEMA lose kartice.

Meni powercolor r280x rade na 1040,1500 1.1v 67-71c daju 720,a sve ispod 1040,1500 daju ispod 660

E upravo ni ja ne razumem tu rezdvojenost 3. pina na extenderu, a na grafickim kartama, sve do jedne koju sam ja video su spojeni 1,2 i3. Na sve to cak i na extenderima sa molexima 3. pin je uglavnom nespojen sa prva 2 i nije napajan sa molexa. Nije ni cudo da to posle gori.

Ma kinezi, znaju da zacijene extendere ali ne i da ih naprave.

Da se zahvalim zemljaku shoma koji mi je pomogao savjetom:

Odsjekao sam ona 3+2 voda, presavio ih i izolovao.
Jedan drugar vican lemilici mi je zalemio molex kao na drugom extenderu.
Nisam imao petlju da spojim 270 vec sam prikljucio 5770, ustekao molex i radi :)

Eto popravio pa da izdrzi dok ne stigne zamjena :)

Nema na cemu. Grehota da se baci na ovoj nestasici :)
A kad stigne zamjena posalji mi taj na izdrzavanje :D

1020/1500 daje dosta manje nego 1020/1465, ne pitaj kako i zasto.

Tako je i sa 270 kartama sa mem na 1250 daje vise nego 1400.

Koja je efektivna razlika izmedju 1.206v i 1.163v po pitanju potrosnje i zivota kartice?
Msi 270x gaming je u pitanju. Nece ziva ispod 1.163v, svih 6 komada sam isprobao. Asic se krece 77%-86%.

Nazad
Vrh Dno