Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@ Vojkan
Pa da! Ja ću ih flashnuti... Dobro si mi to osvestio. Umor...:S:

pogledam danas slucajno rig kad ono imam sta i da vidim na molex adapteru, inace go*ance nije forsirano

1.jpg

onda lepo dohvatim robu

0.jpg

i pocnem, slike su nikakve slikano fonom a i mrak je sad taze slikano
sve buksne na mestu
2.jpg

posle zbog boljeg kontakta sve je zaliveno kalajem
mada se na slici ne vidi
3.jpg

tadaaaaa, gotov proizvod

4.jpg

proizvod u akciji

5.jpg

6.jpg

izlaze iz napajanja sam uzeo na mestu molex grane, i normalno u obe grafike ide po 1x 6pin

Fino se da narihtati ovaj msi :)

1100/1450 1.2v 65c 35% vent - 468-470kh/s.

Uzeh juce 2 nove karte asus R9 270, promenio sam na obe karte bios na 1,1V. 1050/1450, TC 15232, int 18, gpu 1... Obe karte mi daju po 430khsah na ovim podesavanjima, medjutim na jednoj su temperature 54C, fan 30%, dok su na drugoj 64C, fan 60%. Probao sam da menjam mesta grafikama, situacija je ista. Ako neko ima neka druga podesavanja javite, hocu da probam da snizim temperature na ovoj drugoj grafickoj....

Uzeh juce 2 nove karte asus R9 270, promenio sam na obe karte bios na 1,1V. 1050/1450, TC 15232, int 18, gpu 1... Obe karte mi daju po 430khsah na ovim podesavanjima, medjutim na jednoj su temperature 54C, fan 30%, dok su na drugoj 64C, fan 60%. Probao sam da menjam mesta grafikama, situacija je ista. Ako neko ima neka druga podesavanja javite, hocu da probam da snizim temperature na ovoj drugoj grafickoj....
Verovatno pasta na toj drugoj nije lepo stavljena..secam se neki laptop koji mi se grejao cpy ..skinem kuler kad imam sta da vidim ..zaboravili da skinu lepljivu traku sa bar kodom na cpy..kad sam je skinuo 20 stepeni manje.

mozda su ti asici tipa 58 i 71...i eto razloga....

I ja sam prvo pomislio da je problem u Asicima, jednostavno los primerak grafike, mada mi je opet nekako prevelika razlika. Stavicu je u rig, tako da ce temperature biti nize, temperature koje sam naveo su merene dok su grafe kopale u kucistu (dakle 2 grafike u CM HAF XM-u).

Nemoj da se cudis, tako je i kod mene sa tim asus-ima...Jer ova gornja kartica uzima vruc vazduh koji otpusta donja i samim tim losije se hladi...Ja sam stavio dve 12-ice da duvaju izmedju kartica i to je spustilo temp oko 5 c...

Poslednja izmena:
Nemoj danse cudis, tako je i kod mene sa tim asus-ima...Jer ova gornja kartica uzima vruc vazduh koji otpusta donja i samim tim losije se hladi...Ja sam stavio dve 12-ice da duvaju izmedju kartica i to je spustilo temp oko 5 c...

Pa ja sam im zamenio mesta i situacija se nije promenila :D. Takodje nisu toliko blizu jedna drugoj jer sam ih stavio u prvi i treci PCIe slot na ploci....

I ja sam sve to pokusavao...menjao mesta, izvadio napajanje van kucista,na kraju modovao i bios na 1.1v ali uzalud...gorna se przi na ~70c i nece ispod kada kopam scrypt...Stavi prste uzmedju kartica i videces o cemu ti pricam...Moje imaju priblizno iste ASIC-e, ali gornja kartica bez ove dve 12-ice ide i preko 80c...dok donja lagano ide 66,67 sa 50% fan bez ovih 12-ica....temp u sobi ~22 c...

kartica sa vishim asicom ce vishe da se greje...ali ce zato moci vishe da se klokuje sa tim istim naponom.

smeta li kartama sto ih drzim na rigu bez "potpore" tj samo zasarafljene tamo iza...

@Roger_Waters

Druze, bolje ti stavi neku potporu, vremenom ce se pokriviti pcb-ovi...

ok ok. hvala, inace kod dc2t nisu sarafi prcvrsceni za PCB nego za drzac kulera pa sam zato pomislio da bi ovo bilo bezazleno..

Poslednja izmena:
Imam dilemu oko grafika, da li ići na 290 ili na 270x, sa 290 se štedi mesto dva za jedan, ali je i veća cena.
270x je oko 25k, 290 je oko 60k, mada za tih 10k din razlike se sklopi cpu+mb tako da opet ima mesta
270x bacaju oko 450, potrošnja 185w
290 bacaju oko 900, potrošnja 300w
izgleda da su 270 i 280x najbolje rešenje, ali ne mogu da ih nadjem

Problem nestašice napajajna i dalje traje, to tek ne znam šta da uzmem, verovatno ću ići sa više napajanja po rigu

Poslednja izmena:
270/270x trose 130-140w max kada se lepo nasteluju. Gigabajtove bacaju 488 kh/s. ;)

270 i 280x su best buy.

Imas ih na oglasima(kp) koliko ti volja.

Mada mogu se naci i kod nas u radnjama ali cena i nije nesto povoljna.

ja evo gledam na KP i tamo ima bogami svacega po svakakvim cenama, paznju naravno privlaci ASUS 280X, sapphire 280X tri x i MSI 280x, o Asusu zanamo dosta toga, o MSI sam juce pokupio ovde info (zahvaljujem Apple-u) samo je pitanje sta je sa ovom Sapphire 280X tri x (ona sa tri vent). cito neke revjue i kazu da ima 10 faznu naponsku (sto je cenim dobro), kuler izgleda da je dorastao zadatku a ako je neko ima mogo bi i da podeli svoja iskustva.

Imas ih na oglasima(kp) koliko ti volja.

Mada mogu se naci i kod nas u radnjama ali cena i nije nesto povoljna.

Pa ima ih dosta po oglasima, ali je cena uglavnom veca nego u prodavnicama. Ja sam pre par dana slucajno dobio poslednje 2 asus 270 karte, jer je kupac koji ih je porucio odustao od kupovine, platio sam oko 22.000 komad. To mu dodje 190e, domaca garancija 3 godine. Nema glavobolje i cimanja ako karta crkne....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno