Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

05-Power-Consumtion-Torture.png

Sad će da ti kažu da ne veruješ testovima s neta jer kad kopaju ltc grafike troše 3x više od toga, oni na netu mere potrošnju u notepadu

Budući da na testovima rade sa fabričkim naponom i ne rade undervolt koji većina ljudi koji kopaju radi, nema razloga da im se ne veruje.

Momci, ja čitam ovu temu, ali teško uspevam da pohvatam stvari, a hardver generalno vlro slabo pratim.
Uskoro mi stiže 4 kom Asus 280x DC2T, i extendere x1 to x16. Hoću da krenem da kopam :)
Molim za predlog svega ostalog od hardvera što mi treba. Ne mora nužno najjeftinije, cilj je da imam što manje problema. Ako nečega i nema u Beogradu, mogu pokušati da dobavim.
Molim za predlog konkretnih modela, (slabo poznajem hardver).

Hvala za svaki savet.

Moj predlog ti je da odmah poručiš one kontrukcije za rig (od Dimketa ovde na forumu, preporuka, ili ih imaš na KP) ili da ga sam praviš, za 4 kartice ni ne pomišljaj na kućište.
Dobra ploča, za 4x280x trebaće ti i solidno RAM-a, mislim da ti je 8GB minimum, vidi jel u E**i-ju još imaju one AsRock H61 BTC ploče, par jakih ventilatora da duvaju u kartice i neko kvalitetno i jako napajanje od 1200w i miran si. CPU i hdd nisu od značaja, šta imaš :)

Ko to prodaje u BGD ?

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?320669-Merac-potrosnje-struje

baci pogled na ovo ..

ja sam kupio u Zagebu "PEVEC" se zove prodavnica tamo prodaju sav moguci alat od igle do lokomotive i imaju nesta za elektroniku platio sam oko 1700 RSD .. na amazonu bi trebalo da bude i jefitnije ...

U svakom slucaju pokusaj da nadjes neku bolje oprmeljenu radnju ili jednostavno kad god vidis mesto gdew se prodaje alat/ elektornika / ili neki supermarket udjes i pitas / pogledas .

nisu cesti ali se moze naci ..

P.S. Terba imatu u vidu da prosecor ne radi kada kopas pa sam ja testirao sa i sa CPU miningom ...

Sve u svemu izuzetno korisna stvarcica da se ne pitas "da li sam dobru stvar napravio i da li sam kupio previse slabo/ jako napajanje" i mislim da je extra ako planiras da uzmes novo napajanje a vec imas gde da testiras potrosnju hardvera (drugi rig/ kucni racunar itd ...)

za kraj evo jedan IZUZETNO KORISAN video (jest da nije za mining ali svejedno)

http://www.youtube.com/watch?v=LiWThqgFfI4

Moj predlog ti je da odmah poručiš one kontrukcije za rig (od Dimketa ovde na forumu, preporuka, ili ih imaš na KP) ili da ga sam praviš, za 4 kartice ni ne pomišljaj na kućište.
Dobra ploča, za 4x280x trebaće ti i solidno RAM-a, mislim da ti je 8GB minimum, vidi jel u E**i-ju još imaju one AsRock H61 BTC ploče, par jakih ventilatora da duvaju u kartice i neko kvalitetno i jako napajanje od 1200w i miran si. CPU i hdd nisu od značaja, šta imaš :)

Hvala, @mighty78, samo mi reci tačno koje napajanje, vidim da ljudi pominju proizvođače/modele koje treba zaobići.
RAM 8GB? Da ni ne pokušavam sa 4?

OK, onda 8 :)
molim predlog za napajanje, šta može, šta nikako ne?

835W tera 2x 280x, ne vidim zasto ovo ne bi moglo 3 grafike da tera.

emmi 16 999din, sad ga porucio, do petka stize, tako mi rekose, valjda nije lose :)

Da, ako nekom treba napajanje CM GX750W, meni nece da vuce dve 7970 (radi sa jednom), a kad sam poslao na reklamaciju rekli su mi da hoce da gura 2XR9 290, neka mi se javi (da ne zjapi dzabe kod njih, ako je vec nestasica). Tako je bilo sa proslim, za koje cekam pare da mi vrate, a sa ovim verovatno ista prica, moze da se proveri, ali tek kad mi stigne novo napajanje...

Poslednja izmena:
ja sam uzeo CM G650M Bronze i gura mi 280x i 270x, a na kratko sam probao i dve 270x i jedna 280x i to je radilo deluje mi kao sasvim solidno i ok napajanje nisam testirao na duzhe sa tri kartice

Ja upravo mislio da pitam u vezi CM G750M napajanja.
Jedina mi je opcija trenutno za 2x270+5770.
Mislim da je OK pa samo trebam potvrdu da ga uzmem sutra, hvala.

Mislim da ti je jeftinije TT Smart SE 730W modular za nekih 15e.

BTW vi koji mjerite potrosnju iz zida i na osnovu te potrosnje proracunavate potrosnju kartica da li uzimate u obzir i to da napajanja nemaju 100% iskoristivost pa samim tim bi trebalo da vuce iz zida vise nego sto daje na izlazu.

Nazad
Vrh Dno