Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kako su se pokazale R270 posto vidim da su kod nas jeftinije oko 30-40 eura, a imaju istu kolicinu stream procesora kao i ove 270X?

Kako su se pokazale R270 posto vidim da su kod nas jeftinije oko 30-40 eura, a imaju istu kolicinu stream procesora kao i ove 270X?

Mozda se neko nece sloziti ali ja sam prezadovoljan i zaista ne vidim potrebu za 270x zbog 30-40KH/s vise.
Sapphire Dual-X, 440KH/s po ovoj 'ladnoci, 62C max. temp.

e sad, taj jedan sestopinac za napajanje sto fali...Za ovo kratko vrijeme nikakvih problema

Videcemo kad prestane ladnoca.
Ja imam asus 270x dc2 top i teram ih na 460 i imaju 1300 obrtaja venta.
Koliko imaju obrtaja te tvoje sapphire na toj temperaturi?

pa šta si ih nategao tolko, bolje čuvaj vent i pusti temp 5c gore :)

Nije tolika frka temperatura cipa.
Vazno je kolika je temperatura naponske da se nesprzi.
Najbolje uzeti kinez vent 8 u winwin-u (200-300 din)i staviti da duva na naponsku.

Kad na jednog lika videh ima nvidiu neznam sad koju i u cetu kaze ima 80 stepeni i ventilator na 100% obrtaja ja sam se zgranuo.
Plus ima 5 ventilatora da duva u nju zanemeh.

Neisplativo je cimati karte zbog i 50 KHS-a ako ce da se spze.
Ovo je srbija izgubices 45 dana na reklamaciju.....
Razmislite koliko cete izgubiti na miningu.

koja je max temp na kojima mogu bezbedno da se drzie r9 270?

Stavi na 70-75 pa probaj kako vrti vent i obavezno neke ventilatore da odvode vruc vazduh sa karte i naponske.

Poslednja izmena od urednika:
pa šta si ih nategao tolko, bolje čuvaj vent i pusti temp 5c gore :)

Uopste nije nategnuto (bar mi se tako cini).
Napon 1.087V. Mozda moze dole jos ali nemam vremena da cackam.
***a, ventilatori su 7cm, nisam ih ja projektovao :)
Asus-ovih 1300 obrtaja je na 22% DUAL-X cini mi se a tada bi temperatura bila preko 100!?

Nije tolika frka temperatura cipa.
Vazno je kolika je temperatura naponske da se nesprzi.
Najbolje uzeti kinez vent 8 u winwin-u (200-300 din)i staviti da duva na naponsku.

Kartica je iznad prevrnutog kucista tik iznad napajanja tj. onim limovima stoji na napajanju.
Sav vruci vazduh je gore. Na 280x duva 12cm vent na naponske a ovde nisam ni stavio.

Neznam sta ce ti kuciste uopste.
Ja sam svoje stavio u plasticnu gajbicu a brat mi je napravio rig od alu profila (najbolje).
Nije ga kostao 2000 dinara.
Kad dajemo ovoliko para za karte sto nebi dali i 2000 din za rig.

Kolika ti je temp u sobi gde drzis miner?
Koliki su ti taktovi karti?
GPU?
MEMORIJA?
na 270-ama?

Poslednja izmena od urednika:
Kolika ti je temp u sobi gde drzis miner?
Koliki su ti taktovi karti?
GPU?
MEMORIJA?
na 270-ama?

Ma ovo mi je komp u sobi. Igram igre na 5770 a 270 kopa 24h.
Nocu joj i 5770 pomaze. Nije ovo ozbiljan rig vec da ne propada onaj jedan pci-ex x1 na ploci :)

Toplo je ***a zbog bebe onako...ko za bebe :D
1000/1500

Mozda da podignes jos i iskljucis grejanje moje propisno zagreju sobu na potkrovlju koja se negreje. :)

kada jedna karta stoji sama onda i msi u sobi od 30 stepeni, radi na 60 sa 20%

Meni juče stigla konstrukcija od Dimketa, fino deluje. Sutra bi trebalo da stigne još ekstendera.

U ponedeljak bi trebalo da mi stignu 3x R9-270 Sapphire, ove po 19K (ako me ne zeznu nešto ovi u E**i-ju). Razlika između njih i Asus-a je 4K po komadu, na tri komada razlika 12K.

Napajanje za te tri će ići Seasonic SS 620-GB (single rail 12V, 48A - 576W). Mislim da je to dovoljno?

Ostaje mi pitanje za izbor ploče - naime imam staru Asus P5LD2 (jedan PCIe x16 i dva PCIe x1), C2D E6420 i 4GB DDR2. Jel bi mogla ona da posluži ili da kupujem novo?

Napajanje je na granici, radice ali je bas na granici. 3x 270 Sapphire trosi 540-550W

Preporuka? Da li uzeti 280x ili 7970??? Koliko sam vidio prave otprilike isti kh/s a i cijena im je tu negdje.... e sad, zanima me koja je stabilnija i pouzdanija, koja ima bolje hladjenje... Koja je bolja za klok?
Neka vasa iskustva....

Moj brat ima 2x asus dc2 top 7790 daju 700-750 x2 underklokovane na 1.1 ja mislim nisam siguran i imaju 58 i 60 stepeni.
Imaju mnogo dobre naponske asusove karte (20 faza) ove 7790.

Po defaultu seidon 120v cpu fan radi izgleda na max 2400rpm dok ovaj fan na radiatoru radi na valjda min 700 rpm…. Jel to ok ili treba da se menja?

Da

Jel ona treba da bude na max? Ako je od nekog znacaja na pumpi imam 3 pin-a...

Poslednja izmena:
Vrh Dno