Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

toliko me kopka i iritira jedna najobicnija glupost da jednostavno moram da pitam da li me opravdano nevira ili ne:

da li je lose po graficku (280x dc2t) i po PCIe slot sto mi karta stoji u PCIe slotu bez ikakvih sarafa (maticna stoji vodoravno) i od tezine kulera malo je nagnuta ka toj strani? Ja izgleda kao bekam imam tu bolest sto ne mogu da gledam da nesto nije pod pravim uglom kao sto bi trebalo da su maticna i graficka

toliko me kopka i iritira jedna najobicnija glupost da jednostavno moram da pitam da li me opravdano nevira ili ne:

da li je lose po graficku (280x dc2t) i po PCIe slot sto mi karta stoji u PCIe slotu bez ikakvih sarafa (maticna stoji vodoravno) i od tezine kulera malo je nagnuta ka toj strani? Ja izgleda kao bekam imam tu bolest sto ne mogu da gledam da nesto nije pod pravim uglom kao sto bi trebalo da su maticna i graficka
I mene je to nerviralo, ali nije bilo nikakvih problema...

Ja sam vezicima za kablove prvu kartu "nategao" ka procesoru, a drugu pustio da "visi" dalje od prve karte. Tako sam dobio razmak medju kartama u obliku slova V. Na taj nacin sam terao 10 Safira 7970 pre i sada 10 ovih ASUS i uvek je sve extra radilo. To nema nikakav uticaj na karte jer su kontakti u slotu i vise nego dovoljno dugacki i uvek su u kontaktu i nema nikakve brige. Opusteno to teraj tako.

P.S. cak sam to pokusao da dobijem sa ove 2 7950 karte u kucistu, tj. maksimalno sam povukoa karte jednu od druge koliko srafovi dozovljavaju i dobio sam malo prostora medju kartama i nizu temperaturu "gornje" karte.

Poslednja izmena:
uhh, sad mi je lakse :) nisam se ja brinuo toliko za prekid kontakta koliko za to sto mi deluje da ce mi se iskriviti sam taj produzetak PCB-ja graficke na kom su konektori za PCIe slot

MSI R9 270X GAMING, R9270X, 2GB DDR5, 256bit TwinFrozr cooling = 208.00 eur

ASUS R9270X-DC2T-2GD5, R9 270X OC 2GB GDDR5 = 225.00 eur

Powercolor R9270X PCS+, AXR9 270X 2GBD5-PPDHE = 222.00 eur

Koja od ovih kartica se najbolje pokazala kod vas?
Ja sam htio da uzmem 2x powercolor, ali posto je ostala samo jedna, uzeo sam nju i za sad sam zadovoljan, ali hocu jos jednu ili dvije kartice da uzmem, pa eto da vidim sta je po vama najbolje.
Ova je stabilna na 470 kh/s i 66 c (sobna temperatura oko 23-24) s tim sto je na def naponu 1206 i +20 power limita, nisam probao da spustim napon, jer trenutno nemam previse vremena da se igram sa podesavnjima.

Nece se grafika iskriviti, iskriivice se ploca na kojoj visi karta (mATX) ako ne stavis one distancere na zadnje 2 rupice na ploci. Ima kod mene 3 asus ploce tako malo "zakrivljene" :D

Kako povezati dva računara koja rudare na jedan monitor? Ili ima neki zgodni shortcut oko toga,jer koliko sam razumeo,da bi računar majnovao,mora da bude povezan sa monitorima?

bogami 270X se mora uzeti u ozbiljan obzir prilikom sirenja rudnika...ja isto gledam kojih 10 komada da uzmem. onako odokativno odma mi ASUS top bode oci

Ima li sada igde da se kupi neka 280x?

Mislio sam na prodavnice. Tamo su sve suboticani sa kartama bez garancije...

te powercolor kao i msi 7850 kojih je bilo pre su bomba, powercolor je bila 13.600 pre ove guzve, odlicna karta po odlicnoj ceni, sada kad je poskupela najbolje je ganjati 280x

Da li je neko imao iskustva sa xfx 280x za mining?

Resio da pocastim sebe sa jos jednom 280x, pa gledam da li ima neka kartica kupljena kod nas i naidjem na gore pomenute xfx... :D

ako je nekome od koristi, drugaru je u periduo od 7 do 20 dana pocrkalo 14 napajanja raidmax 635AP, tako da mene su srecom zahebali ovi "prakticni" pa mi nisu stigla napajanja danas, a sutra ih necu uzeti nego uzimam chieftec 700A8

Poslednja izmena:
on ima 5970 one 2xgpu, ne znam tacno sta i kako na brzaka mi je rekao ali mi je napomenuo da uopste nisu bili full optereceni

Meni baca 481 haskija 270x

--auto-fan --gpu-powertune 20,20,20,20 --intensity 18,18,18,18 --thread-concurrency 12000,12000,12000,12000 --temp-target 70,70,70,70 --temp-overheat 85,85,85,85 --temp-cutoff 95,95,95,95 --gpu-engine 1060,1060,1060,1060 --gpu-memclock 1400,1400,1400,1400

Sta da ubacim za bolje, preko 1400 mi povremeno pucaju drajveri

- Imam maticnu plocu sa 4 pcie x16/x4 slota pa bih poristio samo extendere iz 16x u 16x, ako koristim 3 graficke 290x da li ce mi trebati powered riseri sa molexom ili mogu obicni?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno