Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Radi preko integruse.:)
kako fleshujem bios, skinem sa sajte i bacim na usb stick jel tako bese?

Ali, kako si digao novi bios ako nije uopste bacala sliku?
Probao sam i dok su u slotu, a i samo integrusu, same result:(

Van mog domena i znanja, to nisam radio i nadam se da necu uskoro, ako resis molim te postuj :type: ovde kako si resio problem ima nas jos zainteresovanih.
Samo jos jedno pitanje, jesi li instalirao vec win ili nisi ni to uspeo.?

1. Srafcigerom kratko spojis 2 iglice koje su za paljenje racunara. Namestis u bios-u da se masina pali pri dolasku struje. Uglavnom kad jednom upalis, sve podesis, nema vise gasenja :)

2. Zrtvuj toliko svoj monitor sa glavne masine i instaliraj normalno win. Svejedno koji ces win7. Instaliraj drivere. Stavi da ti power management bude na high performance i iskljuci opciju da hard ide u sleep posle 20min...to stavis 0
Mozes nabaciti instalaciju win7 na usb. To odradis na glavnom kompu. Treba ti instalacija win7 i program Windows 7 USB/DVD Download tool

3. Teamviewer

Hvala za tips.

1. Nikad to nisam radio srafcigerom ali dobra fora :)
2. Mozda se nisam precizno izrazio ali nemam diskove, dakle sve ide na fles....
Sto se monitora tice, imam jedan naravno za pocetna podesavanja. Svoj :)

Jel neko probao da kopa sa:

R9 270X Powercolor PCS+ 2GB DDR5

Koliko vidim OK je cena, mada sam slabo ikad nešto radio sa Powercolor-om, većina grafika su mi uvek bile Asus i MSI.

Pretpostavljam da bi Seasonic S12II 620W bio dovoljan za njih dve + neki underclock-ovani C2D i 2.5inch hdd.

Ja imam 6 komada i prezadovoljan sam! Bolje se hladi od modela devil 270x istog proizvodjaca.
Mana je zakljucana kontrola napona. Odlicno hladjenje.

Posto moram da cekam jos oko 150 dana da bih postavio oglas za prodaju, zanima me kako da cuvam ovaj hardware za kopanje ? Na kojoj temperaturi i slicno, u kutiji ili van nje. Ima li neko iskusan da pomogne?

Ja imam 6 komada i prezadovoljan sam! Bolje se hladi od modela devil 270x istog proizvodjaca.
Mana je zakljucana kontrola napona. Odlicno hladjenje.

Koliki hashrate imaš sa njima za LTC? Jesi li ih i koliko OC-ovao? Kolike su im temperature?

Prvo naletim na ovo Pogledajte prilog 133707
Posto sam elektro struke pomislim na trafo ulje i hladjenje grafickih.

Poenta je da se pojaca hladjenje, naravno nije svako ulje pogodno za ovu akciju, mora da bude izolator, obratite paznju na hladnjak koji koristi za hladjenje ulja.

Kad razmislim i nije velika investicija :smash:, sumnjam da cu ikad probati ali....

lepo je to ali kako posle da je prodas ili nosis na reklamaciju ako joj se desi nesto, kazes prvo je preprzite po tiganju :p

Drugovi rudari zdravo.Stiglo zahladjenje...lakse se dise :D

Ja se jutros pozabavio sa svojim 280X MSI Gaming BF4 karticama . Napon im je lock na 1200mv , flesovanjem ovog biosa http://www.techpowerup.com/vgabios/146769/msi-r9280x-3072-131009.html dobija se opcija u AB da se napon smanji ili poveca def je 0 . Smanjivanjem na -94 smanjila se potrosnja za 2 karte sa 650w na 540w sa 1000XP napajanjem . U GPU-z i dalje pokazuje da je napon 1200 ali se po meracu potrosnje vidi da manje trosi i hladnije su kartice ;)

Narode, koliko ima smisla kupiti polovnu 7970 i za koje pare?

Ima puno smisla posebno ako imas i garanciju uz istu! Oko 320€

Najbolje je da za 280x dc2t i dc2t v2 koristite afterburner beta 18 i sve opcije označite, onda se bez problema može menjati napon na svakoj. Trixx se nije dobro pokazao na asusu

Garancija godinu i 3 meseca 7970 Sapphire, navodno nije puno kopala (mislim da mogu da verujem coveku). Kontao sam ispod 300e da je ok cena...samo da kartica crkne ranije ako joj se crkava :)

Garancija godinu i 3 meseca 7970 Sapphire, navodno nije puno kopala (mislim da mogu da verujem coveku). Kontao sam ispod 300e da je ok cena...samo da kartica crkne ranije ako joj se crkava :)

S obzirom da su nove u radnji preko 350e i da NE mogu da se kupe (na listi sam čekanja od 04.12.2013) to je ok cena. Naročito kada se uzme u obzir da dok nove ne nađeš ta će već većim delom da se otplati... A ako pukne biznis nova ti se ni tolko neće otplatiti, a da ćemo svi moći prodati kartice... nema srbija tolko gamera :)

Vrh Dno