target
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 24.12.2011
- Poena
- 170
Pozdrav, da li neko moze da mi preporuci plocu sa 4 pcie slotova za 4 graficke kartice, ali da ima kod nas da se kupi. hvala
Pozdrav, da li neko moze da mi preporuci plocu sa 4 pcie slotova za 4 graficke kartice, ali da ima kod nas da se kupi. hvala
Ukoliko su postovi o neznanju/neupucenosti bili izreceni meni, upuceni su bez osnova.
Kao prvo, iskusni sam serviser, izmedju ostalog imam svoj servis/prodaju. Druga stvar, napisao sam koje je napajanje u pitanju, koja ploca, i koje kartice (2xr9 270, 6870 i 7850) i to sve undervoltovano i na konzervativnim klokovima. Znaci, greska sigurno nije do mene.
nisam mislio na tebe.
kod tebe je objashjnenje jedino u loshe krimpovanim kablovima, eventualno u tome da napajanje ima dve 12v grane pa da si opteretio samo jednu granu...npr, mozda...
ili pak da je druga grana neshto felerichna ili slaba....ili su na svim kablovima loshi kontakti pa da su preko ploche pokushavale grafe povuci shorbe.
@cacanin
Vidim dve greske..
prva koristis win
druga nisi vodio na vopi da sve to zalijemo
Sala na stranu, probaj sa drugom verzijom cgminera, i prekontrolisi svaku tacku/zarez u configu.. dovoljan je jedan previd u vidu zareza i cao
A sto se tice grilovanog hardvera.. ja sam davno odlemio 12v vodove na extenderima.. i grafiku teram da svu struju vuce sa 8pin konektora i dodatnog molexa.. od tada nisam imao problem sa spaljenim vodovima na napajanju/extenderima i slotovima na maticnim plocama..
@splinter
Vrlo moguc razlog zagorelog slota i onog provodnika na napajanju je los krimp na samom konektoru..
Ja sam sve moje extendere tj molex konektore zalio kalajem i stavio tacku na potencijalni problem loseg krimpa.. jer imao sam vise puta priliku kod sebe i kod kolega da vidim nagoreo vod za dodatno napajanje..
ono što ja vidim je da si u citatu stavio powertune -20, a na slici je +20 sa sve ovim "+", nisam nikad probao tako ali je svakako dovoljno da napišeš samo 20, bez + ispred, skini plusić pa probaj
...Inace vec je pricano da se nezna tacno koji GPU/karta koliko vuce sa maticne ploce i da se zato najbolje nije igrati sa extenderima bez +12v napjanja, neki GPU moze da vuce 0.2A sa ploce a neki moze povuci 6-7A nevezano za snagu GPU-a, pre zavisi od dizajna karte...
Ja sam sve moje extendere tj molex konektore zalio kalajem i stavio tacku na potencijalni problem loseg krimpa.. jer imao sam vise puta priliku kod sebe i kod kolega da vidim nagoreo vod za dodatno napajanje..
mozda nije za ovu temu,aj ajd da pitam...istopio mi se kabl koji vodi iz napajanja u graficku,na ulazu u napajanje (735W Raidmax RX-735AP)...temperatura graf. je bilo 75C,napon na 1200..jel imao jos neko ovakav problem?imate ideju zbog cega je doslo do toga?sreca bio sam kuci i osetio sprad i pogasio sve,inace...napajanje je staro 20 dana,tako da danas ide sve u servis...
ovi iz altija ne prihvataju garanciju,kazu da je doslo do jace struje...ima neko neku ideju sta bih mogao da uradim?napajanje je staro mesec dana, kupljeno u nova computers
ovi iz altija ne prihvataju garanciju,kazu da je doslo do jace struje...ima neko neku ideju sta bih mogao da uradim?napajanje je staro mesec dana, kupljeno u nova computers
Ako se koriste ekstenderi sa molexom koji imaju presecenu vezu izmedju napojnih 12V vodova ploce i gaficke, onda jaka struja nece ni teci kroz maticnu plocu i 24pin konektor, sve ce ici kroz taj jedan molex i 6pin/8pin pcie konektore.
Auuuuu, pa ti bi 3 grafike zatvorio u kućište?! Batali ti to dok nisi zapalio i kompjuter i stan. Iskreno ti kažem, tebi će sav HW pocrkati tako u zatvorenom kućištu. 3 grafike u otvorenom kućištu je zlo, u zatvorenom je čista šizofrenija!
Pazi da ti kazem, prvo meni ova masina nije samo za rudarenje, vec je koristim za svakodnevni rad i igranje, nije mi druga, treca masina, koju mogu da otvorim i bacim u podrum da radi i "zaboravim" na nju...
ovo je nesto sto mi stoji do nogu, u maloj sobici i naravno da bi zeleo da kuciste ostane zatvoreno ako je to moguce...
drugo, ako postoji crossfire rezim rada 2 graficke, to znaci da je predvidjeno da one mogu da rade u zatvorenom kucistu...
ako postoje maticne koje cak i podrzavaju slotovima vise od 2 graficke, to takodje znaci da je moguce to drzati u zatvorenom kucistu... naravno bilo bi potrebno da kuciste bude full tower, da ima ulazni i izlazni ventil, da ima ventil na vrhu kucista, kao i pozeljno jedan veliki na boku, sredini kucista... dakle to je izvodljivo...
ja sam bio planirao da rudarim samo nocu, tako da verujem da bi dve mogle da rade u zatvorenom kucistu, kad bi se undervoltovale i kad bi imao takvo kuciste, kakvo sam opisao... za tri ne verujem, jer ni ne znam kako bi povezao trecu graficku, a da stane u kuciste... takodje ima i resenja u vidu vodenog hladjenja...
dakle nisam planirao sa takvim setup-om odma da rokam 24/7, vec samo nocu i vidim kako funkcionise, no dobro... samo kazem da je izvodljivo, iako je lakse samo otvoriti kuciste...
Da li mislis na ovo ?
http://forum.feathercoin.com/index.php?topic=2193.0
Inace za one koji nisu probali osim Vojkanaevo jedna fina stvarcica za obavestenje o cenama svih novcica na najpopularnijim menjacnicama (naravno ko vec ne koristi).
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobnetic.coinguardian
Odlicna stvar da se podesi da pali alarm kada novcic dostigne ili predje odredjenu cenu uz glasovno obavestenje(znacilo mi je mnogo u prethodnih nekoliko dana), ili prosto postavljanja da na svakih, recimo, 10 minuta telefon sam kaze kolika je cena da ne morate svaki cas da gledate u ekran kada ste na poslu ili tome slicno![]()
Ja sam probao da ubacim 2 R9 280x karte u Cooler Master XM kuciste (sa 3x20cm ventovima i jos 4 12-ce) i ne ide. Jednostavno grafike se greju 10-15 stepeni nego sto bi se grejale na otvorenom, plus se fan okrece posle nekog vremena na oko 70% i preko,a to je prilicno bucno iako je zatvoreno kuciste. Ne mozes porediti zagrevanje grafika pri igranje u crossfire rezimu i kopanje sa 2 karte. U ostalom Sajber ti je lepo rekao, probaj pa ces brzo uvideti da za kopanje mozes max jednu kartu (tipa R9 280x) u kucistu da koristis....
Da li mislis na ovo ?
http://forum.feathercoin.com/index.php?topic=2193.0
Pazi da ti kazem, prvo meni ova masina nije samo za rudarenje, vec je koristim za svakodnevni rad i igranje, nije mi druga, treca masina, koju mogu da otvorim i bacim u podrum da radi i "zaboravim" na nju...
ovo je nesto sto mi stoji do nogu, u maloj sobici i naravno da bi zeleo da kuciste ostane zatvoreno ako je to moguce...
drugo, ako postoji crossfire rezim rada 2 graficke, to znaci da je predvidjeno da one mogu da rade u zatvorenom kucistu...
ako postoje maticne koje cak i podrzavaju slotovima vise od 2 graficke, to takodje znaci da je moguce to drzati u zatvorenom kucistu... naravno bilo bi potrebno da kuciste bude full tower, da ima ulazni i izlazni ventil, da ima ventil na vrhu kucista, kao i pozeljno jedan veliki na boku, sredini kucista... dakle to je izvodljivo...
ja sam bio planirao da rudarim samo nocu, tako da verujem da bi dve mogle da rade u zatvorenom kucistu, kad bi se undervoltovale i kad bi imao takvo kuciste, kakvo sam opisao... za tri ne verujem, jer ni ne znam kako bi povezao trecu graficku, a da stane u kuciste... takodje ima i resenja u vidu vodenog hladjenja...
dakle nisam planirao sa takvim setup-om odma da rokam 24/7, vec samo nocu i vidim kako funkcionise, no dobro... samo kazem da je izvodljivo, iako je lakse samo otvoriti kuciste...
Zna li neko gde mogu kupiti samo ove crne plasticne dzekove koji idu u grafu i napajanje, i buksne koje idu unutar njih?
isto primetih da na molex->pcie adapterima nema jedna zuta zica tj 12V grana, nju da dovedem od druge grane?
kako ste vi radili za ove sto sami prave pcie grane, napravih jednu 6pin i hladna je kao spricer u odnosu na ostale
![]()
hvala za link ali sad gledah i nema
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari