Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Cime bih mogao da uposlim napajanje PC Power & Cooling Silencer 610W? Ima 610W, single rail 12V 49A.

Za sada najbolje podešavanje riga 3x 280x dc2t 1070/1500 1.085v (iz ab) iz zida 770w.
Po kartici daje 750khs
Temperatura u prostoriji 21c, kartica do 71c, obrtaji do 1500 na auto.

Za sada najbolje podešavanje riga 3x 280x dc2t 1070/1500 1.085v (iz ab) iz zida 770w.
Po kartici daje 750khs
Temperatura u prostoriji 21c, kartica do 71c, obrtaji do 1500 na auto.

Moze li da se zna koji TC, Intensity i ostala podesavanja za tih 750kh/s

Štrašno je za karte, malopre gledao i u celoj Nemačkoj (na geizhals) sad ne vidim da imaju na lageru išta normalno, ovako nikad nije bilo ***...Mogli su da napumpaju LTC i na 7-8$ nije moralo baš ovoliko :).

edit- a kakve su ove Saphhire 280X, ja nisam našao test na netu...

Poslednja izmena:
Sve isto ko za 7970ku tj TC 8192, I13, g2, w256.
Al teško ćeš iz trixxa dobiti taj rezultat, bar ja nisam uspeo i osciliralo mi je dosta

Kakve veze ima Tirxx sa minerom? Ne kapiram bas, ali hajde, probacu. Drzis li power limit na +20%?

Poslednja izmena:
safir mi lose radi u rigu sa asusima, em sto mu puca driver, em kopa sa smanjemim klokovima i pored toga nece da baca serove

Brat i drug mu uzeli gigabyte h61m-DS2H 2.1 i nece da radi sa grafickima preko extendera, ti extenderi rade svugde gde god smo probali. Sa integrusom ili sa malom grafickom kojoj netreba dodatno napajanje pali iz prve, a sa 7970 ili 280x nece da pali. Drug ima isto tu plocu isti model i sve radi bez problema (al on je dobio full sa kutijom). Dal su mozda to neke repair dobiju se u kesi i na prvoj smo nali da je neko lemio kondenzator i da ga je lose stavio. Svi sad tu prodaju kao bulk u kesi al mi je jako sumnjiva. Ima neko ideju u cemu je problem.

Poslednja izmena:
^Nikako. Milion puta je receno da je Bitcoin proslost za rudarenje, rudarite litecoin. (Sem ako nemate 60Gh/s ASIC-e i iste mozete nabaviti za jako male pare).

Definitivno treba da se otvori nova tema sa nazivom NEWBIE: kako, shta, gde...i druga pitanja/odgovori, jer se ovako truju 4 teme sa jednom te istim odgovorima. U tu temu, u prvih par postova unapred odgovoriti na pitanja koja su do sad dobila milion odgovora.

@DADE
da mu nije do napajanja, moguce da je ploca,

jeste probali da bodete direktno u slot graficku?

E *** a ja imam 2 takve ploče, još nisu isprobane...Samo jedna je probana sa jednom kartom u glavnom slotu i naravno tamo radi...

imam ovo u .BAT fajli cgminera,
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
kada napravim bat fajlu ionda izbrisem .CONF fajlu?

i gpu usage mi stoji na 80%, zna li neko razlog?

.BAT fajl
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt -o (pool http link) -u (yourusername) -p (yourpass) --lookup-gap 2 --thread-concurrency 11200 -g 2 -I 13 -w 256 --auto-fan --gpu-fan 30-75 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 72 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1080 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale --gpu-platform 0 -d 1

Ovako....mala luda podesavanja za MSI HD 7950 i Asus HD 7950 ......1067/1370 i napon 1.05V daju 635-640 kh/s..ladne kao spricer....na Sapphire ne radi....drugar provalio...posle dve besane noci....

@DADE
da mu nije do napajanja, moguce da je ploca,

jeste probali da bodete direktno u slot graficku?

Probali sve i neće. Samo 5450ka radi, ostale ne. Vratili sva tri komada. Na jednoj se vidi da je popravljana.
Probaćemo kupiti na drugom mestu.
Probali i sa v1000 al isto bez uspeha :-(

Poslednja izmena:
Hmm probaćemo i mi verovatno sutra već sa 2 7950, mada moja ploča nije došla u kesi nego redovno u kutiji itd, ali šta to vredi ako je ista verzija. No videćemo sutra pa javljam..

brzo pitanje da li je u cm vangard ili kako vec od 850w isti kvalitet kao i u 1kw

@chabex
Ta ploča kod ostalih radi bez problema u rigovima, al i oni su dobili u kutiji, a ovo mi je sumnjivo

@deklaracija
V850 je isto seasonic km3 i daleko je ispred sve konkurencije i ostale ponude od cm

ljudi dok vi to podesite prolaze dani... i ko jos kupuje ploce mATX od 20 e bez kutije i garancije? Pa imate asus p8h61m lx r2.0 koje savrseno rade, u prodavnicama za 35 e full nove...

Da li je neko od koleg rudara vec imao iskustva sa -XFX AMD Radeon R9-280X- kartama? Zapravo sam u dilemi za koju da se odlucim izmedju ove i saphire vapor-x r9 280x?

reshio problem sa mojom novom masinom, ona kombinacija
maticna ploca : GA-H61M-DS2H rev.2.1 bulk
i graficka karta : Asus R9270X-DC2T-2GD5

je proradilo, u cemu je bio problem ? naime nikako nije bacalo sliku na DVI, nisam imao drugu grafiku da probam ali problem je u sledecem.

Fabriki bios F5 jednostavno ne vidi ovu ASUSovu plocu i tacka, komp kao sve radi ali nema slike, sa nekom drugom grafikom podigli smo sistem FLASHovali BIOS na F7 i sada sve radi toliko zezancije skoro dva dana oko toga ali kada nisam imao drugu grafiku da isprobam tako da ako neko uzima ovu plocu i novije grafike tipa R270X ili R280X pretrpostavljam da ce morati isto da FLASHuje BIOS!

@DADE!
kod GIGABYTE H61M-DS2H 2.1 isto is kese bez ambalazhe -
problem je samo do BIOSa napisao sam mora da se stavi F7 BIOS a ne F5 e vidi sigurno 280x kao sto nije video moju 270x :(

@DADE!
kod GIGABYTE H61M-DS2H 2.1 isto is kese bez ambalazhe -
problem je samo do BIOSa napisao sam mora da se stavi F7 BIOS a ne F5 e vidi sigurno 280x kao sto nije video moju 270x :(

Hmm al probali sa 7970kom koja se prodaje već 2godine, nemogu da verujem da gigabyte sebi dozvoljava takve propuste :-(

Vrh Dno