Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

A da probate switch biosa pa onda sve to opet? Mozda karta ima dva razlicita biosa, jedan zakljucan, drugi ne. Stvarno bi steta bila ako je napon zakljucan i zbog potrosnje i zbog drndanja ventilatora. Kod 7950 je razlika bila 70W u potrosnji na def i na 1.25, to je ogromna razlika za cooler.

Dade je ovde kod mene pa merimo celo vece.
btw Msi Afterburer je Beta 15 ali samo instaliran po default I jedino sto smo uradili jos davno sto smo ukljucili u settingsu "unlock voltage Control" restart I gotovo. E sada drajveri su najnoviji sa AMD sajta AMD_Catalyst_13.11_BetaV9.2

A da probate switch biosa pa onda sve to opet? Mozda karta ima dva razlicita biosa, jedan zakljucan, drugi ne. Stvarno bi steta bila ako je napon zakljucan i zbog potrosnje i zbog drndanja ventilatora. Kod 7950 je razlika bila 70W u potrosnji na def i na 1.25, to je ogromna razlika za cooler.

valjda je def 1.25 BIOS a drugi je undervoltovan, bar je tako na dualX 7950 (1.06 - 1.16 u zavisnosti od kartice do kartice)

A kako da uradim switch BIOS-a... ne vidim nigde nikakav prekidac...

Dosta sam citao ovde o ovoj kartici(R9 280x), ali i dalje ne mogu da se odlucim da li da uzmem Asus(d2ct) ili Sapphire(dual-x).. Jel bi mogao neko da mi kaze konkretno zasto jedna ili druga? Hvala unapred.

Poslednja izmena:
jel asus 280x nema dual bios?

ja primetim kad stavim def napon napajanje mi se vise greje kad undervoltujem iz trixxa gpuz pokazuje manje vrednosti i hladnije mi je napajanje?

iskreno ne verujem da ima, ja je cekam stize mi u petak...jel neko probao u linuxu da joj menja napon?

Nema prekidaca, ispadose mi oci trazeci ali nema. U linuxu, pa ni u windowsu nece, a ne u linuxu i iskreno ja nikoga ne znam da je ni sa 7950 uspeo da menja napon u linuxu, takt da, ali napon ne.

Evo Bios-a I screenshota od Asusa 280X sa T oznakom sa najnovijim GPU-Z a trenutno freq je 1070 core 1500 mem u MSI Afterburneru b15 a u Gpu-Z neka nebuloza. Na MSI Lightning 7970 GPU-Z kaze da mi je clock 1100 sa 1600 bilo sta da radim on ispisuje isto tako da verovatno nema podrsku jos za ove kartice pa se ne treba jos oslanjati na tacnost.

postoje varijante promene napona u novoj verziji cgminera (ne znam napamet oznaku), bar za 7950 i rade :)

uglavnom ako nece rucno da se menja flashujte BIOS sa najmanjim naponom ako postoji na netu, ako ne pojavice se za par dana :)

edit: evo ga prvi :)

Poslednja izmena:
Jel se desavalo nekom da masina u kojoj su kombinovane 7000 i 6000 karte nece da butuje, samo zacrni ekran pri ulasku u Windows? Pokusavam da nateram 7850 i 6770 da rade zajedno, ali nece.

Eto, to je pomak. Ako menja trix, menjace i neka verzija AB-a Bitno je da se nesto desava ;)
Mozda stvarno GPU-z brlja nesto, ne oslanjajte se previse ni na kakav SW. Samo meraci potrosnje, multimetri i temperatura mogu da pokazu razliku.

Eto, to je pomak. Ako menja trix, menjace i neka verzija AB-a Bitno je da se nesto desava ;)
Mozda stvarno GPU-z brlja nesto, ne oslanjajte se previse ni na kakav SW. Samo meraci potrosnje, multimetri i temperatura mogu da pokazu razliku.

Upravo to, mene je i taj merac potrosnje naterao da se iznerviram jer nista nisam postizao,a i temperature su bile prilicno nezgodne. Sad su 10C nize, na prvu loptu.

Mene A.B. zeza odavno na glavnom kompu ne menja napon dok trix radi... zeza on zestoko

Ne verujem. Kapiram da je samo u pitanju drugi bios ili verzija programa. To je samo pitanje detekcije karata, nista vise. Sto se mene tice moze da pise kao i na tarabi, bas me briga ;)

Da li je iko uzimao Gigabyte 280x modele? Da li je otkljucan napon? Temperature vrm-a?

E momci,vidim da ste zapenili oko menjanja napona :) kod mene preko AB ipak radi spustanje napona,evo na def:

attachment.php

I sa spustenim naponom:

attachment.php

Naravno,prisutan je i vdrop,a to da menja napon sam skontao po temperaturi,posto cim spustim voltazu momentalno opada temp za par stepeni....

Upravo to, mene je i taj merac potrosnje naterao da se iznerviram jer nista nisam postizao,a i temperature su bile prilicno nezgodne. Sad su 10C nize, na prvu loptu.
Ipak trose 220w :d
@SInda postavi samo jos SS sa GPU-Z da se vidi verzija biosa ;)

Poslednja izmena:
O hebo vas lebac.....:) evo ga i bios verzija:

attachment.php

Vrh Dno