Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pise ti sve lepo 015.039

karanovicz je napisao(la):
+1 ali....
Čisto da se podsetimo
Mislim da bismo do sada vec culi informacije o tome, brujalo bi na sve strane. U svakom slucaju to nebi bila losa vest uopste. Kontam da ono jos nije gotovo a da imaju i povelike zalihe ovih cipova.

Kad uporedim bios (i datum biosa)od sinda sa ovim biosima ništa mi nije jasno. Možda je upravo to i bila namera proizvodjača, zbuniti protivnika/ kupca :d

Poslednja izmena:
Gorane ti si iz trixx-a spustio napon bez novog biosa, vec sa biosom koji je dosao uz kartu?

Nista posebno 3 biosa od ta 3 su 2 od DC2T i jedan od Matrixa . Jedan je kao kod SInde a ovaj drugi mora da je kao kod ovih sa zakljucanim naponom ...

Da, nisam menjao BIOS, onaj sto je stigao uz kartu sasvim lepo radi. Nije to do BIOS-a, to je do digitalne regulacije napona. Verovatno je Sapphire na nekoj svojoj karti koristio isti cip i zato zna da menja napon ;)

Pa nismo jos ustanovili da iko ima zakljucan napon. Goran nema, Sinda nema...

OK pogresno sam se izrazio kod njega je def napon 1134mv ako se ne varam a koliko je kod Goran-a ?

Pa niko nema, samo neki nece sa AB, a ako nece, teras sa Trixxom, ko da je vazno. Bitno je da moze.

Ja nisam menjao bios,to je bios koji je dosao uz kartu....

Ajde sad kad znate oko biosa i flesovanja istih za druga iz Cacka resite MSI 7950 jer izgorese i otkidaju po 280+ w :banghead:;):sly:

Zavisno od karte, idu od 1,144V do 1,200V svi se razlikuju, mislim, uslovno razlikuju, jer je to stepenovano, tipa 1,144 1,176 i tako neke vrednosti sve to 1,200V

O hebo vas lebac.....:) evo ga i bios verzija:

attachment.php

Kod mene je isto ovako, samo pise ASUS 7970 Series umesto R9 200 Series u porvom redu. koristim drajvere sa ASUS sajta, poslednje.

Interesantno, meni trix menja napon samo na prvoj kartici.

Evo sa ab beta 15 radi ko sat sa 800w na 650w. Kartice su bukvalno bešumne. Best buy definitivno :)
Još kad bi ih bilo za kupiti....

;)
Setite se mojih MSI, vrte na 1000/1350 napon 1.22 vent 65 temp 76c sobna temp 10c..

Daju 580:banghead:

Stavi bios od 7970 lighting i radiće ti u fullu. To je ista kartica, bar onaj zadnji model...

Ja cu da pogledam tacne oznake ovih MSI 7950 a ko zna ovde da mi objasni sta da pokusam da bi spustio napone. Nikad nisam flesovao bios... jednom klokovao staru Intel kartu i sprzio 200dm od tad ne pipam :( OK ?

Pogledajte prilog 129637

Da li moze neko da mi kaze kako da resim ovaj problem? Trixx ne prijavljuje ni klokove, ni temp.

Tako je za sada izgleda kod svih sapphire r9 270x kartica. Preko Trixxa mozes spustiti voltazu, ALI na najmanje 1.156 V. Cak i ako stavis npr. 1.100 V kartica nece ici ispod 1.156 V bez obzira sta pise u Trixxu. Steta sto ne moze vise da se spusti, ali i ovo je korak napred (bolje je 1.156 nego 1.200 V koliko je default)
u zadnjem MSI AB ne radi podesavanje voltaze. Nisam stigao da isprobam neke starije verzije. Klokovi gpu-a i memorije se podesavaju odlicno bez ikakvih problema.

Poslednja izmena:
Već sam zamenio za ab i rešio usput još jedan problem. Na jednom rigu gde sam sumnjao na čipset zbog dosta nižih rezultata i šaranja ispostavilo se da je problem bio trixx. Sad radi super :)

AB ne vidi napon na safiru 280x a sad imam problem sa njim puca driver kao lud bez obzira sta radio, nemoze da sastavi ni minut na 950/1250/1V

1v u ab ili gpuz? Probao si da u tvoje asuse ubaciš bios iz t modela?

bios iz T modela ne daje nikakva poboljsanja

sa fabrickim biosom, iako slider stoji na 1000mV, karta trosi manje jer joj 1V ne treba trenutno, primetio sam da povuce vise kad poveca broj obrtaja ventilatora, znaci veci br obrtaja venta veca potrosnja

Poslednja izmena:
predlozi za kartice i napajanja

Planiram masinu za kopanje koja bi imala 3x 280x pa se kolebam oko izbora proizvodjaca kartica i napajanja.

1. 850W Cooler Master Vanguard, cena 16.970 din, 60 meseci garancije, amperaza nepoznata
2. 850W Seasonic SS-850AM, cena 16.850 din, 36 meseci garancije, 12V 70A
3 .850W Cooler Master Silent PRO M2, cena 15.799, 60 meseci garancije, amperaza nepoznata

Kartice bi bile Asus DC2T ili MSI TwinFrozr.
Potrosnja MSI http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_280x_twinfrozr_gaming_oc_review,8.html
Hvala!

Planiram masinu za kopanje koja bi imala 3x 280x pa se kolebam oko izbora proizvodjaca kartica i napajanja.

1. 850W Cooler Master Vanguard, cena 16.970 din, 60 meseci garancije, amperaza nepoznata
2. 850W Seasonic SS-850AM, cena 16.850 din, 36 meseci garancije, 12V 70A
3 .850W Cooler Master Silent PRO M2, cena 15.799, 60 meseci garancije, amperaza nepoznata

Kartice bi bile Asus DC2T ili MSI TwinFrozr.
Potrosnja MSI http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_280x_twinfrozr_gaming_oc_review,8.html
Hvala!

V850 i Asus dc2t. Nikako msi 280, ovde su neki kukali da daje oko 600khs što je malo.

Vrh Dno