Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

koliko 7950-ki ovo moze da gura

Poslednja izmena:
4 razgazene ili 5 undervoltovanih. :)

hm, taman sam se danas prinovio sa plocom za 5 grafika,
sad mozgujem jedno jako ili 2 slabija, a vec imam thermaltake smart sps530 dal bi ga spalio sa 7850+7950, razmisljam da ga testiram malo

La.Prestige je napisao(la):
Nope. ;)

Prodaju ga kao gold sertifikat ali je u praksi drugacije i ponasa se kao platina. :)

http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/COOLER MASTER_RS-A00-AFBA-G1_1000W_ECOS 3495_Report.pdf

Brutalan izgled, ultra tih ventilator, je*ozovne performanse, flat kablovi, full modular, manje od ss 1000xp, 8x6+2 pin, 5 godina garancije i sto je najbolje - fantasticna cena. Ja cu najverovatnije pazariti 5 ovakvih jer vec duze vreme trazim zamenu za sva napajanja koja posedujem i da konacno resim muke sa dual-psu resenjima.
Prodaje se kao Gold jer jeste Gold. Jad se upece na 40c onda je jaaaaak Gold, na normalnoj temp prolazi kao platinum.
Koliko je dobro samo treba da vam znaci cinjenica da je JonnyGuru izjavio da bi se ozenio ovim napajanjem :d
Eto vam krsten test: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=344

Cisto ako nekoga zanima, pojavio se dugo ocekivani Cooler Master V1000. Cena 19k u firmi na M. Extra cena za full modular, ultra silent & 80+ platinum napajanje. :)

Po meni bolje napajanje od Seasonic 1000XP koji je vise od 10000 skuplji.
Za te pare,ovo je vise nego extra kupovina al realno!!

Mislim da ima tema bas na jonny guru forumu gde su i ustanovili da se napajanje ponasa kao da ima platinum sertifikat. Efikasnost je gotovo identicna kao na seasoniku 1000xp. Ko bi rekao da ce CM izbaciti ovako nesto. Skidam im kapu...

Aman ljudi, citajte test, sta prepricavate s foruma.
Seasonic je OEM, nova KM3 je platforma. Ponasa se kao Platinum kad je hladno ali kad ga stave da radi na 40c onda je Gold i prodaju ga kao Gold. I to je fenomenalan Gold. S obzirom da je tako dobro napajanje cena je vise nego odlicna, pomalo i nerealno dobra. 3000 je jeftinije od SPG od koga je i bolje npr. Nije ne znam koliko bolje ali je bolje.

Na jednoj asus-ci 7950 DCII jedan ventilator malo prozujao, ta je u mom kompu pa je hladan pa se na auto vrti na ~40-45%, jel neko otvrao ventilatore cistio jer mislim da su klasucni na piksne?
Neznam da li bi imao problema sa garancijom jer bi se videlo da je skidana nalepnica sa ventilatora ako bi ocistio ga i podmazao?

Jedino u servis, oni jedva cekaju da otkazu garanciju nekom

Ma izgleda da je suv, pomerao sam rukom osovinu gore dole i sad ne skripuce niti trese (mozda se podmazala piksna), inace mislim da je bas problem ako radi na niskom obrtaju... 4x asusk-e sam sutnuo u spavacu i rade na 80-87C na blizu 3000 rpm-a te ne skripucu ni malo :p

Braaaaate... Pa moje nisu videle ni 2000rpm i temp preko 73 nikada do sada. Sta im radis ti?
Sad gledam moje karte, 65-68c, 29-33% (sve su ispod 1900rpm).

mala soba 3x2! :) (zatvorena vrata naravno, prozir poluotvoren al slabe vajde)

ma ovoj sto riknjava vent je na 65C u glavnom kompu

Zatvaraj taj prozor, ulazi vrucina :d
To su bas teski uslovi ali dobro se i drze. Bitno je da sljakaju ;)
Na kojim klokovima i naponu ih drzis?

Zasto tolika memorija? Spustaj to na 1000 opusteno :)

Edit: @Dade 1020/1000 590KHash-a bacaju

Poslednja izmena:
E, ovako...hteo sam da uzmem HD7850 (ako skupim keš možda i 7950) za rudarenje uz već postojeću HD5850. Znam da grafičke zajedno troše oko 300W kad su opterećene. HD5850 ima 2x6pin napajanje a HD7850 1x6pin napajanje. Ono što je meni nije jasno je to da li moje napajanje ( LC6650gp3 v2.3) može to da izdrži pošto ima 2x12V sa po 19A i kako bih to mogao iskombinovati? Molim vas da imate na umu da baš i nisam neki "stručnjak" za struju :d
edit: Jedna grana sa 2x6pin izlazom je već zauzeta za HD5850

Poslednja izmena:
To je tesko naprezanje LC-a, specifikacija snage mu uopste nije tacna...

To je tesko naprezanje LC-a, specifikacija snage mu uopste nije tacna...
Deklarisana snaga mu je 650W, ako realno za 24/7 ima 500W, valjda je to dovoljno za 2 grafičke, undervolt-ovani procesor (1.0V), SSD+HDD, 2x2GB rama :trust:. Mene više brine (jer ne razumem) onih 19A na granama i kako da povežem napajanje za drugu grafičku.:eyebrows:

Ja imam LC6650GP3 V2.3 i imam 25A i 27A na dve 12V grane. I za njega mpgu da kazem da moze da gura te dve karte, a to tvoje je ona stara verzija koja je bas djubre ne bih znao.

Deklarisana snaga mu je 650W, ako realno za 24/7 ima 500W, valjda je to dovoljno za 2 grafičke, undervolt-ovani procesor (1.0V), SSD+HDD, 2x2GB rama :trust:. Mene više brine (jer ne razumem) onih 19A na granama i kako da povežem napajanje za drugu grafičku.:eyebrows:

Pa povezes kako mozes, ionako ces sigurno biti kratak za slobodne pci-e konektore

E, ovako...hteo sam da uzmem HD7850 (ako skupim keš možda i 7950) za rudarenje uz već postojeću HD5850. Znam da grafičke zajedno troše oko 300W kad su opterećene. HD5850 ima 2x6pin napajanje a HD7850 1x6pin napajanje. Ono što je meni nije jasno je to da li moje napajanje ( LC6650gp3 v2.3) može to da izdrži pošto ima 2x12V sa po 19A i kako bih to mogao iskombinovati? Molim vas da imate na umu da baš i nisam neki "stručnjak" za struju :d
edit: Jedna grana sa 2x6pin izlazom je već zauzeta za HD5850

Na istom ovom napajanju teram 7850 sapphire dual-x(1150/1450) i asus6950(900/1375) koja je otključana na 6970.6950 je na 2x6pin iz napajanja direkt a 7850 je na molex konvertoru.Nemam predstavu koliko njih dve troše zajedno, ali napajanje je hladno. Jedino što sam stavio jedan vent sa zadnje strane 7850 da ohladi jednu malu crnu kockicu :) Dok nije bilo tog venta, napajanje je bilo vrelo, a sad je kao špricer :) Ako te zanima mogu i da ti slikam ;)

Ja imam LC6650GP3 V2.3 i imam 25A i 27A na dve 12V grane. I za njega mpgu da kazem da moze da gura te dve karte, a to tvoje je ona stara verzija koja je bas djubre ne bih znao.
To me upravo i brine, jer kod mene lepo piše da na obe 12V grane ima po 19A :wall:

@zeljko
nisam razumeo....kako to misliš kratak za slobodne pci-e konektore (na ploči imam 1 x PCI Express x16 slot, 3 x PCI Express x1 slot) s tim što planiram da uzmem ekstender za drugu grafiku

@slashnp
Slika govori više od hiljadu reči :d
(kod tebe je isto 19A na svaku 12V granu?)

Poslednja izmena:
Mislio sam na napjanje da ce svi konektori ionako biti zauzeti kad sve privezes pa i nemozes da biras a i verovatno je sve jedno gde vezes

Ako je to ovo napajanje

http://traficantesdehardware.com/images/reviews/fuentes/LCPower-LC6650GP3-650W-Rev23/img/006.jpg

onda je to bas kockanje. Na 12V granama pise da daju 19A ali samo ako ih pojedinacno opteretis. A ako ih opteretis zajedno one ne mogu da izbace tu amperazu. Jer bi onda za izlaznu kombinovanu snagu 12V grana stajalo 456W a ovde pise 368W. Znaci ono je deklarisano na 368W maksimalnog opterecenja na 12V granama.
Jeste...moje napajanje je identično ovom sa linka :wall:.. Na prvoj 12V grani mi je HD5850 sa 2x6 pin konektorom, drugu grafičku bih nakačio preko adaptera 2x Molex na 6-pin. Ako može malo pojašnjenje oko ovih 456W (pošto je deklarisano na 368W a grafičke zajedno pod max. opterećenjem troše oko 320W) i kako se to izračunava pogotovo ovaj deo oko amperaže (***a nisam išao na ETF :d)? Ako ti je smor za objašnjavanje može i neki link gde je objašnjeno :wave:

Nazad
Vrh Dno