Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kupio danas sapphire repair i za razliku od mojih ima samo jedan veliki dvi i umesto 650 na istom kloku daje samo 443khs, pokušao još 7 biosa i ništa :-( sa gb biosem je davao jedino više oko 550khs al ubrzo mu pukne driver. Ima neko iskustvo sa ovim modelom i repair sapphire?
7970ka je u pitanju

mislim da malo nas a mozda i niko, jesi li dobio vaucer za igre uz nju?

Ne, samo cd sa drajverima. Mislim da ću da je vratim sutra i najverovatnije uzeti novu... Isprobao skoro sve biose i ponaša se kao xfx...
Interesantno da sam najveći rezultat dobio na 825/1000 574khs, dok na većim klokovima daje i ispod 100khs

Poslednja izmena:
Ma jok degradirala je od temperature, jer je neko pre toga silovao bez adekvatnog hladjenja

Edit: ja prevideo skroz da se radi o 7970.
Jel bas nikako nece na visim klokovima da radi? To koliko hasha daje je super za taj klok. Moguce je da moras malo s podesavanjima da se poigras.

Poslednja izmena:
Ostao sam bez ideja što se kloka tiče, jako teško ubosti dobar :-( ima neko predlog?

Btw ima neko ovu karticu SAPPHIRE
Radeon HD 7970 3GB GDDR5 11197-11-40G? Kolko daje? Bolje da pitam nego da oped ubodem neku lošu seriju :)
I tek sada vidim da saphire daje 2 godine garancije a ostali tri, to neka promena?

Poslednja izmena:
Saphire na vapore daje 3god, na nizi segmenat manje ocigledno ;)

Valjda Sapphire na sve daje dve godine garancije...

Ne, samo cd sa drajverima. Mislim da ću da je vratim sutra i najverovatnije uzeti novu... Isprobao skoro sve biose i ponaša se kao xfx...
Interesantno da sam najveći rezultat dobio na 825/1000 574khs, dok na većim klokovima daje i ispod 100khs
Ova ti se ponasa otprilike kao moja Gigabyte . Sa fabrickim biosem na 800/1250 daje tako kao tebi dok nisam zamenio bios al opet nisam resio problem jer su sad klokovi jos veci za memoriju 1060/1820 daje 725KHs i hladi se sa full water i ne prelazi 53C u sobnoj 29c

Btw ima neko ovu karticu SAPPHIRE
Radeon HD 7970 3GB GDDR5 11197-11-40G? Kolko daje? Bolje da pitam nego da oped ubodem neku lošu seriju :)
I tek sada vidim da saphire daje 2 godine garancije a ostali tri, to neka promena?

Uzmi vapor-x i ne lupas glavu ;) Mada kazu neki da im dual-x daje vise khs ali se i vise greje posto ima losije hladjenje

Imam ja 3x dual x i veoma sam zadovoljan. Zato sam i uzeo četvrti za rig, al to difinitivno nije ta karta, najverovatnije prepakovan xfx ili tako nešto...

Ima, ploča kod mojih je plava, ova zelena. Moje imaju dva velika dvi, repai jedan. I repair ima 8+6 napajanje, moje 8+8

Sastavio bih možda još jedan rig sa 4 grafičke, al više nisam siguran koje. Saphire jeste dobar, al godinu dana kraća garancija mi se nikako ne sviđa, pogotovu kad se uzme u obzir za čega su namenjene...

Druze ne moze i dobro i jeftino zar to jos nisi shvatio!?!

Win 7, cgminer --intensity 13 -g 2 --thread-concurrency 8192 klok 925/1000 daje 630 klok 1044/1500 daje 730
To je standardno i za gigabajt i za msi i za safir ove nove tipove kartica 7970. Imam dosta komada i sa ni jednom nisam imao prroblema.
Problemi su sa referentnim, repariranim i nestandardnim kartama. Tu pomoci nema, ako ne radi na ovim setovanjima ostaje samo ga ih stavljas na -g 1, dignes --thread-concurrency, pa dokle dobaci ali uglavnom je limit 600 i nesto sitno.

Koje drajvere koristiš? Meni daje 649khs na 925/1000 dual x 13.2 b7

Koristim 13.x Skinem uvek najnovije kad instaliram win. Veci problem je na kojoj ploci su karte, tu zna biti po 10% razlike na nekim modelima gigabajta. Umesto da daje 630-650 daje 580-600.

Eto ti ga sad. A ja mislio da ploca nema nikakve veze...

Win 7, cgminer --intensity 13 -g 2 --thread-concurrency 8192 klok 925/1000 daje 630 klok 1044/1500 daje 730
To je standardno i za gigabajt i za msi i za safir ove nove tipove kartica 7970. Imam dosta komada i sa ni jednom nisam imao prroblema.
Problemi su sa referentnim, repariranim i nestandardnim kartama. Tu pomoci nema, ako ne radi na ovim setovanjima ostaje samo ga ih stavljas na -g 1, dignes --thread-concurrency, pa dokle dobaci ali uglavnom je limit 600 i nesto sitno.

Hvala druze na detaljnom objasnjenju. Ocigledno sam ja "srecni" vlasnik kartice koja pripada ovoj drugoj grupi.

NA koliko podici --thread-concurrency kada su u pitanju te referentne ?

Cisto ako nekoga zanima, pojavio se dugo ocekivani Cooler Master V1000. Cena 19k u firmi na M. Extra cena za full modular, ultra silent & 80+ platinum napajanje. :)

Po meni bolje napajanje od Seasonic 1000XP koji je vise od 10000 skuplji.

Nope. ;)

Prodaju ga kao gold sertifikat ali je u praksi drugacije i ponasa se kao platina. :)

http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/COOLER MASTER_RS-A00-AFBA-G1_1000W_ECOS 3495_Report.pdf

Brutalan izgled, ultra tih ventilator, je*ozovne performanse, flat kablovi, full modular, manje od ss 1000xp, 8x6+2 pin, 5 godina garancije i sto je najbolje - fantasticna cena. Ja cu najverovatnije pazariti 5 ovakvih jer vec duze vreme trazim zamenu za sva napajanja koja posedujem i da konacno resim muke sa dual-psu resenjima.

Poslednja izmena:
Vrh Dno