Jeste...moje napajanje je identično ovom sa linka :wall:.. Na prvoj 12V grani mi je HD5850 sa 2x6 pin konektorom, drugu grafičku bih nakačio preko adaptera 2x Molex na 6-pin. Ako može malo pojašnjenje oko ovih 456W (pošto je deklarisano na 368W a grafičke zajedno pod max. opterećenjem troše oko 320W) i kako se to izračunava pogotovo ovaj deo oko amperaže (***a nisam išao na ETF :d)? Ako ti je smor za objašnjavanje može i neki link gde je objašnjeno :wave:
Evo i sličice kao dokaza![]()
Druze to je drugi model. Procitaj koliko tebi pise da daje kombinovanu snagu na 12V granama a vidi sta je napisano u par postova pre kolika je njemu ta kombinovana snaga.
Pogledaj slike pa ćeš videti da je model apsolutno isti, razlikuju se samo u nalepnici 80+ bronze i po kombinovanoj snazi...tek kad sam okačio sliku, video sam prethodnih par postova, pa me mrzelo da prepravljam post...
Ok, hvala @La.Prestige i @ Whome na pojašnjenjima,sad je malo jasnije . :wave:...samo...šta se napaja sa +3.3V i +5V..ako sam dobro shvatio druga 12V je u stvari 24pinski konektor ka ploči. Šta je onda onaj 8pinski iznad procesora (slika)? Ja sam mislio da se procesor direktno odatle napaja :trust:. Pošto imam posebne grane za hardove (3x2 HDD) sa kojih grana su mi onda ovi silni mulex-i (4 komada) ?Racunica je poprilicno jasna ako opteretis to napajanje sa 320W grafickim karticama i plus jos potrebnom snagom za procesor najvjerovatnije ces ga sprziti i moliti boga da ti ne povuce jos neku komponentu. Ako vec ne mozes da kupis jedno jace napajanje pogledaj po oglasima pa kupi neko takvo za manje pare i povezi da ti oba napajanja napajaju tu konfiguraciju i nemas sta da brines.
:zgran:Pa LC600H budjavi tera 3x7850, mora i ovo da moze.![]()
:zgran:
Na koju foru, pa LC600H ima 18A na 12V granama. :sceptic:
Znači, ništa od "pojačanog" rudarenja :wall:....prvo napajanje pa onda grafička. Hvala svima na odgovorima....:wave:
Edit: Kako znate koji su kablovi (iz napajanja) 3.3V ili 5V a koji 12V? Nadam se da mi nećete :smackbum: :d
Na to napajanje da stavimo 2x7970 umrlo bi odmah, kod mene BeQuiet 630W gura 2x7970 cisto kao info da ima razlike ko je napravio napajanje![]()
A ja mislio da je taj kabel sa 24pin u stvari grana čista 12V :lupko:, sad mi je sve jasno.
A ja mislio da je taj kabel sa 24pin u stvari grana čista 12V :lupko:, sad mi je sve jasno.
Moja HD5850 povuče i do 54.9A (varira od 45-54), može li to da "sprži" taj kabel (2x6pin) s obzirom da je to veća jačina od deklarisane po grani (pretpostavljam da je taj kabel čista 12V grana) iako je napon 1.0875V?
Nabavi 1x-16x. 16x-16x ti ne trebaju uopste, neprakticni su, kruti.
Ni taj adapter ti ne treba, treba ti spajalica samo.
Razumljivo ali x16 moze da nosi 75W a x1 samo 25W. Mislim da mi dva napajanja bolje raspodelila posao s x16 ekstenderima.
Na to napajanje da stavimo 2x7970 umrlo bi odmah, kod mene BeQuiet 630W gura 2x7970 cisto kao info da ima razlike ko je napravio napajanje![]()
Nebi ti razdelila nista jer bi kompletnu struju povlacila sa 6pin i 8pin. Napajanju je svejedno, isto ce biti optereceno, pogresna ti je logika skroz. Apsolutno nemas potrebe za 16x ekstenderima, veruj mi. Imam i njih i glupi su skroz. U svakom slucaju ne zelis da ti kroz one licne ide strujamarco89 je napisao(la):Razumljivo ali x16 moze da nosi 75W a x1 samo 25W. Mislim da mi dva napajanja bolje raspodelila posao s x16 ekstenderima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari