Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Probao sam. Nestalo je očitavanje i u GPU-Z. Sad poku[avam sa reinstalacijom drajvera.

Jel se desilo nekome da Trixx odjednom izgubi mogućnost podešavanja napona, cela ta linija iz programa je samo nestala, a pre je radilo najnormalnije?

Meni je afterburner izgubio opciju napona, reinstall nije pomogao dok trixx radi, nemam pojma zasto su toliko bagoviti

Pozdrav svima. Vec para dana pokusavam da resim problematiku oko napajanja. Imam masinu sa jednom 7950 i jednom 6870 grafickom karticom. Uzeo sam raidmax 730w za ceo sistem i na prvi pogled radi ok. Nisam imao problema da se sistem gasi ili nesto slicno. Malo sam gledao GPU-z program i video da mi je napon na 7950 varira oko 11.47V ( ne ide ispod 11.40) sa trenutnim klokovima a na 6870 oko 11.63V. Takodje sam primeo da se greje na nekih 50-60 C na spoju sestopinskog konekora (crveni kabl PCI-e) i nastavka na dva 6+2 pinska konektora na koji sam prikljucio 7950. 6870 je prikljucen preko dva molexa i ide sve preko jednog kabla.
Kad jos malo dignem clock na nekih 1150 GPU na 7950 napon zna da padne i ispod 11.40V tj 11.36V pa ga drzim na 1100 MHz. Sitno variranje napona je uvek prisutno. Kakav je vas savet, da li moze da tera ovako ili sam razmisljao da probam da podelim napajanje grafickih kartica na vise izlaznih kablova iz napajanja.
Planiram da uzmem jos dve 7950 i da kupim jos jedno napajanje. Gledao sam raidmax 1000w ima gold sertifikat. Da li da mogu prikljucim 2x7950 ili 3x7950 na njega a da jedna 6870 i ostale komponente ostanu na sadasnjem raidmaxu 730? Procitao sam negde da se ne savetuje vise napajanja na jednoj masini? Kopam LTC inace.
Unapred hvala na pomoci.

Poslednja izmena:
Btw a kolko dobijaš khs kad staviš gpu na 1150mhz?

Skoro 700 K hash na 1150 GPU clock. Lepa cifra xD
Bilo bi dobro kad bi mi neko odgovorio na gore pomenuto pitanje. Dosta je kompleksna stvar.

Poslednja izmena:
6870 vs 6950 reparirane 8.800 din, sta mislite?

Poslednja izmena:
Ja na cooler masteru 1000w gold drzim 4x7950 tako da na tom napajanju ne vidim zasto ne bi isla tvoja konfa.

Ja danas uzeo jednu repariranu saphire 7970ku, ima jedan dvi, hdmi i dva mala hdmi i koštala me 30400din u winu.
Jedino što mi nije jasno je to da mi daje puno lošije rezultate, ostale u rigu su 2x7970 isto obične safir i jedna sa oc oznakom. Znači sve tri daju 650khs, a ova rep samo 440khs. Šta da radim? Da probam menjati bios il da vraćam u radnju?

uzeh sad 2 komada 6950, sad cekam da mi jave da ih nemaju na stanju :d
2 god garancije, 8.617 din sad da stignu pa testing

EDIT: koska :smash:

Poslednja izmena:
@ dade Menjaj bios, stari problem.

@pnsteva Sto se tice onog Raidmax-a gore, ocigledno je da je zestoko opterecen. To napajanje nije ni blizu Silent pro gold po kvalitetu i ocigledno ne moze lepo da pegla napon pod tolikim opterecenjem.
Inace, nije ni na polici stajao pored napajanja od 730W a ne da moze da isporuci toliko. To napajanje je losijeg kvaliteta i moze max da da 48A na 12V granama ili ti oko 576W. S obzirom da gura konfiguraciju, poprilicno naklokovanu 7950 koja trosi tako oko 300W na 1150MHz (mozda i vise, zavisi od napona), plus 6870 sa svojih bar 150W... To napajanje je udarilo u limit i sreca je tvoja sto nisu vrucincine inace sam siguran da nebi izdrzalo.
Imas 3 opcije: da dodaj jos jedno napajanje, stavis jace ili da malo spustis klokove i napon grafikama da bi smanjio potrosnju i rasteretio siroto napajanje. Ti sad vidi sta ti je najpametnije ciniti, ja sam ti rekao kakav problem imas.

@ dade Menjaj bios, stari problem.

@pnsteva Sto se tice onog Raidmax-a gore, ocigledno je da je zestoko opterecen. To napajanje nije ni blizu Silent pro gold po kvalitetu i ocigledno ne moze lepo da pegla napon pod tolikim opterecenjem.
Inace, nije ni na polici stajao pored napajanja od 730W a ne da moze da isporuci toliko. To napajanje je losijeg kvaliteta i moze max da da 48A na 12V granama ili ti oko 576W. S obzirom da gura konfiguraciju, poprilicno naklokovanu 7950 koja trosi tako oko 300W na 1150MHz (mozda i vise, zavisi od napona), plus 6870 sa svojih bar 150W... To napajanje je udarilo u limit i sreca je tvoja sto nisu vrucincine inace sam siguran da nebi izdrzalo.
Imas 3 opcije: da dodaj jos jedno napajanje, stavis jace ili da malo spustis klokove i napon grafikama da bi smanjio potrosnju i rasteretio siroto napajanje. Ti sad vidi sta ti je najpametnije ciniti, ja sam ti rekao kakav problem imas.

Sto se tice clock-a vratio sam ga na 1100 Mhz jer je napon poceo da pada ispod 11.40 na 1150 Mhz. 6870 sam down clock-ovao odavno jer se previse grejala a i daje isti Khs. Bilo kako bilo malo pre sam trazio po netu i procitao da je opasno dodavati jos jedno napajanje jer mogu da izgore komponente. Da li je to istina i kako bi bilo najbolje dodati ga ako moze? U krajnjem slucaju gledam da uzmem raidmax 1000 w gold ili raidmax 1200w gold i da prikacim sve na njega. Uzeo bi od 1000w ali ako o5 bude slabo kao ovo sada popizdeo bih xD

Onda se nemoj igrati sa Raidmaxom nego uzmi nesto ko svet... A to za drugo napajanje ne znam gde si procitao dosta ljudi koristi 2 napajanja na rigovima...

Uflešovao bios od jedne iz riga i isto daje malo, a kad probam da flešujem oc verziju kaže error ssid. Može biti da je grafička ipak loša ili nisam ubo bios koji
joj leži?

pa boom (puklo po recima ocevidca) i samim tim crklo!!

Pukao osigurac (staklena ampulica), fuse, kako god. I to je to. Meni se to desilo na predhodnom napajanju, ja mislio sve se sprzilo...Kad sam otvorio, nista posebno

Jel ima elektricara ovde koliko je pametno da je glavna nula (2.5 debljine) nastavljena zica na zicu pre mosta jer je kratka (iz zida viri ~4cm) posto je most izgoreo i stavljen je nov... inace u stanu ima samo klima, frizider i 6*7950... most je verovatno izgoreo jer je los kontakt bio sa zicom

Elektricar je predlozio da se svi osiguraci zameni jer su krs (mislim da je kutija elkom) i nov strujni vod uvuce u stan obijanjem hodnika.... kao po pravilu...

Nije problem da se zica nastavi ukloko se to uradi kako treba. Poenta je samo da kontakt bude dobar.
Rekoh ti ja odmah da su krs osiguraci i da se tu stedelo na svemu. Sve ce to da te kosta ali opet, manje nego da ti gajba izgorela.

Kupio danas sapphire repair i za razliku od mojih ima samo jedan veliki dvi i umesto 650 na istom kloku daje samo 443khs, pokušao još 7 biosa i ništa :-( sa gb biosem je davao jedino više oko 550khs al ubrzo mu pukne driver. Ima neko iskustvo sa ovim modelom i repair sapphire?
7970ka je u pitanju

Nije problem da se zica nastavi ukloko se to uradi kako treba. Poenta je samo da kontakt bude dobar.
Rekoh ti ja odmah da su krs osiguraci i da se tu stedelo na svemu. Sve ce to da te kosta ali opet, manje nego da ti gajba izgorela.

Covek koji je radio je strucan, koliko sam video bar ~3cm zice je uvio jednu u drugu..., a kutija u zidnom ormanu taj gornji deo cu drzat od sad praznim i videt cu drugu kuriju da stavim koja se nemoze topiti/goreti

Pukao osigurac (staklena ampulica), fuse, kako god. I to je to. Meni se to desilo na predhodnom napajanju, ja mislio sve se sprzilo...Kad sam otvorio, nista posebno
I ja sam skoro siguran u to ali sacekacu da vidim kakav je ishod ipak!
meni jeste jedno crklo ali izgleda je bio fabricki falsh...4 rade besprekorno vec mesec i po, a sada cekam ovo http://www.scan.co.uk/products/1050...0xm-full-modular-80-plus-gold-eps-12v-atx-psu
Izuzetni seasonic, malo se vise greje ali radi za sve parice ;) ...neka te sluzi i da napravis gomilu ltc ili sta vec kopas sa istim!

@grickodj
meni je u garanciji bilo pa nisam otvarao nista a mislim da je moguc isti slucaj

@proday
hvala ltc---ftc---ltc---ftc---...

Nazad
Vrh Dno