Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa gtx 1080 i gtx 1080ti to se samo kupuje ako ne moze da se nadje gtx 1070 ja nisam nasao gtx 1070 i narucio sam dve gtx 1080 i to sam uzeo gtx 1080 koja trosi samo 30w vise od gtx 1070....

Meni je gtx 1060 i dalje njesra nikad ne bi kupio tu kartu....Najbolje je uzeti gtx 1070 to je best buy sada....A i sam si rekao goldi pre par dana da je najbolja kupovina gtx 1070.

d.darko-A bas cu da dam 37000 dinara za tu ogoljenu verziju od gtx 1060 :D pa regularna verzija sa 3 godine garancije kosta isto toliko :D

Inace nista nemam ja protiv gtx 1060 6gb za gejming i za svakodnevni rad tu se jako lepo pokazala ali praviti rig sa gtx 1060 za kopanje Eth-a je glupo a za kopanje Zec-a ajde da kazem da je ok za sada pri ovom diff-u i pri ovoj ceni ali opet gtx 1070 je po meni zakon kad se prebace Amd rudari na Zec-a a to se vec desava jer je diff Zec-a skocio,meni ce gtx 1070 lepo da rudari Lbc,Monero a tu je gtx 1060 slaba.

Poslednja izmena:
Rig 6x 1060 jednako ili vise pravi na Ethu nego rig 4x 1070, mislim da se sad moze jeftinije naci 6x GTX 1060 nego 4x 1070, a i ranije dok cijene nisu skocile jeftinije je bilo uzet 6x 1060 nego 4x 1070, obrni okreni racunicu kako god GTX 1060 nije bas toliko losa.

Generalno gledano GTX 1070 jesta najbolja karta za mining kad je Nvidija u pitanju, ali poslje nje bi isao prije na vise komada GTX 1060 nego 1080 ili 1080ti

Ok slazem se za vecinu stvari sto si napisao ali opet ne bih uzeo gtx 1060,jedino bi je uzeo ako nema ni gtx 1070 ni gtx 1080 na stanju.

Gtx 1060 nije toliko losa karta slazem se trenutno pre svega jer daje 300 sol-a ne Zecu i to nju vadi a za Eth da daje samo 22 mh/s a inace rx 560 kopa slicno Eth kao i gtx 1060...U svakom slucaju velika kolicina gtx 1060 je dobra za kopanje bilo cega a za male rudare sa 10,20 karti je bolji izbor gtx 1070.

Ima li ko viska onih kablica za paljenje ,reset ?
Trebalo bi mi par komada

Ma samo jednu palit 6gb. Kupio je ovako za moj pc, pre nekoliko meseci. Par dana kopao sa njom kad krenulo ovo ludilo i bez problema sam ima 24mhs. Ploca je Asus GRYPHON Z97

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ja planiram 8 komada u rigu, sa PCI-E 1 na 3 ili 4. Ploča Asrock BTC sa 6 slotova. Zna li neko koju potrošnju da očekujem za ETH?

Lepo je sto planiras...a moj savet je posto si pocetnik rig sa 4 ili 5 kartica max...da se izvestis...posle ce vec biti lakse

Ti da imas 6 rigova sa po 6 kartica...znao bi da sada niko ne pita o potrosnji....

1060 3gb je najbolja karta za nvidia kopanje. Al posto sam zakasnio ned dana nista od nje, stize mi sutra 1050ti i sledece nedelje rx560 4gb. To je sve sto moze da se nadje sada na velike kolicine. I nisam nezadovoljan jer sam ih prilicno povoljno kupio. Pa cu vremenom da ih menjam za 1070 i 570/580

A vidim ja da vi niste redovno pogledali link sto sam postavio.
Pogledajte ponovo malo detaljnije ;)

To nije obicna nvidia gtx 1060 ;)
To je nesto sto ce tek da stigne i kod nas...uskoro..

^ je je, video sam detaljno. Cini mi se da ce da daje 25mhs
Skopljeni rigovi sa 8 takvih gpu-a daju 200mhs. Prednost ovog modela je sto ima ventilatore.

Poslednja izmena:
A vidim ja da vi niste redovno pogledali link sto sam postavio.
Pogledajte ponovo malo detaljnije ;)

To nije obicna nvidia gtx 1060 ;)
To je nesto sto ce tek da stigne i kod nas...uskoro..

Sta ima tu da se ne vidi, to je kartica koja nema konektore za spajanje monitora nego klasicni 1060 model samo bez prikljucaka i kao namenjena za majning. A po ceni ove dobijas regularnu 1060 6 gb sa kojom mozes da kopas ili da igras igrice a po potrebi mozes da je prodas bilo kome dok ovu mozes samo specijalno ljudima koji bas hoce da se bave majnimgom. A kod klasicne 1060 dobijes 3 godine garancije a kod ove dobijas 3 meseca od fabrike ili ti proizvodjaca po njihovome ili po nasem 2 godine i to pritom ako budu uopste hteli da tako nesto odobre. Jer ko daje garanciju na nesto vise nego sto fabrika nece da podrzi.

^ je je, video sam detaljno. Cini mi se da ce da daje 25mhs
Skopljeni rigovi sa 8 takvih gpu-a daju 200mhs. Prednost ovog modela je sto ima ventilatore.

E to, bravo :D
Znaci ipak je neko i pogledao link ;)

Sta ti mislis hoce ovo biti popularno ?
Posto je garancija fascinantno niska + ne moze nizasta drugo da se koristi osim za majning, a ni u tome nije bas u nekom top-u.

Sta ima tu da se ne vidi, to je kartica koja nema konektore za spajanje monitora nego klasicni 1060 model samo bez prikljucaka i kao namenjena za majning. A po ceni ove dobijas regularnu 1060 6 gb sa kojom mozes da kopas ili da igras igrice a po potrebi mozes da je prodas bilo kome dok ovu mozes samo specijalno ljudima koji bas hoce da se bave majnimgom. A kod klasicne 1060 dobijes 3 godine garancije a kod ove dobijas 3 meseca od fabrike ili ti proizvodjaca po njihovome ili po nasem 2 godine i to pritom ako budu uopste hteli da tako nesto odobre. Jer ko daje garanciju na nesto vise nego sto fabrika nece da podrzi.

Nije samo to razlika. Jel tvoja 1060 daje 25mhs eth out of box ?

Nije samo to razlika. Jel tvoja 1060 daje 25mhs eth out of box ?

To sam i ja primetio , ali tada mem magistrala treba da je 256bit, ali na linku sa palit mining kartu pise dole 192bit... NV nije dala zvanicnu specifikaciju pa mozda je greska na sajtu od palita, ali ako je 192bit onda je to identicna karta
iskreno nije bas tako lako redizjanirati GPU za 256bit mislim 99.99% da mora nov chip sa vise interkonekcija osim ako nisu nekako nabudjili neki interporser ili neku fintu

@d.darko
Pa iskreno sve od garancije zavisi. Ukoliko je 3 meseca ja to ne bih ni razmatrao, cena ~310e. Ipak je dosta bolje naci 1060 obicnu, uvek je sutra mozes iskoristiti za nesto, a verovatno i prodati. Ovo sa druge strane dosta teze.
Mada svakako stoji da je bolja kupovina od 7950 za koju smo primetili da sada vredi 550e :D

http://wccftech.com/nvidia-pascal-gpu-cryptocurrency-mining-price-specs-performance-detailed/
It is stated that the P104-100 delivers 30% better performance per watt compared to the GTX 1060 3 GB model while the P106-100 delivers 10% better performance per watt compared to the GeForce GTX 1060 3 GB model.

Znači da je tajni sastojak osakaćenih, slepih karti bez garancije u energetskoj efkiasnosti i ceni. Kopač kupi to čudo, više komada nabije na napajanje, manje plaća struju, posle je verovatno i baci kada izađe sledeća generacija ovih čuda a on iscedi sav sok iz nje tokom godina. A što je bitno ROI im je kraći.

Poslednja izmena:
procene su zabranjene

i ne spamujte sa nešićevim oglasima :D

Jedna karta bi onda u rigu morala da bude obicna da display portovima? kako bi imali sliku kad treba...

Nazad
Vrh Dno