Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa da, ali mora da je u nečemu tajna. Zašto bi tako izbacili tog kiklopa gejmerski hendikepiranog bez full garancije sa jakom cenom. Čudno. Osim ako se vode onom da za dobru svinju nema loših pomija.

Ja kupujem i dalje regularne karte taman te regularne karte nece vise da nestaju posto ce da se pojave te rudarske karte meni je ovo ekstra a te rudarske ko hoce da uzima nek uzima.

Problem je u celoj prici sto ti te kartice posle ne mozes da iskrositis za nesto drugo nego ili da ih ostavis da kopaju pa koliko skupe a kada bukvalno budu ne isplative za kopanje da se bace. Jer za gejming ne mogu jer nemaju portova.

Fallout ja sam ostavio poruku ali sam isto tako reko da sam porucio jednu ali sam odkazao porudzbinu jer nemam mesta u kucistu za drugu karticu jer ova xtreme gaming je toliko velika da kada bih ubacio ovu drugu kartu da bi se ova prva gusila i ne bi mogla da se hladi.

Kad im istekne isplativost, onda su za kantu :) pitanje je,kad ce to biti i dal ce se isplatiti

Kad mogu outlet karte rx 470 da prodaju za 40000 din i preko toga a rudarili su sa njima pre toga onda sta reci,mozes da dobijes fiskalni racun tacno ali cim prodje garancija koju ti je dala Nvidija mozes da se slikas,a mogu i prodavnice te rudarske kartice da stave da su outlet onda bez problema mogu da stave garanciju koliko hoce.

Pistaljka-Ja ne znam zasto drzis kartice u kucistu na ovoj vrucini kad ubacis tu drugu ima obe da ti rade na 70 stepeni nebitno koliko si provetrio kuciste,konstrukcija riga ti je na netu 2000 din. a karticama bi puno olaksao kad bi uzeo tu konstrukciju.

Poslednja izmena:
Nema ni godinu dana garancije nego ima 3 meseca.

According to our sources, these cards, unlike normal editions, would only have 90 days warranty.

According to my sources koji su relevantniji karta ce imati minimum 1 godinu garancije a napisao sam "odnosno dve" jer je nas zakon u tom pogledu vrlo precizan.
Na osnovu ponude koju imam ja mislim da ce i kod nas u pocetku biti oko 30000 din, mozda kasnije padnu za 2-3000 din.

Problem je u celoj prici sto ti te kartice posle ne mozes da iskrositis za nesto drugo nego ili da ih ostavis da kopaju pa koliko skupe a kada bukvalno budu ne isplative za kopanje da se bace. Jer za gejming ne mogu jer nemaju portova.
Ako se mogu koristiti kao akceleratori (CUDA, openCL) onda nema brige, uvek će biti nekog ko će ih koristiti za render i GPU compute. Neko od AI-a možda može da zaradi više nego od rudarenja :d Takođe, i CF/SLI može biti opcija (tj. za GP106 ne može) ako drajveri i BIOS to dozvole, mada malo ko želi da se upušta u tu gimnastiku.

Na temu garancije - kod nas, kao i EU proizvod mora imati min. 2 godine garancije. Mogu proizvođači i prodavci da pričaju šta hoće, nisu iznad zakona

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce:
- Mogu li u kućni komp da nabijem 2 kartice od kojih bi primarna bila nV, bila bi ubodena u pciex16 slot i služila bi za dnevni rad/igranje dok bi druga bila rx 570 i ona bi kopala i samo to bi radila...
Kako ovo da izvedem, odnosno, da li je moguće?

Tnx

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Kad mogu outlet karte rx 470 da prodaju za 40000 din i preko toga a rudarili su sa njima pre toga onda sta reci,mozes da dobijes fiskalni racun tacno ali cim prodje garancija koju ti je dala Nvidija mozes da se slikas,a mogu i prodavnice te rudarske kartice da stave da su outlet onda bez problema mogu da stave garanciju koliko hoce.

Pistaljka-Ja ne znam zasto drzis kartice u kucistu na ovoj vrucini kad ubacis tu drugu ima obe da ti rade na 70 stepeni nebitno koliko si provetrio kuciste,konstrukcija riga ti je na netu 2000 din. a karticama bi puno olaksao kad bi uzeo tu konstrukciju.

Zato sto necu jer ne pravim od sobe furunu nego eto samo malo da zaradjuje, a kako sam vec reko nisam alav pa ce mi tako i ovo biti sasvim dovoljno koliko budem u narednom periodu izvuko. Jer ovo je destop masina a ne rig tako da nemam predispozicija da pravim rigove sa 5 ili vise kartica nego eto usputna zarada sto se kaze.

Zato sto necu jer ne pravim od sobe furunu nego eto samo malo da zaradjuje, a kako sam vec reko nisam alav pa ce mi tako i ovo biti sasvim dovoljno koliko budem u narednom periodu izvuko. Jer ovo je destop masina a ne rig tako da nemam predispozicija da pravim rigove sa 5 ili vise kartica nego eto usputna zarada sto se kaze.

Pa soba ce ti vec biti foruna kad stavis 2 karte u racunaru to ne mozes da izbegnes nikako mozes da imas u racunaru 10 ventova ali to ne vredi kazem ti jer sam ja slicno nesto probao,posle kad sam nabavio konstrukciju rig-a karte hladnije za 15-20 stepeni pa mi je bila hladnija i soba ne mnogo hladnija ali bila je....A ulaganje u konstrukciju rig-a je smesno u odnosu na cenu koju si vec dao za te 2 karte....

Videces i sam kad stavis obe da kopaju,jedino resenje da ti komp bude hladan je da na obe graficke karte i procesor stavis vodeno hladjenje ali to mnogo kosta.

Kradimir-Da ako bi im cena bila oko 20000 din. i da ima tu 1 godinu garancije to ne bi bilo toliko lose....

Poslednja izmena:
Ja sam očekivao da će kod nas biti oko 250 EUR, ali izgleda da će biti bliže 200. Mislim da će se pojaviti uskoro. Ne znam da li će biti ova MSI varijanta sa ventovima.

Kod nas moze da bude neka suluda cena jer su nase prodavnice alave na pare ali najbolje je da sacekamo da dodju karte u nase prodavnice pa da vidimo sta ce biti.

Ako se kupuje direktno od uvoznika verovatno ce primati naruzbine velike ko hoce da kupi jednu ili dve karte tesko da ce moci mada sta znam...

A jel hoce racunar da kopa samo sa tom jednom rx 470?Pisem ovo jer je mozda neispravna sama kartica mozda nije do Windows-a.....

Ako nece ni tako instaliraj novi Windows pa sve ispocetka probaj.

Poslednja izmena:
Za 8 do 12 nedelja imam 450 nitro rx470 na stanju bez boxa nove direkt iz fabrike...cena oko 550 KM mozda nesto manje...avans 30-40% odma...isto bez monitora 2 god.garancije

Koliko max je moguce opteretiti evga gq 1000? Meni je na uticnici oko 830w trenutno sa 6 kartica. Kod druga isto napajanje na 6 rigova radi na 950w vec 2 meseca sto je meni suludo.

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Sa obzirom na ovu nestasicu Amd karti ta cena od 275 eura nije toliko losa ali da ima rx 470 u prodaji regularna druga bi prica bila....

Pa kod Evga se pali zastita tek kad prebaci 1000 i nesto vati,jeste da nije pametno opterecivati sa 950w napajanje od 1000w ali opet njegovo je napajanje moze da radi sta hoce a sigurno ima i garanciju?

Da li neko zna u cemu je problem, svaki dan zadnju nedelju mineri mi prestanu raditi u 14:09. Ej ali svaki dan isto vreme, pa resetujem komp i onda je ok.

Bukvalno se i meni desavala poslednjih par dana. Sa tim sto meni zadnjih 3 dana stane bar 2 puta bez razloga, pa onda restart i posle nastavi normalno.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Nemam pojma, snizio sam i memoriju i sve, znaci nikada nisam forsirao i ubijao karte, uvek 50mhz nize od onoga sto je optimalno

Meni je sve normalno funkcionisalo, al eto desavao se taj prekid iz cista mira.
E da, koliko je mozak opterecen, sanjao sinoc eth 17 jula 602$ :D

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Daj boze da ti se snovi ostvare :p

Btw zeza me asus r9 280x eth kopa normalno a na zcash kad krene puca driver random nekad posle par minuta nekad prodje pola sata. Dal equihash vise optereti nego eth mining?

Grafika spustena na 900/1500 powerlimit -15 i opet isto.

Poslednja izmena:
Daj boze da ti se snovi ostvare :p

Btw zeza me asus r9 280x eth kopa normalno a na zcash kad krene puca driver random nekad posle par minuta nekad prodje pola sata. Dal equihash vise optereti nego eth mining?

Grafika spustena na 900/1500 powerlimit -15 i opet isto.
spusti na 800/1000 pa vidi,smanji intenzitet,meni orestale te 28nm da rade i4,spustile se na i3 i malo manje hash

Nazad
Vrh Dno