Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ne druze nvidie ne kopaju zadnja njihova karta koja je bila isplativa za kopanje je 750

po odnosu cena/hash
sve ostale kopaju isto al nepovoljniji odnos
al kad neko napravi majner to kopa ko ludo- obicno
bilo je tako xputa sa 750 da kopa ko,ako ne i jace od, 280x a potrosnja zanemarljiva,bar kod mene nije prelazila 38w nisam merio al tolki je bio TDP,a kod mene je radio default

Mogla bi GTx 1060 fino da kopa Eth, kazu 280€, generalno PASCAL nije los u ostalim algoritmima, naravno trenutno pored Eth-a nema neke isplativosti, ali neke nade se opravdano polazu u GTX 1060- memorija 2GHz to je jako bitno za eth.

1060 na def kopa 20MH potrosnja 90w bez tweakovanja
TDP je realnih 120W u gamingu gde je nesto brza od 480 i veoma blizu 980
ostale coin-e kopa negde na nivou 970-ke

vjerovatno uz malo cackanje ice to vise od 20MH/S hvala za info.

A kako su vam podesene R9 390ke?
Vidim da uglavnom svi imate 380, a kod mene sve 390 (tako me savetovali kad sam ulazio u pricu mininga)
Na defaultu daju oko 29.5 MH, kad se digne Core Clock ide i do 32,5 MH (ali i temp idu gore, a i potrosnja)
Moristim MSI Afretburner za podesavanje, a kartice su uglavnom Asus Strix OC, Gigabyte i jedna safirka

A kako su vam podesene R9 390ke?
Vidim da uglavnom svi imate 380, a kod mene sve 390 (tako me savetovali kad sam ulazio u pricu mininga)
Na defaultu daju oko 29.5 MH, kad se digne Core Clock ide i do 32,5 MH (ali i temp idu gore, a i potrosnja)
Moristim MSI Afretburner za podesavanje, a kartice su uglavnom Asus Strix OC, Gigabyte i jedna safirka

Nikako to je to, mozes na defaultu pokusat malo spustiti napon... memoriju nemoj dizat jer je 512bit-a i nema potrebe, mozda je cak mzoes malo spustiti ako dozvoli

Da se jos neko setio, nijemi jasno kako ti proizvodjaci MB ne prate trziste i vide da treba tih ploca za mining, jedino je ASRock do sada imao takve ploce.

ova ploca moze mnogo vise nego prethodne,rekao bi
il ja nisam dovoljno informisan posle h61
mora da su videli da se spaljuju ploce sa losim rajzerima/napajanjima,dosad su mozda i vec u prici,prave sebi custom ploce za majning za upo cene,tako bi ja da imam firmu za pravljenje MB a pravis ih kao od lego kockica u regionu u PRC

Ima li ploče na našem tržištu ili mora sa strane da se poručuje?Imam u planu da kupim btc ploču,pa gledam koja bi mi bila najpovoljnija.

Poslednja izmena:
Imas kod nas za 9000 h81 btc pro a mozda i jeftinije pogledaj po oglasima

Sent from my MX5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li jedan od ovih ventova odgovara ventu na Cooler master 1000w silent pro gold? Specifikacije na CM su 2300 RPM i 115 CFM (zaokruzio sam), ovde ima ventova sa boljim spec samo rupe ne odgovraju. Ja sam merio i na CM su 120/120, vent je verovatno 135.

Ventovi u zameni koje sam nasao su ovi, samo nisam siguran koji bi odgovarao po rupama, pa moze li pomoc?

http://noctua.at/en/products/fan

Inace tri komada su mi crkla u 5 dana, definitivno. Jedan sam uspeo da namoljakam CM da mi posalju ali trebaju jos dva pa da pitam ovde pre nego sto narucim.

Premerio sam zice sa sata-molex ekstendera koje napajaju grafiku preko slotaista se ne greje, dakle ako se greje vuce daleko vise od ovih vrednosti

Post screen/windows (0.29A x 12V = 3.48W + 0.61A x 5V = 3.05W = 6.53W total )
<-ZUTA 12V :) CRVENA 5V->

Mining ETH 950/[email protected] (1.88A x 12V = 22.56W + 0.87A x 5V = 4.35W = 26.91W total)
<-ZUTA 12V :) CRVENA 5V->

1000/[email protected] (2.26A x 12V = 27.12W + 0.87A x 5V = 4.35W = 31.47W total)
<-ZUTA 12V :) CRVENA 5V-> kao na gornjoj slici ~ 0.87A

<- 950/1250 - GPUZ - 1000/1500 ->

ono sto sam primetio je da kada se gpu overklokuje nesto se i ne povecava potrosnja, ali kada se overklokuje memorija potrosnja skace sa 1.88A na 2.26A

Poslednja izmena:
To da, ne mogu da izguraju 30W. Doduse problem je lako resiv.
Nisam ja sinoc skontao sta je Nesic pokusavao. Izvinjavam se.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Opa, svaka čast Nešiću, zasukao si rukave i dao konkretne podatke - poštovanje. Nema nauke bez prakse. Još me zanima koje karte su u pitanju i od kog proizvođača. Vidim da je R9 200 serija.

Zaboravih da napisem, xfx 280x je u pitanju, zbog sigurnosti, ko hoce moze da postavi 2 osiguraca, na 12v i 5v zicu [emoji14] ,
rekoh da cu da premerim pa eto rezultata, rasprodao sam rudnik inace bih simulirao preoptereceno napajanje pa premerim opet da vidim sta se desava

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

Ima čovek koji već testira napajanja pod opterećenjem. Napajanje koje ne ispunjava specifikaciju i ne može da gura deklarisani maksimum je po meni jednostavno LOŠE. Koliko dugo može da gura maksimum je drugo pitanje i to pitanje trajnosti komponenata napajanja i pre svega zbog toga ne treba preopterećivati napajanje.

Evo primer EVGA 750W G2:
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story4&reid=380

Taj mit o preopterećenim napajanjima mi zvuči kao i mit o multirail napajanjima sa različitim naponima na različitim granama. Naravno dok me ne neko kao ti ne demantuje.

Poslednja izmena:
Zaboravih da napisem, xfx 280x je u pitanju, zbog sigurnosti, ko hoce moze da postavi 2 osiguraca, na 12v i 5v zicu [emoji14] ,
rekoh da cu da premerim pa eto rezultata, rasprodao sam rudnik inace bih simulirao preoptereceno napajanje pa premerim opet da vidim sta se desava

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

vidim ja da je diff pao cim si ti rasprodao rudnik,hvala ti :)

[emoji14]

Mislio sam da preopteretim napajanje pa da vidim da li pokusava da vuce struju iz pcie slotajer se nekima greje kabal od pcie extendera

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Pa ok, ja bi takve rezultate rado video.

Pogledaj napone napajanja na linku koji sam okačio, videćeš da se naponi ne menjaju skoro uopšte kod solidnog napajanja sa promenom opterećenja. To je relevantno ako pričamo o opterećenju napajanja a ne pojedinačnih kablova.

raidmax cobra 600w mi ubilo plocu h61 prilikom montaze 380ke,7950 i 7870-undervoltovano sve na 1,05v i klokovi smanjeni na 990/900/1025
slabo valjda na 12v granama nije ni uspelo da pokrene kopanje,u desktopu mi pocelo da tovari
na toj ploci je radila 380ka i 7870 na napajanju od 500w-potpuno ladno
racunam da nije moglo povuci preko 350w u kopanju

O boze, zar neki i sa Cobrom majnuju :). Poslednje na cemu treba stedeti je napajanje, vec 100 puta receno....

naravno pametni svi,takav komentar gledam kao spam
majnovo sam na svacemu sa trafo-om :),ovaj sto sam teo zameniti se cuje vec mesecima,zavojnica vrv
cobra netaknuta,al ploca kaput

A zasto bi komentar koji bi mogao nekom novom kolegi majneru da ustedi lepo svotu novca ili nedaj boze neke ozbiljnije paljevine bio spam? Vecina ljudi stedi na napajanju, kao i ti kolega, iako si iskusan majner. Da si recimo uzeo polovnog Seasonica km3 i da ga prodas za 2 godine, izgubices mozda 10-15% (takva napajanja drze cenu), a i tih 20% ce ti samo napajanje napraviti kroz stabilnost u radu.

Vrh Dno