Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja za tvoja iskustva koja si naveo posle svega sto si napisao i na koji nacin si napisao, ne mogu jednu rec da ti verujem. Sa druge strane ko god hoce moze i kod mene da dodje i proveri. Sa opaskom da znam igrace koji su mi kupili kartica za rudnik sa brojem od cetiri cifte i kod svih radi isti sw. Da ne bude zabune ja koristim dva modela strix 380 4gb i drugi je oc verzija i u oba slucaja sw radi i budi se posle restarta sa unapred predefinisanim stavkama.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ajde batalite prepirku ovde nije joj mesto.
Koju verziju Asus Tweak-a imas instaliranu?

Sent from my MX5 using Tapatalk

space,i ti i ja znamo da rudari kupuju preko kartice jer je mnogo jeftinije,a ti momci koji se bave sa "uvozom" donose samo msi,gigabyte i eventualno sapphire...naravno da ne ocekujem da mi verujes i isto tako neces priznati da asus kartice imaju problema sto se takodje pisalo na ovoj temi,tema je ogromna pa bi to sad bilo tesko naci

Kolko vidim ljudima vise radi nego sto ne radi...ipak sam u manjini samo ne znam u cemu je fora...

Sent from my MX5 using Tapatalk
Fora je u aferburneru koji su imali na unapred gostovanom sistemu. Cista instalacija i sve radi sa najnovijim swom bez da zastuca. Ja se jos jednom nudim bilo kome kad god hoce da vidi kako to kod mene radi.

space,i ti i ja znamo da rudari kupuju preko kartice jer je mnogo jeftinije,a ti momci koji se bave sa "uvozom" donose samo msi,gigabyte i eventualno sapphire...naravno da ne ocekujem da mi verujes i isto tako neces priznati da asus kartice imaju problema sto se takodje pisalo na ovoj temi,tema je ogromna pa bi to sad bilo tesko naci
I to je totalna glupost. Na veliku kolicinu kada znas pravu osobu, cene madjara ne mogu da pariraju.

Neozbiljan si. :D Smesno mi. Stavljam tacku na diskusiju sa tobom.

Poslednja izmena:
mi smo nabavljali msi za 185-190e asus je bio 180e,sapphire 175e...naravno posle prve ture asusa i problem sa memorijama koje nisu adekvatno hladjene to smo vratili

Par reči o AMD 380 2gb modelima koje posedujem i sa kojim imam iskustvo što kod mene što kod drugara u rudniku.

Meni Msi 380 2gb 2x6pin ubijaju kako rade ja drzim 900/1450, - 80v, -10% powaa tako mi daje 22Mh/s jedna i neki kusur ali nbt na def su oko 20mhs. Temperature su fantastične opet zavisi od pozicije ali od 60 do 70c.Topla preporuka.

E sad ASUS Strix 380 2gb 1x8pin wow kakav Shit od grafickih kartica. Napominjem ovo sam iskusio samo sa 2gb modelom. Par mojih drugova i ja poručili jedno 15komada kad se nismo raspali srećom ja uzeo samo 2 komada tada :d. Ukratko grafe neće da rade na svim pločama. A onda tek nastaje sex kad oće da rade na nekim pločama neće da rade sa drugim asusima na tim pločama. Drugar moj samo što kosu sa glave nije počupao dok ih je namestio da rade. Temp dobre fan nečujan i deluje odlično
Dobra strana je da kad rade rade za sve pare ali zbog ovih problema za izbegavanje su.

Gigabyte 380 2gb 2x6pin Nema fensi fan koji se gasi čudnog oblika je fan. Na Def baca oko 19.5mhs i moze OC mem do 1500 2x6pin temperature grafe oko 70c ide čak i 74c šta znam ako je cena ok opet mogu da prodju.

XFX 2gb Double dispation bla bla. 2x6pin mala grafa pakovanje shit deluje bzv i takva i jeste. Ukoliko je ne stavite u dobar ambijent grafa je jako loša, jedini model koji je trolovao. Spušta klokove fan se dere i poprilično se greje ide i na 80c + itd... Naravno kad troluju daju i manje mhs izbegavati ako cena nije fantastična ali pripremiti ambijent rig itd...

Zaključak ovo oko Dag fajla vidim da postuju ljudi koji nisu čitali ama baš ništa. 2gb će biti dovoljno do kraja kopanja Etheriuma tako da te priče su za sada totalno bzv.a i 2gb je dovoljno za kopanje bilo kog drugog algoritma.
Naravno ako je 4gb skuplja 10eu nema potrebe uzimati 2gb verzije i onda zaboravite ovaj post ;)

Poslednja izmena:
To da li će do kraja kopanja da bude dovoljno ćemo tek da vidimo. Ako misliš na prelazak na pos to sa mog stanovišta uopšte nije toliko sigurno naročito u svetlu ovih događaja oko DAO. Trenutno su 2gb bolje i dovoljne za sve algoritme i tu se slažem a da li će to tako biti do kraja kopanja videćemo, ja lično sumnjam. Možda budu dovoljne dok eth bude isplativ ali ni to nije 100% sigurno.

Genoil Bitcointalk forum.
4. Can I mine ETH with my 2GB GPU?
2GB should be sufficient until Ethereum switches to PoS. I don't keep an exact list of all supported GPU's, but generally speaking the following cards should be ok:
AMD HD78xx, HD79xx, R9 2xx, R9 3xx, Fury.
Nvidia Geforce 5x0, 6x0, 7x0, 8x0, 9x0, TITAN
Quadro, Tesla & FirePro's with similar silicon should be fine too.

Jasno je to ali ne kažem da možda nisi u pravu ali ipak možda grešiš, to ne znam da kažem sa 100% sigurnošću.

Zašto bi pos kasnio? Pa zato što po pos sistemu imaš 250 validatora koji imaju minimum 1250Eth. Da kažem da ti validatori imaju veću moć od ostalih. E sad, neko se nakrade eth i automatski ima veću moć na mreži. Da bi se implementacija pos razmatrala mora prvo da se uklone rupe u DAO i ETH da ne bi došli u situaciju da je neko 'ilegalno' preoteo svu moć u mreži. Sve ima svoje dobre i loše strane.

Ono što nije sigurno je da će DAG nestati sa pos-om. Inicijalna kalkulacija kaže da će DAG preći 2GB u decembru 2016 i da će se pos desiti pre toga. Naknadna pamet kaže da će DAG preći 2G tek sredinom 2017 - nije 100% tačna informacija. Takođe implementacija PoS nije sigurna i ne vidim čak ni da se promoviše neki određeni datum. Priča sa DAO će to sigurno usporiti.

Poslednja izmena:
Evo i ja da se nadovezem na temu tweak tool-a

ja zadovoljan i karticama (4gb), memorija hynix, tweak radi bez greske... jeste da je trebalo navikavanja jer godinama unazad gledas ab i onda ti asus presudi da na njihovim karticama moras koristiti njihov tweak, sto mislim da je najveci problem , navikavanje :) nisam probao da ih uparavam sa drugim karticama tako da nisam nailazio na probleme sa sklapanjem, mada cujem da su se javljali problemi.

Samo da se nadovežem na prethodnu priču, maksimalno zauzeće memorije DAG fajlom kod 2gb kartica je 1878MB što znači da ako se ništa ne promeni kod eth ipak neće moći da se kopa posle decembra ovim karticama.

I još koju nedelju sa DAG-om na HDD-u. :D

tek sad sam uzeo da cackam 380 4gb strix OC,i nece da prihvati moje komande.
otkad sam je upalio radi u njenom preddefinisanom modu na 990/1475 -150 i daje 20.2mhs temp oko 58 na 50%vent.
drugi trix mi nije hteo da spusti napon,a ovde je to samo uradilo na najmanju mogucu vrednost
tek sad neznam nista :)

Kako god ja ću napisati šta je moja filozofija i šta imam od komponenti. Iz razloga što stvarno nemam nikakve probleme, niti šta diram od trenutka kad sve pustim u rad.
Sve STRIX grafike su mi 4GB modeli, imam nešto i običnih, imam i nešto oc modela.
OC modele ne mešam sa običnim
Ja ne koristim H81 i slične derivate, ja koristim Z97 pro model
Svi su mi rigovi sa 3 karte, ne 6 ne 106 po računaru, samo 3
Napajanje 750W CM (Seasonic unutra)
Ja ne koristim 8GB sistemske memorije, koristim samo 4GB
Win 7 64bit-a
15.12 driver + AMD SDK 3.0
Instalirani svi drajveri sem zvučne
Intel G1820 procesor
GPUTweakII v1.3.1.2
Podešavanja: GPU Def, Mem 6000, GPU napon 1.1V, vent fiksiram na 60%, Power target -20
Ne koristim WiFi, sve mi je vezano Lan-om
Riseri su sa molex napajanjem

Poslednja izmena:
kakve veze ima cpu/ploca/napajanje :) h61/celeron/modular 500w
stoji pored 7870 koju lako sa AB kontorisem,kao i sve ostale,al ova 380ka je sirovina tesko obradiva,promasaj po meni,280/x su mnogo bolja opcija po meni,sve moze lako,odma,nema se zaebavas
samo mi taj odnos na eth nikako nije jasan,kako kartica sa manje vrama i manjim klokovima istog prizvodjaca moze vise da baca?
sinoc sam cackao ostale karte i nisam nasao neki poseban nacin (sablon) za set istih,svaka karta prica za sebe,jedino sto sumljam da sam umesto 7870 dobio 7850 isflesovanu levelup,kako bi mogao da izbrojim sejdere iste?svi programi kazu da je ono sto pise a ona na 900/1200 baca 10.5 a ostale 12,kontam zbog tih fizicki/fabricki obrisanih sejdera koji su jedina razlika

*** ne znam kako da ti pomognem, AB i GT ne rade zajedno, sistem iznad radi. Koliko grafika imas? Broj grafika, lose napajanje, nestabilna ploča ima brdo faktora koji mogu da uticu na stabilnost, a posle ne valja SW... Ali ajde svi imamo neka svoja iskustva, ja generalno ne stedim na kvalitetu koponenti, tako da mi nikad nije zveknula ama baš ni jedna komponenta...

ja sam uvek stedeo na tome,gledao odnos cena/performanse,od samog pocetka sa 5870 referentnom,al mi nikad komponenta nije zveknula,uvek gledam da sve radi glatko,ladno,i sve mi je pesma bilo namestiti sem ove 380ke nove
ona radi kao sat al kako su je namestili u fabrici (3 stanja),samo njen trix mi dao kao neku slobodu (ocitavanje voltaze)
imam 280ku asus cu2 koju mogu u fulu da kontrolisem ABom

macola tebe na oj 7870 zeza bios, vidi nadji noviju verziju, jer ta karta treba da da barem 12

Ma bilo je nesto jos za vreme scrypta da su 7870-ice bacale manje iz nekog rasloga i da to tako mora da bude...

Mozda sam onda ja tu nesto permutovao tokom vremena ...

Mozda sam onda ja tu nesto permutovao tokom vremena ...

A mozda si kupio neke refurbished koje su davale manje. Secam se 6770 su davale oko 230 normalne, a kada sam dosao do nekih refurbished modela nisu mogle ni 180 KH/s, LTC, 2013. godina.

neverujem da je do biosa,uradio sam ja sebi isti/custom na manjoj v,al da je problem do malo struje nasao bi sweet spot na manjim klokovima
nije reparirana u smislu da su radili cip,nevide se tragovi oko gpu
jedino kontam da je obogaljeni cip razlog 10mhs

Druze drugi bios znaci i drugacije latencije a to znaci veci hash

Nazad
Vrh Dno