Par reči o AMD 380 2gb modelima koje posedujem i sa kojim imam iskustvo što kod mene što kod drugara u rudniku.
Meni
Msi 380 2gb 2x6pin ubijaju kako rade ja drzim 900/1450, - 80v, -10% powaa tako mi daje 22Mh/s jedna i neki kusur ali nbt na def su oko 20mhs. Temperature su fantastične opet zavisi od pozicije ali od 60 do 70c.Topla preporuka.
E sad
ASUS Strix 380 2gb 1x8pin wow kakav Shit od grafickih kartica. Napominjem ovo sam iskusio samo sa 2gb modelom. Par mojih drugova i ja poručili jedno 15komada kad se nismo raspali srećom ja uzeo samo 2 komada tada :d. Ukratko grafe neće da rade na svim pločama. A onda tek nastaje sex kad oće da rade na nekim pločama neće da rade sa drugim asusima na tim pločama. Drugar moj samo što kosu sa glave nije počupao dok ih je namestio da rade. Temp dobre fan nečujan i deluje odlično
Dobra strana je da kad rade rade za sve pare ali zbog ovih problema za izbegavanje su.
Gigabyte 380 2gb 2x6pin Nema fensi fan koji se gasi čudnog oblika je fan. Na Def baca oko 19.5mhs i moze OC mem do 1500 2x6pin temperature grafe oko 70c ide čak i 74c šta znam ako je cena ok opet mogu da prodju.
XFX 2gb Double dispation bla bla. 2x6pin mala grafa pakovanje shit deluje bzv i takva i jeste. Ukoliko je ne stavite u dobar ambijent grafa je jako loša, jedini model koji je trolovao. Spušta klokove fan se dere i poprilično se greje ide i na 80c + itd... Naravno kad troluju daju i manje mhs izbegavati ako cena nije fantastična ali pripremiti ambijent rig itd...
Zaključak ovo oko Dag fajla vidim da postuju ljudi koji nisu čitali ama baš ništa. 2gb će biti dovoljno do kraja kopanja Etheriuma tako da te priče su za sada totalno bzv.a i 2gb je dovoljno za kopanje bilo kog drugog algoritma.
Naravno ako je 4gb skuplja 10eu nema potrebe uzimati 2gb verzije i onda zaboravite ovaj post