Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ove je konstruktivan predlog skroz +5
al da imam za seasonik.uzeo bi,jos 10godina garancije...
svako valjda ima svoj neki smisao,nisam ja naredio nekom da montira ukrivo :)
moj je vise bio tipa experiment

Jel ima neko izmerenu potrošnju iz zida za R9 390 na nekim optimalnim setovanjima sa odgovarajućim undervoltom?

Kad dolaze kod nas rx480 nereferentne?

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

Jel ima neko izmerenu potrošnju iz zida za R9 390 na nekim optimalnim setovanjima sa odgovarajućim undervoltom?

4 komada ugasi HX 1000i :d a koliko trose bog sami zna, pao je teski undervolt i spustanje taktova, sad radi.
Racunaj da 1Kw ne moze nositi 4 komada na def taktovima na algoritmima koji su intezivni, na eth-u radi bez problema.

Hvala goldi.

Znači onda čekam ili RX 470 ili RX 480 osim ako R9 380 ne padnu sa cenom malo značajnije.

3 kom iz zida 700w -100mV, na -130mV i aux -31 je na ethu najnize radilo ispod toga moze u 3d zabije u 2d. treba mod biosa i moze -150mV ovo je za eth i stock. Stedljivo moze na 920/1500 napon oko 0.96V za eth. Svaka karta prica za sebe asic utice itd. treba testirati svaku posebno i sastaviti rig od slicnih ko oce da se bahce ali ne isplati se zbog izgubljenog vremena.

koja je ok 380ka sa 8pin? jeste da je losije 8pin nego 2x6pin, ali samo takva mi odgovara trenutno...
bese gigabyte?

jel nece biti konflikta ako ide zajedno sa msi 380? kako li ce raditi afterburner + asus onaj program

Nikako, asusi ne mirisu druge karte u rigu, onda se naljute i ne daju da im se spusti napon

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

3 kom iz zida 700w -100mV, na -130mV i aux -31 je na ethu najnize radilo ispod toga moze u 3d zabije u 2d. treba mod biosa i moze -150mV ovo je za eth i stock. Stedljivo moze na 920/1500 napon oko 0.96V za eth. Svaka karta prica za sebe asic utice itd. treba testirati svaku posebno i sastaviti rig od slicnih ko oce da se bahce ali ne isplati se zbog izgubljenog vremena.
Hvala.

Pa ne bih se svakom pojedinačno bavio u svakom slučaju. S obzirom da 390ka teško da može ispod 200W i da teško da ide ispod 7W/MHs otpada mi iz kombinacija.

Ne pamtim kad je Gigashit napravio dobru kartu za AMD, 390-ka im je najgora, sjecam se problema oko 280x, pa oni 7950-ki sto su gorile ne znam stvarno kad su napravili dobru kartu za AMD, ja sam od starta izbjegavao 380 od Gigabyte dobro se raspitaj najbolje da vidis kod nekoga ko ima u losoj si poziciji posto ti treba 380 sa 1x8pin.

Ja imam 5 gige 7950 , revizija 1.0 je bolja ali i 2.0 kod mene radi kako treba, mislim ni jedna mi giga nije crkla i evo ovih dana je jedan vent dobio luft, klati se ko da ce da ispadne al nista strasno i dalje radi, narucio set iz kine, valjda ce stici na vreme...

I meni bi zbog kablova odgovarala jedna 380-ka za 1x8pin...

Ja se ne žalim na 380ke od Gigabyte. Jeste da nemaju neko hlađenje ali ove moje imaju hinyx memoriju i lepo se undervoltuju u underklokuju, da kažem osim tih 5-7 stepeni više sasvim lepo rade.

Verovatno slabo hlađenje više dolazi do izražaja kod 390ki...

Poslednja izmena:
Znam da su toplije,nije to problem,hladno je kod mene... Samo da rade lepo sa drugim markama,u mom slucaju sa msi,i da mogu opusteno sve u afterburneru da kontrolisem

Ja se ne žalim na 380ke od Gigabyte. Jeste da nemaju neko hlađenje ali ove moje imaju hinyx memoriju i lepo se undervoltuju u underklokuju, da kažem osim tih 5-7 stepeni više sasvim lepo rade.

Verovatno slabo hlađenje više dolazi do izražaja kod 390ki...

5-7c nije bas malo recimo meni sve 380 rade tu do 70c, naravno u najtoplijim danima znaci Giga bi radila do 77c nije to ni lose, ali ipak nisu odradili hladjenja kao partneri tipa sapphire i msi.

@Bojane bila je ona revizija HD 7950 sa zakljucanim 1.25v naponom pa se u startu moralo flesovat, bilo je i slika gdje su gorile u predjelu VRM-a.
1.0 su dobre bile mozda i zadnja dobra karta od gigabyte kad je u pitanju AMD, nvidija karte odrade extra dobro, ali kod AMD-a meni su tek na 4. mjestu iza ASUS-MSI-SAPPHIRE

Meni je jedna Gb 7950 V1 crkla par meseci pred istek trogodisnje garancije, stalno je radila na 1.025 V, do 60c, ali dzabe... dok imam par komada V2, koje su flesovane modovanim biosom, rade na 1.07 bez ikakvih problema. Sve u svemu, GB nikad vise :)

@goldi

Bas tako, isflesovao bios svakoj pre ~3 godine i sve rade i dan danas :smoke:, meni su MSI karte nekako od uvek bile naj-naj mada najvise imam SAPPHIRE, valjda su najzastupljenije na trzistu a i najjeftinije...

Kod mene se Gigabyte lepo kontroliše preko ab, za kombinaciju sa msi nemam pojma. Što se tiče temperatura, msi mi se drži na 63-68 dok se gige drže na 67-72. E sad gige imaju izgleda šit krivu ventova tj. kao da imaju dva stanja na 40% i na 100% i onda kada su samo na 40% idu preko 70 lagano, čak i do 80. Kada podesiš krivu malo bolje onda su i temperature bolje. Ja sam podesio krivu na sledeći način:
Do 60 stepeni 30%
Na 70 stepeni 55%
Na 80 stepeni 80%
Na 90 stepeni 100%
Između ovih granica naravno linearno čime ciljam da ne pređu 70. U tom smislu kombinacija sa msi preko ab nije moguća ako ćeš da se zezaš sa krivom ventova jer to važi za sve karte. Možeš da pucaš temperaturu u claymore ali ako se dobro sećam i onda je kriva vađena iz biosa dakle ta dva bezvezna stanja. Ukratko rečeno ako ih lepo flešuješ onda ti ab ni ne treba. :)

Ja ove safirke r7 370 što sam imao su bile šit što se tiče hlađenja, dakle gore od gigabyte 380, nisu imale ni backplate i grejale su se više. Moguće da su im 380 ili 390ke bolje.

Poslednja izmena:
Dobre su 380 i 390 Nitro, mada kao sto Bojan kaze najvise mi se svidja MSI (prvenstveno 3g garancije) mada nekako uvjek se zalomi sapphire valjda najpovoljnije, najzastupljenije. Asus me stalno odbija zbog cjene dok je gigabyte kod mene tek na 4. mjestu.

Eth dcr na msi fiksirani ventovi 37 posto, ne prelaze 69c (najtoplija). Znaci gige neka budu 75 sa malo jacim obrtajima, nije problem. Ovo je najgori slucaj,kad mi je najtoplije,tj oko 28c u sobi, to je kad je bas pakao napolju. Inace su msi dooosta hladnije.
Znaci temp nisu prob, samo da se slazu lepo.... Uzecu najvrv jednu, da bude popunjena ploca,a i kompletiran rig.

Pa uzmi kad je vec tako kad ti treba karta sa 1x8 pin-om, iako bude malo toplija pojacas joj vent nece ljeto trajat 12 mjeseci :p

Jel neko kontrolise koliko mu bacaju kartice pogotovu 280x cini mi se da su pale na ispod 18 Mh/s po karti, i to pri setovanju 1040/1500. Nemam ove nove 380, da li one jos uvek drze 22 Mh/s

20,5 nije bilo nikakvih padova

380 i tahiti familija chipova NIJE ista , jer kod Tonge NEMA pada hash-a vremenom kako raste DAG file, a kod tahiti serije je doslo do padaoko 40% od pocetka kopanja, ALI samo kod ETH-a , kod EXP-a je brzina 280x i dalje oko 25 mh/s

Phoenix je si jos uvek u Petrovgradu, interesuje me da li se promenio raster kod 380 i 480 serija, mislim na poziciju strafova za vezivanje kulera , zbog mojih WB, ne znam da li se gadjaju rupe za 280 i 380-480 seriju. Znam da su razlicite familije, nego nisam dugo pratio tj. kopao pa sad hvatam konce da iscedim max iz ovih mojih starih kartica pogotovu sto su pod vodom pa mogu da ih maltretiram jer mi temp na GPU ne prelazi 38, malo me muce memorije i naponske jer njih hladim vazdusno. Koliko sam skontao na ETH vise utice brzina mem., pogotovu tajminzi, nego GPU klok. Da li je neka razlika da je GPU na 1000 ili na 1070, jer ako nije ne moram da silujem naponsku sa GPU klokom vec samo sa mem klokom, skinuo sam one biose sa tajminzima jedino sto je smaranje sve to prepakovati

Rasteri su isti i nisu , jer zavisi od proizvodjaca, a sto se tice clocka meni ceo rudnik radi na 950 1250 sa mod biosima najcesce Stilt, da i dalje sam u Petrovgradu :)

Vrh Dno