Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ploca i procesor, sto jeftinije sa sto vise pci-e slotova...

ja ganjao nesto polovno,da me izadje sto jeftinije... i verovatno sam nasao neki h61 komplet sa 4 pci-e slota, vise mi nece trebati.

E,sad, moze li preporuka za neko napajanje koje ce gurati 2x380 + 2x280x ?
Undervoltovane naravno... Jel ce biti dosta neko od 850w za 100-150e?

Cm v850, Seasonic km3 850w. Malo skuplje, ali ne treba stedeti na napajanjima.

Kako se ponasaju obicne 270-ice 2gb bez x na eth, ima li ko ?

Poslednja izmena:
Ponasaju se cudno,ali zaradjuju lepo :) sta te konkretno zanima? Kako se ponasaju je suvise uopsteno pitanje, moras da budes precizniji.

Hash, temperature, potrosnja tipa gigabyte me zanima a i power color, obaranje voltaza pretpostavljem radi kao i na svim 270x. Koliko jako napajanje treba za 5 kom ?

Poslednja izmena:
850W dobro te krpi opusteno za 5 komada, i bez smanjenja voltaze. Hash oko 12-13 po komadu. Temperature zavise od toga koliko zelis da stedis ventove,imas li neke ventove dodatne da to hlade, same izvedbe karte,ambijentalne i milion faktora, ali generalno, oko 65C za karte sa smanjenom voltazom na recimo 1.05-1.1, i vent ispod 1200RPM.

Ja ih imam i danas ih kupujem, zadovoljan sam njihovim radom , brojem Mh i potorsnjom, uz to dodje i vrlo pristupacna cena (polovnih) kartica ...

Druze ostavi testove uzmi slobodno lepa bm odlicna su to su singl rail i moze da isporuci 1080w , ja imam nekoliko tih napajanja i rade kao i mnogo skuplja napajanja

Gde ima tih lepa napajanja

Jeli neko probao da kopa na nicehash i kakav je ovaj njihov miner

Imam problem sa eth nikako da ga pokrenem preko nicehash minera

Grrrrrr, a jel' radi ovo čudo od ETH na 2GB sistemskog rama sa 1x280x VaporX od 3GB? Pošto rigovi od 3 i 4 karte rade OK sa po 4GB a ovaj gde mi je samo jedna karta odmah na početku javi famozni clEnqueueWriteBuffer(-38) i stane.

Pa prelistao sam poslednje strane ovde i u ETH threadu, svuda se priča samo o miningu na 2GB _kartama_, ne na mašini od 2GB RAM i 1 kartom koja ima 3GB. Da, našao sam da kažu 1-2GB RAM per GPU, ali i dalje mi nije najjasnije da li se priča o memoriji na kartama ili sistemskoj pošto na ovoj gde mi je jedna karta ne radi uz sve one fixeve za mining na 2GB kartama, ali to i tako nije ono što sam pitao. :d

Vi sa 2GB kartama stavite ovu komandu --cl-extragpu-mem 0 u bat i trebalo bi da radi

Minimum je 4gb. Nego kako da podesim trixx da mi ucita zadane voltaze na svim karticama a ne samo na prvoj? Klokove ucitava na svim kartama ali voltaze nece vec moram rucno da ucitam profil.

Vi sa 2GB kartama stavite ovu komandu --cl-extragpu-mem 0 u bat i trebalo bi da radi

OK, ovo je za 2GB KARTE - inače sam stavio i to i isti su simptomi, a karta je sa 3GB. Očigledno 2GB RAM za mašinu ne može čak ni za 1 kartu, ubaciću 4GB pa javljam rezultate.

Dag ti je u ramu oko 1.5 GB pa plus sistem ne moze mislim 2GB. Povecaj ram

OK, samo da potvrdim da je i empirijski dokazano - ubačeno 4GB, proradio miner. :)

Vrh Dno