Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

E Marko Marko pa ti ko pravi svercer hoces preko Midzora nesto ispod ruke ;)

koja jos ploca pores pomenutih podrzava 4/5/6 grafika, a da je ddr2/am2, samo proverena ploca

Moras da snimis posle svake promene situaciju na save

To sam i radio. Podesim clock i voltazu i onda snimim, prebacim na sledecu kartu podesim i snimim. Medjutim samo za prvu kartu ucita sva podesavanja dok za ostale ucita samo klokove a napon nece. Tek kad kliknem load na profilu koji sam sacuvao onda mi ucita onu voltazu koju sam i podesio prvi put. Ovo sam prije rijesavao fleshovanjem biosa ali na novim kartama koliko sam cuo to ne radi pa sam osudjen na trixx.

Ja sam stavio trixx da promenim na masini voltazu i sve mi se poremetilo tj.rig nije pravio sherove. Flash je mama i sada cu da fleshujem samo malo jace voltaze :)

Ma, da. Modovan bios je zakon ne razmisljas da li ce ti trixx i slicni programi ucitati podesavanja ili ne. Samo nadjes stabilne klokove za sto nizi napon i boli te uvo :)

Ja uzmem na dualx kartama prvi bios i kopiram ga na drugi sa manjom voltazom i miran sam...spustanje voltaze 0.05 u vbe7 znaci 0.1 prikazano u trixxu. Tako da su mi sve karte na 1.0 do 1.06 i lepo rade. Osim one jedne koja je poblentavila.

Neko nafali ovu R9 380 4Gb Nitro kartu, a nidje veze uzeh nove i ispadose gore nego karte koje su nakupile prasine :D
preko 70c temperatura bez spustanja napona.
Napon -100mV puca... stavio -85mV radi ali temperatura tu oko 70c sta ce tek biti ljeti, ovo mi se nimalo ne svidja.
Dalje Afterburner ne cita ni napon ni taktove tako da se ne mogu taktovi spustati... sve u svemu s obzirom da ih nahvaliste za moj ukus lose karte.
Pogledajte prilog 196930

Pri ovome svemu vent se vrti preko 50% sto je jasno izrazeno u smislu buke, primjera radi karte koje obozavam MSI R9 280X Gaming su 10c hladnije, fan ispod 30% i pri tome potpuno necujne u odnosu na ovo djubrasce od sapphire-a

aj probaj to sa flesovanem biosa....
jer ja planiram da uzmem, pa da se ne zaebem bas ako su lose...

Mozes da zakucas karticu i da vise nikada ne mozes da vratis originalni, pa budi prvi i probaj ako smes :)

Pa ako je zakuca, i karta ne radi, odkud će na servisu da znaju šta joj je, daće mu novu

koristis zadnji trix?

Nesicu trixx 5.2.1 i sa njim se moze spustati napon, ali posto taktove ne moze spustati znaci radi na 1010/1450 max moze -85mV i krene da puca.
Sve preko -85mV i def taktove je nestabilno.

Sto se tice flas biosa ok moze to nije problem, ali koliko su je pojedini hvalili ja sam mislio moze na 1100Mhz i da opet ne prelazi temp 65c kad ono vraga, vjerovatno ce morati na neki 900mhz i sto nizi napon da se odrzi ispod 65c temperatura a i to ce biti problematicno ljeti. Vec razmisljam da ih prosljedim drugim vlasnicima ;)

uh breee, zar je tako lose... koja mu dodje onda najbolja za kupovinu?
pa moja jadna asus 280x stoji na 60 stepeni na 1000/1500 1.1v (u biosu)...

Pa nema bolji kartica od R9 280X, takodjer msi R9 280X Gaming 1020/1500. 1.1v 58c neke 55-56c zavisno od polozaja na rigu, kacio sam slike, a ove R9 380 Nitro potpuno su me razocarale u pogledu temperatura. Jes da daju 20Mh/S i sexi izgledaju sa backplajtom veliki 10cm ventilatori ja sam mislio to nece preci 65c ni pri dizanju taktova ocito, male dimenzije hladnjaka uzrok su visim temperaturama sam hldnjak je recimo 7cm kraji od hladjenja na vapor-x-trix R9 280X karti jednostavno ne uzimam vise ove krace karte ni u snu nek pise sta god ko hoce nek testovi kazu sta hoce sve su to lazi marketing da se proda.
Samo sto "rombusnije" hladjenje i naravno najbolje licno se uvjeriti o kakvom se hladjenju radi.

ufff majku mu, ne znam sta izabrati onda za te pare.... ima strix, malo skuplja gigabyte gaming... XFX mozda.... pojma nemam...

pitanje usput, da li mi za sve karte treba riser sa moleksom? za 16-16x znam da ne treba... a za recimo 380-ku na 1x-16x?
i da li mora 16x-16x na 16x slot da se stavlja, ili je isto kao i kada bih stavio 1x na 16x sa moleksom?

@goldi ima 7950 su bolje!

Mislio sam druze na ove novije 7950 su gotovo izumrle, ja sam uspio recimo naci nove R9 280X Gaming pocetkom marta i to neka vjerovatno zadnja revizija kidaju karte sad mi zao sto nisam kupio 10 komada.

@ivica na def taktu R9 380X daje oko 21MH/S dok R9 380 daje 20MH/S uzmi da je 1Mhs R9 380X jaca s obzirom na vecu cjenu neisplativo.
Jedino je problem sto Nisam ja ni jednu R9 380 vidio da ima extra dobro hladjenje MSI R9 380 Gaming bolji je za neka 2-3c od Nitro kartice.
Sto se tice Gigabyte R9 380 s obzirom na dimenzije /Nisam imao kartu/ mislim da je tu u nivou Nitro-a tako mali hladnjak cisto sumnjam da je moze ohladiti.
Moj sljedeci pik bice ASUS R9 380 4GB Strix samo da je negdje oprobam prije kupovine.

jedino da neko stisne mu*a i da naruci u domacoj radnji... kopa 2-3 dana, vidi kako se ponasa, i vrati (jer tako moze)... jeste ciganski, ali *** :D

Asus Strix R9 380 4GB OC daje 19.6 MH, sama u kućištu, temperatura 59c, vent na oko 40%, još to moram da proverim. Default klokovi.

Onda se uzima strix, ionako mi se najvise svidjala :D
plus 3god garancije, u odnosu na 2 kod nitro,a ista cena

Ma hej...koji su uslovi za temp...koliko masina u rigu, koliko masina u prostoriji, kakva je prostorija, gde je kartica u rigu itd itd. Ne mozes samo napisati temp je toliki, imas tu mnogo uslova. Nitro je xtra karta kao i druge sapphirove...nemojte da dezinformisete narod.

Vrh Dno