Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jos je u test fazi :)
Na pojedinim kartama tipa MSI r9 380 nece da dize obrtaje ventilatora (karta tek pali ventove poslje 60c) tako da ne bi zelio da neko ko je nieskusan zezne karticu zbog mene :)
Znas kako je svi bi poletili da cackaju pa bi onda kukanje bilo ispao bi ja kriv.
Ono sto je sigurno Spusta taktove spusta napon samo se moraju ventilatori fiksirati, na nekim kartama tipa MSI r9 280X i to radi sve samo od sebe dok na 380 Gaming nece.

Nadam se da si shvatio sto ne zelim da javno pisem o tome ;)

Jos je u test fazi :)
Na pojedinim kartama tipa MSI r9 380 nece da dize obrtaje ventilatora (karta tek pali ventove poslje 60c) tako da ne bi zelio da neko ko je nieskusan zezne karticu zbog mene :)
Znas kako je svi bi poletili da cackaju pa bi onda kukanje bilo ispao bi ja kriv.
Ono sto je sigurno Spusta taktove spusta napon samo se moraju ventilatori fiksirati, na nekim kartama tipa MSI r9 280X i to radi sve samo od sebe dok na 380 Gaming nece.

Nadam se da si shvatio sto ne zelim da javno pisem o tome ;)

radna temperatura za 380ke je 75C tako da nisu bezveze stavili da se pali vent tek na 60C kod MSI 380. Posto trenutno rade uz dodatno hladjenje na min obrtaja od 47-55C pitanje da li ima potrebe za spustanjem taktova na ovom modelu eventualno leti.

Tacno ;) za sada nema potrebe na tom modelu vrhunski je odradjen, za ljeta cemo vidjeti kako ce se ponasati ;)

+1 to je model koji je prevazisao i njihov 750ti twin frozr isto poseban pcb kao i tamo u mnogo mocnijem izdanju

Goldi posalji ii meni to za spustanje napona, da probam na ovim 380 kad stignu

@nesicu Stice i meni sutra iste karte pa ako bude i na njima radilo sve ok poslacu ti ;)

E sada jedno malo poredjenje koje me odavno zanimalo.
R9 280X vapor-x tri-x protiv R9 280X Gaming

Karte su postavljene na istom rigu znaci ista prostorija indenticni taktovi (1020/1500) indentican napon 1.2v(to je i jednoj i drugoj def napon)
Sve je znaci isto njihov default fan profil i evo rezultata:
Ljevo- vapor-x-tri-x
Desno-Gaming
Pogledajte prilog 196545

Bgmi odnese pobjedu MSI R9 280X GAming model, iako bi ranije ruku dao da Vapor-x tri-x ima bolje hladjenje.

ne odgovori mi niko, jel moze na cs550m da se stavi vise od jedne grafe? recimo dve 380.
i da li da se uzima 380 2gb ili 4gb?

Prva je vapor-x druga Gaming tj gaming se nalazi u sendvicu mada su razmaknute bas extra ali je jasno i ocito da MSI Gaming ima bolje hladjenje vjerovatno bi jos 1c bila bolja tem da im se zamjene mjesta.
Iako je nepovoljnije mjesto za Gaming kartu hladnija je 2c.

@Ivica provjeri koliko ima napajanje konektora moraces vjerovatno da ih spajas na molex i uz -100mV moglo bi to da se podesi da radi na tom napajanju. Upitno je koliko si sposoban da sam to odradis ako si tek poceo sa ovim posavjetuj se sa nekim.
2XR9 380 kad im se skine napon ne idu preko 300w tako da ako je imalo kvalitetno napajanje moze da ih drzi.

CS 550M koliko vidim ima 2x8pin dobro bi bilo da uzmes ASUS R9 380 njoj samo treba 1x8pin tako da bi komotno mogao povezati 2xR9 380 ASUS strix kartice.
Provjeri jos duzinu ti 2x8 pin kablova i uzmi ASUS R9 380 strix 4GB modele. ovi sa 2GB rade ali cesto iskacu zbog promjene dagova /Iskren savjet 4Gb modele da uzmes i da ne brines jesu sad skuplje dosta ali sta je tu je.

Jel postoji varijanta da graficka kopa samo sa 50% zauzetosti? Npr uvece ostavim da kopa ali 50% posto tad ventilatori se uopste ne cuju.

Steta sto nema vise raidmax napajanja u ponudi, ni kod madjara

Na nekim testovima je temperatura naponske i po 40C prelazila temp cipa, te je karta trotlovala. Obratiti paznju, mozda je do njihovog primerka, a mozda je i do jadne Strix cooling platforme

nego jel treba da dobijemo kodove za igre uz ove nove grafike

Dosad uvek su morali da se traze ja pre par godina za 2 uzeh a za 2 mi istece akcija i corak. Zovi trazi pise na amd sajtu da se uz 380 i 380x dobija kod za ashes of singularity.

Koje napajanje?

Može bez problema dako je kvalitetno, u prvodu oko 10k din minimum da košta....

I ako može da gura 3 kartice gde da nabavim molex pci-e koji se pretvara u 8 pinski za graf

I moraju karte da se undervoltuju svakako...ja sam hteo da pitam za seasonic 1050w za 4xtoxic (moze li undervolt tu?)

Mora flash biosa na toxicu, a to napajanje ima snage za jedno 6-7 kartica na ethu.

Nazad
Vrh Dno