Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sta predlazete od sledecih kartica:
1. MSI R9 270 GAMING 2G
2. Gigabyte R9 270X OC (GV-R927XOC-2GD-GA)
3. Sapphire R9 270X DualX OC

Ili nesto cetvrto?

Po pregledima na raznim forumima i prici onih koji ih imaju, najbolje su Gigabyte R9 270 bez X, sa dva konektora za napajanje. Daju najvise kh/s za ulozeni novac.

Po pregledima na raznim forumima i prici onih koji ih imaju, najbolje su Gigabyte R9 270 bez X, sa dva konektora za napajanje. Daju najvise kh/s za ulozeni novac.

I zbog toga sto ih svi gaze, prve crkavaju

Poslednja izmena:
Nisam, ali ne smem da ga preporucim, jer je msi poznat po losim ventovima

Nemam pojma za ostale modele, ali imam nekoliko MSI 7850 1GB OC kartica (ona verzija sa jednim 9cm PWM ventilatorom) i jako sam zadovoljan istim, ne greju se, ventilatori nema potrebe da pređu 1800rpm sa LTC-om, ventilatori se ne čuju, u garanciji su još po godinu i po do dve.

Prebacio sam danas rig sa tim MSI 7850 na darkcoin, - oko 45-48C na svega 1200-1400 rpm :)

I zbog toga sto ih svi gaze, prve crkavaju

Mislio sam na to da je to ustvari R9 270X po ceni R9 270. A on ako planira bas da nategne karte a nema uslove za to, svejedno mu je koje ce da uzme, nece mu bas dugo potrajati.

Mislio sam na to da je to ustvari R9 270X po ceni R9 270. A on ako planira bas da nategne karte a nema uslove za to, svejedno mu je koje ce da uzme, nece mu bas dugo potrajati.

Može da bude a ne mora da znači ;) Znam da su pre bile varijante da one koje ne mogu da rade kao 6970, stavljane da budu 6950, otud nastade 6950 sa 2gb ddr5 ;)

Može da bude a ne mora da znači ;) Znam da su pre bile varijante da one koje ne mogu da rade kao 6970, stavljane da budu 6950, otud nastade 6950 sa 2gb ddr5 ;)

Na Gigabyte R9 270 gledam kao na R9 270X, ima dva konektora za napajanje pa moze da radi na istim klokovima kao i R9 270X, razlika je samo u fabrickim klokovima. Nisam mnogo istrazivao, ali po onome sto sam procitao nisam video neku razliku izmedju Gigabyte R9 270 i bilo koje druge R9 270X osim naravno u fabrickim klokovima. Kao sto si rekao moze da bude a ne mora da znaci, nek me neko ispravi ako gresim.

Na Gigabyte R9 270 gledam kao na R9 270X, ima dva konektora za napajanje pa moze da radi na istim klokovima kao i R9 270X, razlika je samo u fabrickim klokovima. Nisam mnogo istrazivao, ali po onome sto sam procitao nisam video neku razliku izmedju Gigabyte R9 270 i bilo koje druge R9 270X osim naravno u fabrickim klokovima. Kao sto si rekao moze da bude a ne mora da znaci, nek me neko ispravi ako gresim.

Da, u pravu si. Jedina razlika je u klokovima, tako da pored Msi r9 270 Gaming ova Gigabyte po meni predstavlja najbolji izbor za kupovinu (od 270-tki).

Imam 2x270x,7950 i 7790 nameravam da spicim win 7 na hard.
Koliko ram memorije mi treba za ovaj setup?

Mislim da ce ti trebati bar 6gb, sto je veci TC podesen na kartama, to ti vise memorije treba... Sto bezis sa SMOS-a ;D?

Kako su se pokazale ove 7850, zanimaju me konkretno powercolor, a cini mi se i da msi daju oko 400 kh/s?
Ako ima neko da kaze na kojim klokovima rade i koje su temperature pri koliko rpm?
Planiram da rasprodam ove moje kartice i da sklopim neki slabiji rig dok ne vidim u kojem se pravcu krece sve ovo.
Znam da je bila neka prica da su te powercolor najbolje od 7850 serije za mining i da se ne greju mnogo.

400kHs za 7850 je poprilično napeto 360-380khs je neki optimum, ako hoćeš najbolji odnost performase/potrošnja idi na 270/270x ili još bolje imaš msi 7970 referentnu u jednoj domaćoj radnji za 33k din što je po meni ok cena za 3god garancije, stavi je na 1v imaćeš oko 650khs, i tihu i hladnu karticu preko leta....

Kako su se pokazale ove 7850, zanimaju me konkretno powercolor, a cini mi se i da msi daju oko 400 kh/s?
Ako ima neko da kaze na kojim klokovima rade i koje su temperature pri koliko rpm?
Planiram da rasprodam ove moje kartice i da sklopim neki slabiji rig dok ne vidim u kojem se pravcu krece sve ovo.
Znam da je bila neka prica da su te powercolor najbolje od 7850 serije za mining i da se ne greju mnogo.

Dobre su karte, malo bučnije, ali ok ;) Rade kao sat, i 1 gb i 2gb varijanta daju po 400 khash bez ikakvih problema, sa temperaturama ispod 60c.

Ma imam vec 8 komada R9 270 i jednu R9 280X, to bi sad da prodam, pa kad bih kasnije mozda opet uleteo u ovo, razmisljao sam da kupim te 7850, bice ih vremenom vise i na oglasima stare po godinu dana, pa se raspitujem sta i kako.

Ma imam vec 8 komada R9 270 i jednu R9 280X, to bi sad da prodam, pa kad bih kasnije mozda opet uleteo u ovo, razmisljao sam da kupim te 7850, bice ih vremenom vise i na oglasima stare po godinu dana, pa se raspitujem sta i kako.

Nzm koliko ti je pametno to prodavati sada, kad se bliži kraj kopanju ltca, bolje rudari dok se može, pa onda posle prodavaj ;)
Osim naravno ako ti trba lova da juriš sojke :D

evo kako su se pokazale msi 7850 dok sam ih jos koristio :D

guiminer scrypt alpha - MSI 7850 1GB 1,12V (default je 1,14V) thread concurrency 8192, intensity 18, worksize 256,...
@ 900/1200 ~318khs (default klokovi)
@ 1100/1250 ~385khs (najcesce koristim)
@ 1150/1300 ~396khs (ima ponekad i do 5% stale)

meni su isto na otvorenom , drzim ih na 1100/1250 temperature su im uglavnom oko 70 uz vent 47%
ipak i kod mene rade na 1,138V (bez obzira sto sam smanjio na AB) proverio sam na GPU-Z

Pogledajte prilog 116289
Pogledajte prilog 116290

aj sad piopni onu crnu kockicu u blizini 6pin-skog konektora

@hogarnp

Ne znam, razmislicu jos par dana, stavio sam kartice na oglas pa ako ode nesto a u medjuvremenu se predomislim, lako cu ih kupiti ponovo. Pare bi mi dobro dosle :D, mada mi nisu trenutno neophodne. LTC necu sad da prodajem, razmisljao sam jos i da ga kupim ako prodam graficke.

@vozar.b

Hvala. :)
Znaci da racunam na oko 380 kh/s za 7850, to je trenutno oko 40-50 kh/s u proseku manje nego na mojim R9 270. Na 6 kartica, koliko moze da stane na plocu, razlika je oko 300 kh/s.

Poslednja izmena:
to raidmax ce imati viska snage za 6x270. pre bih kupio neko slabije a kvalitetnije napajanje. tipa corsair ax860, ili CM neko od 850+. a najbolje od svega ti je da kupis dva slabija napajanja od 600w, em jeftinije em stabilnije

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno