Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ja znam licno dosta minera kojima su rikavali AP serija raidmaxa...sa druge strane dosta je i onih kojima ovi 1000+w rade extra. Ne znam ja sam nekako uvek za corsair, cooler master a da ne spominjem seasonic

Pored poslednja tri, ni Chieftec bps nije los za 270x kartice. Ja ih imam 2 komada sa po 3 i 4 kartice, ne griju se maltene ni malo.

Jedno pitanje,
Imam 5 r9 280x toxic undervoltovane na 1081.
Dva napajanja CHIEFTEC APS-1000CB 1000W i maticnu h81 btc.
Sad, desava se da kad pustim da kopa, sve radi normalno, ali samo odjednom zablogira cgminer i ne moze da se ugasi. Dobije hardware error, kaze da ne moze da nadje pool i nista, zabaguje. Podesavanja su normalna, i 13 tc 8192, memclock 1500...
Ima li neko ideju zasto?
Kaze mi drug da se iskljucilo drugo napajanje nocas, i da su samo dve kartice radile jutros. Ne znam da li je to vezano za ovo, ili je drugi problem...

Izgleda da ti masina nije uopste stabilna. Poigraj se s naponima ili malo smanji clock pa probaj kako se ponasa. Ja verujem da je to uzrok tvoji problema

Jedno pitanje,
Imam 5 r9 280x toxic undervoltovane na 1081.
Dva napajanja CHIEFTEC APS-1000CB 1000W i maticnu h81 btc.
Sad, desava se da kad pustim da kopa, sve radi normalno, ali samo odjednom zablogira cgminer i ne moze da se ugasi. Dobije hardware error, kaze da ne moze da nadje pool i nista, zabaguje. Podesavanja su normalna, i 13 tc 8192, memclock 1500...
Ima li neko ideju zasto?
Kaze mi drug da se iskljucilo drugo napajanje nocas, i da su samo dve kartice radile jutros. Ne znam da li je to vezano za ovo, ili je drugi problem...

tako nesto kad ti se desi zasuces rukave i krenes da ispitujes jedno po jedno...tesko ti neko od nas moze napamet reci o cemu se radi. Znaci prvo jednu kartu pustis da radi sat-dva, pa onda dve karte pa tri i tako...

Meni nije jasno kako moze drugo napajanje da se iskljuci?!
Posto ima 2 napajanja pretpostavljam da jedno napajanje gura masinu i dve karte a drugo napajanje 3 karte. Ako su samo 2 karte ostale da rade onda je mozda to drugo napajanje felericno. Pokreni rudarenje i proveri napoje na napajanju, ako nemas multimetar pozajmi od nekoga i ubodi u molex da pratis napone.

Poslednja izmena:
Da, jedno gura 2 grafike, i komp, drugo ostale 3. Hvala za savet. Cisto pitam da vidim da nisam nesto prevideo ocigledno, ali kanda cu morati da sednem dan, dva da namestam. :)

Oce da zeza ako je uzemljenje lose,ili ako je drugo napajanje ukljuceno u neki drugi utikac pa neki od uredjaja zeza. Meni se to desavalo u uticnici na kojoj je bio ukljucen i frizider.Cim sam prebacio napajanje na istu uticnicu gde je i prvo napajanje nisam imao problem
Uzemljenje je veliki problem, Jer rigovi rade 24h,niko ih ne pepi danima,a obicno stoje izolovani, pa visak struje nema gde da ode,a uticnice po kucama ili prodzunim kablovima uzemljenje imaju samo kao ukras

Oce da zeza ako je uzemljenje lose,ili ako je drugo napajanje ukljuceno u neki drugi utikac pa neki od uredjaja zeza. Meni se to desavalo u uticnici na kojoj je bio ukljucen i frizider.Cim sam prebacio napajanje na istu uticnicu gde je i prvo napajanje nisam imao problem
Uzemljenje je veliki problem, Jer rigovi rade 24h,niko ih ne pepi danima,a obicno stoje izolovani, pa visak struje nema gde da ode,a uticnice po kucama ili prodzunim kablovima uzemljenje imaju samo kao ukras

Okreni utikac za 180 stepeni.

A ako klokujem, koliko najvise mogu da izvuku i koji softver preporocujes za to, kompatibilan sa BAMT-om?

To ti ne bih znao reci, ja sam na Windows 8.1. Imao sam nekih problema sa tim asusovim karticama, kad ih klokujem davale su mi duplo manje nego na def klokovima tako da sam odustao i rade mi na def klokovima. Imam i sapphire, one mi rade na 1020/1250, napon 1.1 i daju oko 425 kh/s. Sa 1020/1500 bacaju preko 430 kh/s cini mi se.

Nigde. Zalepi super lepkom. Kupi kvalitetan, ako nadjes u gelu jos bolje. Lepi polako i strpljivo i radice taj ventilator jos jako dugo ;)
***, tvoje improvizacije i stavljanje karti na prozor su dosle na naplatu.

Poslednja izmena:
Pozdrav

Moze neko da mi pomogne pri odabiru napajanja?Hocu da povezem 3 270x i 280x na napajanje od 750w.Trenutno je u ponudi
"silverstone 750w strider plus" 19000din. "super flower sf-750p14xe" 15000din. "Seasonic SS-750AM2" 13000din.
Jedino sto sam nasao od 800w po razumnoj ceni je "fractal design tesla r2 800w " 15000din.Da li bi bilo dovoljno 750w za 4 karte i ostale komponente?Koje extendere kupim?
Hvala!

Sa undervoltom je verovatno dovoljno samo ne znam kako ćeš da povežeš sve to.

A za 4 270x?Onda ne bih morao da povezujem sa molexima i da li bi Seasonic SS-750AM2 bio pravo izbor?
Hvala!

za sve sem scrypta ti 750w dovoljno za 3x270x+1x280x. A to 750AM2 moze kako god okrenes 4x270x

jel zna neko kolko struje mesecno potrosi donekle undervoltovani 280x [VDDC 1081] ?

Pitanje. Testiram rig ceo dan. Sledeci je problem, kartica daje samo 300 kh/s, Toxic r9 280x. Jednom kada sam resetovao racunar, davala je 600, ali nikad vise. Vratilo se na oko 300. Proverio sam napajanje, obrisao bin fajlove iz cg miner-a, pojacao voltazu flesovanjem biosa, ali ne pada mi vise nista na pamet. Da nije kartica sprzena? Kako to da proverim? Koristim tu karticu za sistem, i pokazuje sve normalno na ekranu...

A temperaturu na vrm ne prikazuje? :)

160 C.

Ne prikazuje, probacu prst metodu...

edit: prst metoda kaze da je kao i gpu na dodir :), sad videcu kada gpu-z izbaci podrsku za nju....

Poslednja izmena:
Jel zna neko gde može da se nabavi vent za asusa 280x ?
Danas se otvori prozor i opali po ventu, 4 perca pukla...kad nisam nervni slom dobio

KP ima reklama za servis ventova, drugaru su uspesno resili...

Nigde. Zalepi super lepkom. Kupi kvalitetan, ako nadjes u gelu jos bolje. Lepi polako i strpljivo i radice taj ventilator jos jako dugo ;)
***, tvoje improvizacije i stavljanje karti na prozor su dosle na naplatu.

Razocarao me je ASUS 280X top.
Ortaku treca karta ima isti problem, zakiva ventilator sa vecim perajama dok na jednoj izlazi iz ose i mlatara...

No no ;)

Ja lepio na obicnom kineskom ventu peraja i posle mesec dana crko, kad ga ukljucim jedva se vrti

Pa crkao je jer je obican kineski vent a ne zato sto si ga lepio. Drugar na novoj 7850 posle par dana slomio vent, zalepio ga na moj savet i eno ga radi i dan danas kao da mu nista nije bilo. X ljudi je tako zalepilo i nista im ne fali. U krajnjem slucaju ne gubis nista ako probas, samo ces lepak platiti 100 kinti.

Ja lepio na obicnom kineskom ventu peraja i posle mesec dana crko, kad ga ukljucim jedva se vrti

Mora ruka da ti bude mirna, tacno po pukotini inace ce da mlati.

Pa crkao je jer je obican kineski vent a ne zato sto si ga lepio. Drugar na novoj 7850 posle par dana slomio vent, zalepio ga na moj savet i eno ga radi i dan danas kao da mu nista nije bilo. X ljudi je tako zalepilo i nista im ne fali. U krajnjem slucaju ne gubis nista ako probas, samo ces lepak platiti 100 kinti.

130 kinti malo kvalitetniji u gelu ;)

Vrh Dno