risim
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.10.2012
- Poena
- 170
[SAJber Kurajber;3660196 je napisao(la):Ne vredi, ja u klin, ti u plocu. Zaboravi.
objasnio sam za asuske setovanja i merenja tako kako je. a da li moze nize, a da radi mesecima da ne shtucne?
ne znam, i ne mogu, niti zelim to sada proveravati.
kako god, na onim mojim setovanjima daju stabilno 575khash svaka (dore dole 2-3) u guimineru.
tvoje underovltovane josh vishe (reche 1010mv), za 50w manje daju i manje hash-a. da li trotluju ili ti neshto durgo ne valja, ne znam,
ali znash i sam da mi je brdo 7950 proshlo kroz shake i da na 950 (1350/1450mhz memorijom) sve daju barem 575 do chak 589 za msi frozerke bustare i gige v2 pokoj im dushi.
tako da, ako ti srokash hash za 22% u odnosu na 280x klok za klok, a potroshjnu za 15% opet sam u pravu
u prevodu, ako izmerish na asuskama 7950 ~14% manje wati, a da daju ~14% manji hash, onda si ti u pravu.
Hahaha
Imam ja drugara.. vozi istog tdi-a kao i ja.. isti motor, ista snaga u kw.. samo druga sasija.. i slusam njega kao da slusam kurajbera.. hahah
"Meni trosi 4.3 litra na 100.." hahaha ja tvrdim da sagorim barem 6 na istom rastojanju.. samo sto ga vrtim na barem 3-4k
Pa saberi dva i dva, vidi koliko te kosta voda na grafikama i za koliko otplatis takvu investiciju i grafe ti rade 24/7/365 full load.. naspram underkloka i smanjenja hashrate-a radi ustede na potrosnji i pre svega na temperaturi..
Pa na vodi ces skinuti barem 20% potrosnje a i obaliti temperaturu na prihvatljiv nivo.. a da ne spominjem probleme ventilatora i prasine na istima.. pa podmazivanje.. aman