Šta je novo?

Half Life 2 - zaglavio sam se!

Pa to sam presao ali sada ne mogu da predjem onaj deo kada treba da iskljucim poslednji generator u onoj zgradi, udjem u onu sobu sa mnogo crvenih senzora, uspem da dodjem do jednog mesta gde me tureti ne vide i onda cao. Odatle gde god da mrdnem mrtav sam za 3 sec.

Ogi. je napisao(la):
Pa to sam presao ali sada ne mogu da predjem onaj deo kada treba da iskljucim poslednji generator u onoj zgradi, udjem u onu sobu sa mnogo crvenih senzora, uspem da dodjem do jednog mesta gde me tureti ne vide i onda cao. Odatle gde god da mrdnem mrtav sam za 3 sec.

Uffff....sto neko vec rece "Ogija za admina" :)....taj bi za**** MaXu po broju postova za....3 dana! :D

Ogi. je napisao(la):

Posalji screenshot, ne secam se gde je to

Ogi. je napisao(la):

Posto sam ti dao smesne savete u predjasnjem postu, hvala na postovanju prema onima koji zele da budu "drugari" :p

Sto se tice tvog problema, ja sam i dalje "drug" pa cu ti pomoci :d
Skaci po stubovima po kojima su okaceni senzori. Znaci, svaki stub ima podnozje koje je sire od samog stuba te na isto mozes da skocis...tako u krug skakuci po stubovima :)

S druge strane, gde ti je uzitak u igri kad mi predjosmo celu igru za tebe???
Aj da si klinac pa po prvi put sedis za komp i ne znas sta ces da radis, ali ti kao vrsni poznavalac racunara i svega sto uz isto ide, mogao bi da znas toliko da ne postavljas pitanje cim nesto krene naopako. Sada zaista sumnjam u tvoje kvalitete, razocarao si me :(

lolek je napisao(la):
Malo je off topic, ali jel neko zna sta da radim. Na pocetku sam (Insertion Point) gde sam iskocio kroz rupu u neko dvoriste i ispred sebe imam poluodskrinuta vrata. Ne mogu da ih otvorim i nista se ne dogadja. Sta dalje?

regulisao sam ono AI disabled, tako da se vise ne pojavljuje.

Znaci kako da otvorim ona poluotvorena vrata na pocetku igre?

Odgovor se nalazi 11 post-ova ispred tvog pitanja :)

lolek je napisao(la):
Malo je off topic, ali jel neko zna sta da radim. Na pocetku sam (Insertion Point) gde sam iskocio kroz rupu u neko dvoriste i ispred sebe imam poluodskrinuta vrata. Ne mogu da ih otvorim i nista se ne dogadja. Sta dalje?

regulisao sam ono AI disabled, tako da se vise ne pojavljuje.

Znaci kako da otvorim ona poluotvorena vrata na pocetku igre?

Ozbiljno razmisli o nastavku igre ;)
Imas srece sto je Ogi poceo da igra pre tebe pa ces imati spremna sva resenja za sve moguce i nemoguce probleme ovde :)

Kako da predjem ovaj deo?

Prilozi

• hl2 2004-11-30 00-12-43-81.jpg
    hl2 2004-11-30 00-12-43-81.jpg
    165.1 KB · Pregleda: 131
Petre, Petre, pa kako cu da zivim dalje kada sam tebe razocarao? Nemoj to da mi radis , molim te. Nego, reci mi jednu stvar, sta radis u situaciji kada igras neku igru, i dodjes do nekog dela koji ne mozes da predjes, znaci NE MOZES, probao si sve sto si mislio da treba, apsolutno ti nista vise ne pada na pamet pri cemu se "deo" o kome govorimo svodi na jednu sobu/prostoriju? Sigurno si imao takvu situaciju? Deinstaliras igru? Mesecima pokusavas stvari koje si vec milion puta pokusao misleci da ce se desiti nesto neocekivano?

BTW, mnooogo ste bre istripovani. Opustite se. Shtaps kaze coveku da razmisli o nastavku igre zato sto se zaglavio na samom pocetku. Cemu to? To su samo igre, alo ljudi. Ok, glup sam, ne znam da igram igre, pa hocemo li suditi o ljudima na osnovu toga sto se zaglavljuju u igrama? Evo, sta god vi mislite da ja jesam, ja se slazem sa vama, da vam bude lakse, da krenemo: glup, ne zna da igra igre, balavac, nevaspitan, dosadan, ne zna nista o kompjuterima, postavlja glupa pitanja, ima australijskog lubenicara za psa... sta sam jos zabroavio, podsetite me.

I ja sam SVE do sada presao BEZ icije pomoci, jedam pitao, ali dok od vas covek dobije odgovor moze da rodi mecku, tako da sam uvek pre odgovora sam resio problem. Ovaj poslednji nisam i ne bih ga NIKADA resio, jer ovo sto mi je Petar rekao mi ni za sto godina ne bi palo na pamet niti sam obracao paznju na ta neka podnozja, i to se onda svodi na ovo pitanje koje sam njemu postavio na pocetku posta.

Poslednja izmena:
Ogi deckonja, lepo je videti da si se primirio. Samo tako nastavi i niko ti vise nece stajati na zulj :) Ahhh da, opet te savetujem...

Sto se tice igranja...Ne razumem zasto uopste igras kada bukvalno za svaki problem trazis pomoc? Ozbiljno, gde ti je uzitak u svemu tome. Hvaliti se kako si zavrsio igru kod drugara, mozda kod devojaka ;)
Znaci, glavnu stvar kod igrica si izbacio. Avanturisticki duh i znatizelju da resis "nemoguce". Ne razumem motiv koji te tera da igras kada imas toliko pitanja...
Ja inace nisam neki "bajni" igrac. Igram amaterski, sta mi se svidi...polako, opusteno. Igre zato i sluze, da razvijas kreativne sposobnosti u sebi. Da resis "nemoguce".
Ovako, kada bi non-stop pitao nesto samo iz razloga da sto pre zavrsim igru... u tom slucaju ne bih ni igrao uopste.

Sto se tice ovog tvog zadnjeg problema. I ja sam ko muva bez glave skakao preko zrakova. Mislis...aha, lako cu ovo. Kad vidis da ne ide lako, pomislis da ima neka caka. Natenane istrazis, pogledas...i resenje je tu, ispred nosa ;)

Poz!

#Ogi# - ja ZA PREDSEDNIKA!!!
Meni je bilo toliko simpatičan ovaj zadnji Ogijev post da sam se slatko smejao pet minuta (ne iz zlobe). Inače tek sam počeo da igram HL 2, a kako vidim ako se negde zaglavim biće rešenja.
Ogi samo napred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hvala, hvala....

A ti Petre mi nisi odgovorio na pitanje a sto se tvog pitanje tice u mom pitanju je sadrzan odgovor na tvoje pitanje ;) : da li ti covece Boziji razumes kada neko nesto ne zna da predje, dzaba mi avanturisticki duh ako NE MOGU DA PROVALIM, NE ZNAM RESENJE SADA NITI BIH ZNAO ZA MILION GODINA, ALO!!!

Ok, a sada da napisem ono zbog cega sam ponovo dosao. Dakle, necete verovati:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, u citadeli, posle ucitavanja jednog dela IZBACI ME U GLAVNI MENI IGRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da li se to nekome desilo? Osecam da nije! Ocajan sam! Necu videti kraj!!! Aaaaa!!!

Ajde da mi neko posalje neki save... pleeeeease.

Saljem i screenshot neposredno pre mesta ucitavanja.

E, da, Cope, hvala ti na resenju za senzore. ;)

Poslednja izmena:
@eternity
treba da pobijes sve likove koji ti dolaze da bi ti ona riba dosla i od gore, iz one sobe, ukljucila onu jedinu masinu koja ne radi i tako uklonila te barijere! :)
@Ogi
ima istine u tvome postu, ali tako sam se i ja ponasao dok nisam poceo da igram neke PIC avanture gde su zagonetke nerealne (ko spominje Myst) pa nikad ne znas kada ces resiti problem!!! :)

Ogi. je napisao(la):
Petre, Petre, pa kako cu da zivim dalje kada sam tebe razocarao?

Aj da ti odgovorim na pitanje, da ne bude da izbegavam :)
Odgovor: I ja se pitam... :d

Ogi. je napisao(la):
Ok, a sada da napisem ono zbog cega sam ponovo dosao. Dakle, necete verovati:

Zaista, to je moglo samo tebi da se desi. Dosao si pred kraj i sad jos i ovo... Izvini ali, ahhahahahahahhahahaaha

Poslednja izmena:
ljudi dosao sam do onog nivou sa onim masinama sto nabijaju temelje i gradjevinarstvu:) i pobio sam gamad i dosao do momenta kada odozdo gledam u neku fabriku gore na vrhu nege planincuge a karakteristicna je po tome sto se dve cevi spustaju skroz do dole...popeo sam se na onaj prvi nivo ali ne mogu gore tj ne mogu da provalim kako gore:)

pitanje je: kako da se popnem skroz gore????

Opet isto. Ocekivao sam puno odgovora preko noci, a ono nista.

Nikome se to nije desilo? Niko nece da mi posalje save?

Onda je jedina mogucnost da nastavim igru da preskocim taj chapter. :(

Neka mi isprica neko ko je presao igru sta se desilo na kraju 14. poglavlja, jer 15. pocinje tako sto me predaju onoj ribi sto je kao radila sa mnom a u stvari je bila dousnik, znaci uhvatili su me, ali kako?

U konzoli mi prijavljuje sledecu gresku:

Host_Error: Level transition ERROR
Can't find connection to d3_citadel_03 from d3_citadel_04

Poslednja izmena:
Broz je napisao(la):
ljudi dosao sam do onog nivou sa onim masinama sto nabijaju temelje i gradjevinarstvu:) i pobio sam gamad i dosao do momenta kada odozdo gledam u neku fabriku gore na vrhu nege planincuge a karakteristicna je po tome sto se dve cevi spustaju skroz do dole...popeo sam se na onaj prvi nivo ali ne mogu gore tj ne mogu da provalim kako gore:)

pitanje je: kako da se popnem skroz gore????

aj baci neki screenshot tog predela....

Ogi. je napisao(la):
Opet isto. Ocekivao sam puno odgovora preko noci, a ono nista.

Nikome se to nije desilo? Niko nece da mi posalje save?

Onda je jedina mogucnost da nastavim igru da preskocim taj chapter. :(

Neka mi isprica neko ko je presao igru sta se desilo na kraju 14. poglavlja, jer 15. pocinje tako sto me predaju onoj ribi sto je kao radila sa mnom a u stvari je bila dousnik, znaci uhvatili su me, ali kako?

U konzoli mi prijavljuje sledecu gresku:

Host_Error: Level transition ERROR
Can't find connection to d3_citadel_03 from d3_citadel_04

To o cemu ti pricas je pocetak 14-og chaptera i ujedno poslednjeg u igri. Poslednji 15 ti je odjavna spica. Tako da ne znam kako ces videti kraj igre....

e ako neko ima save odmah posle lifta i one ribe koja nikako da udje u njega neka mi posalje . Ubijam se vec dva dana nikako da je nateran da udje u lift.

Nije valjda!?? Auuu, ala sam se izbedacio. Dobro je Petar rekao, to moze samo meni da se desi, da se igra zezne na samom kraju. Neverovatno. Pa sto sam igrao onda ovoliko!? Leleeee... A je l' ti nisi imao ovakvih problema? Prosto mi je nemoguce da se samo meni to desava, je l' to moze da bude neki problem koji nije vezan za samu igru?

Jos jednom molim nekoga da mi posalje SAVE sa 14.-og Chapter-a, otprilike negde posle ovog mesta kojeg sam pokazao screenshot-om ako se seca gde je to otprilike, a ako ne onda bi bio dobar i neki SAVE sa kraja ovog poglavlja ili tako nesto.

imao sam standardnih probela sa ai_disable, samo sto sam u konzoli onda kucao samo ai_disable (bez 0 ili 1) i posle toga je sve radilo. Igra nije zakucavala ni u jednom chapteru; a pogotovo ne u poslednjem....
Ne verujem da je problem vezan za samu igru, posto predpostavljam da svi igramo onu sa satelita....

SilentDEX je napisao(la):
aj baci neki screenshot tog predela....

evo da te podsetim jos malo:)
dakle to se desava neposredno posle uzimanja one loptice sto ispusta neke buve i zvuke kad se stisne pa te one bube prate i ne grizu...e posle toga izlazim iz one male baze i idem i prolazim pored nekoliko onih cekica sto udaraju u zemlju i dolazim do tog da kazem utvrdjenja na vrhu neke litice iz koga se do samog podnozja spustaju dve ogromne cevi sa resetkama na izlazu...e i tu se ja popnem okolo do prve platforme ali ne znam kako cu jos gore da odem...

evo da te podsetim jos malo
dakle to se desava neposredno posle uzimanja one loptice sto ispusta neke buve i zvuke kad se stisne pa te one bube prate i ne grizu...e posle toga izlazim iz one male baze i idem i prolazim pored nekoliko onih cekica sto udaraju u zemlju i dolazim do tog da kazem utvrdjenja na vrhu neke litice iz koga se do samog podnozja spustaju dve ogromne cevi sa resetkama na izlazu...e i tu se ja popnem okolo do prve platforme ali ne znam kako cu jos gore da odem...

Desno od toga skocis na liticu i imas neke stene kao stepenice i tu se popnes gore, malo sam loshe objasnio ali uglavnom skocis desno i videces sam

hvala puno! cim dodjem kuci skakutacu:)

@Broz: invader ti je vec rekao, ali za slucaj da se zbunis, treba da skocis desno na parce "zemlje" koje ide malko na dole i na njemu ima supply kutija ili health pack veliki, ne secam se tacno. tu sidjes i ides oko brda, skakuces i doci ces do kanalizacije (zamisli) .

@Silent Pa sto me lozis, 15. nivo uopste nije samo odjavna spica!?? I video sam kraj. Da ti nije neko dao neku drugu igru a rekao ti da je to HL2? :)

Na svu srecu mogao je da se preskoci taj chapter pa sam igrao 15-i. Na kraju mi doduse apsolutno nista nije bilo jasno. U stvari nisam skapirao pricu generalno, verovatno zato sto nisam igrao prvi deo, a mozda i zbog toga sto smo svi zajedno se slozili da sam, jel' te, glup. Znam samo da se radi o nekom tamo teleportu. U svakom slucaju, vidi se da je prica vrhunska, i iako nisam najbolje shvatio o cemu se radi ipak sam svo vreme imao neki neobican osecaj igrajuci je, osecaj koji nikada do sada nisam imao. Sada shvatam zasto je toliko prica bitna za jednu igru. Znas ono kad' te tera da igras da vidis sta ce da se desi, pogotovu kada je ona riba odvela matorog u teleport i otisla sa njim negde a ja mislio da ce tu biti kraj igre. Tek me je onda interesovalo sta ce biti, a onda sledi pretposlednji nivo koji je zaista grandiozan.

Inace, presrecan sam i sto sam odigrao ovih 99% igre koje sam odigrao. Kada vidim kakve sve probleme ljudi imaju, utesim se, ja sam imao samo problem kod one ribe sto nije htela da udje u lift ali sam stvar sredio bukvalno iz prvog pokusaja.
Danas sam inace upoznao urednika emisije Game Over i coveku HL2 nece ni da se ucita, ima isti problem koji sam ja imao pre nego sto je prvi put startovao s' tim sto je meni nekako (ne znam kako) proradila a njemu nije. A taj problem samo imali samo on i ja. Ne poznajem nikog drugog sa takvim problemom niti sam cuo da ga je neko imao.

Vrlo je verovatno da ce se jos nekome pojaviti neki od ta dva problema, dakle problem sa ucitavanjem ili problem sa 14-im nivoom, jer igra ocigledno je toliko bagovita, barem ova nasa verzija i radi na svakom kompjuteru drugacije. Je*es ti igru kada moras u svakom momentu da se plasis da li ce ti u sledecoj sekundi sve lepo raditi. Zato cu je sada izbrisati i zaboraviti da sam je ikada igrao. Sto ne znaci da nije fenomenalna!

I jos mi jedna stvar nije jasna, mozda zato sto nisam igrao prvi deo. Na nekim slikama pre nego sto je igra izasla i posterima se pojavljivao glavni junak sa nekom bradicom i cvikerima, sve u svemu jedan meni licno totalno antipatican lik - a u igri se nigde ne vidi kako on izgleda. To onda znaci da se u prvom delu vidi kako on izgleda.

I koji je bre onaj lik na samom kraju igre sto zaustavi sve i prica neke gluposti? To je onaj sa pocetka igre, cini mi se, iz prvog intro-a ali ko je bre on?

I jos mi jedna stvar nije jasna, mozda zato sto nisam igrao prvi deo. Na nekim slikama pre nego sto je igra izasla i posterima se pojavljivao glavni junak sa nekom bradicom i cvikerima, sve u svemu jedan meni licno totalno antipatican lik - a u igri se nigde ne vidi kako on izgleda. To onda znaci da se u prvom delu vidi kako on izgleda.

Pa ti si taj lik i u prvom delu se nevidi kako izgleda samo na omotima od cd-a i slikama, znaci kao i u drugom delu nema ogledala :D

Nazad
Vrh Dno