Šta je novo?

Half Life 2 - zaglavio sam se!

starojko75

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
319
Dakle, neka ovo bude topic u kome cemo traziti pomoc za dalje igranje.
Ako hocete, ako ne, onda nista.

Evo ja cu prvi... nalazim se u onom gradu... momentalno sam zaboravio kako se zove... punom spodoba... tacnije, preko nekih kola na koja je naslonjena daska sam preskocio neku ogradu, stigao do nekog mesta na kome je neki lik obesen, a tu ima i kao neka terasa na koju kada se popnem mogu da pomerim polugu koja onda pomeri neku platformu i dalje ne znam sta da radim, bas sam se dugo trudio. Sa te terase se vidi neka zgrada na kojoj pise (cirilocom!??) CIMENT i sa nje vidim gde bi trebalo da idem ali nikako ne mogu da provalim kako to da izvedem.

Pomoc?

Ej,ljudi imam problem(bug)!!!
Sad sam u svetioniku poubijao sam sve,roknuo sam onaj cruser i kad sidjem dole onaj Medic mi kaze "folow me mr. Freeman before...." i umesto da krene da otvori onaj prolaz ispod svetionika,on stane i blene ko tele!! :)
Sta da radim....???????
pozdrav

Milan82bh je napisao(la):
Ej,ljudi imam problem(bug)!!!
Sad sam u svetioniku poubijao sam sve,roknuo sam onaj cruser i kad sidjem dole onaj Medic mi kaze "folow me mr. Freeman before...." i umesto da krene da otvori onaj prolaz ispod svetionika,on stane i blene ko tele!! :)
Sta da radim....???????
pozdrav

e tu sam i ja upravo stao, onaj samo stoji na jednom mjestu!! :wall:
ako neko zna, neka javi

Poslednja izmena:
Evo ja cu prvi... nalazim se u onom gradu... momentalno sam zaboravio kako se zove... punom spodoba... tacnije, preko nekih kola na koja je naslonjena daska sam preskocio neku ogradu, stigao do nekog mesta na kome je neki lik obesen, a tu ima i kao neka terasa na koju kada se popnem mogu da pomerim polugu koja onda pomeri neku platformu i dalje ne znam sta da radim, bas sam se dugo trudio. Sa te terase se vidi neka zgrada na kojoj pise (cirilocom!??) CIMENT i sa nje vidim gde bi trebalo da idem ali nikako ne mogu da provalim kako to da izvedem.

Ajde malo bolje definisi, presao sam taj deo ali te nerazumem o cemu pricas, daj neki screenshot

Ogi. je napisao(la):
Dakle, neka ovo bude topic u kome cemo traziti pomoc za dalje igranje.
Ako hocete, ako ne, onda nista.

Pomoc?
Ako je to mapa za na koju mislim, ondak idi do krajnje kuce sa desne strane(gledas suprotno od pravca iz koga si stigao u grad) i uz zid te kuce imas naslonjene neke kocke pomocu kojih mozes da se popnes na krov iste.Kada si na krovu videces putanju, tj. daske preko kojih ces najzad doci na platformu koju si pomerio ranije...

Poslednja izmena:
Sule je napisao(la):
e tu sam i ja upravo stao, onaj samo stoji na jednom mjestu!! :wall:
ako neko zna, neka javi

Meni se nesto slicno desilo sa onom ribom koja nikako nije htela da udje u lift iako u .cfg imam napisano ono sto treba. Onda sam ja u konzoli ukucao ai_disable 0 i ona je usla u lift. Probaj tako.

Invader je napisao(la):
Ajde malo bolje definisi, presao sam taj deo ali te nerazumem o cemu pricas, daj neki screenshot

Pa bas sam ultra precizno opisao situaciju. Ne umem bolje. Ako ne uspe ovo sto sam dobio od Filipa, saljem screenshot.

Poslednja izmena od urednika:
Ogi. je napisao(la):
Meni se nesto slicno desilo sa onom ribom koja nikako nije htela da udje u lift iako u .cfg imam napisano ono sto treba. Onda sam ja u konzoli ukucao ai_disable 0 i ona je usla u lift. Probaj tako.

He...ti mislis da je to tako lako.....probao sam da kucam ai_disable 0 i da skacem sa litice direkno na one stene :) i onog medica sam gadjao kutijama,policama,ogradama,raketama....lik ni da se mrdne! :)

@Milan82bh:
Probaj da u opcijama,audio iskljucis subtitlove(captioning),restartuj igru,loaduj,mozda pomogne-meni je pomoglo sa onom ribom kod lifta.

Meni se isto dešavalo sa onom ribom ispred lifta, morao sam par puta da učitam poziciju ali nije vredelo; sve dok se nisam setio da trebam da je konstantno pratim i budem odmah pored nje i treba je gledati u lice svo vreme (čudno ali pali).

Poslednja izmena:
Fik je napisao(la):
Meni se isto dešavalo sa onom ribom ispred lifta, morao sam par puta da učitam poziciju ali nije vredelo; sve dok se nisam setio da trebam da je konstantno pratim i budem odmah pored nje i treba je gledati u lice svo vreme (čudno ali pali).

Hehe...Isto i ja tako radim ;)

sto se tice tog bagovanja; meni se to isto desavalo nakon ucitavanja snimljene pozicije. To sam resavao na taj nacin sto sam spustio konzolu i samo upisao AI_disable (bez 1 ili 0) i onda je odmah sve proradilo (nije bilo potrebe da se izlazi iz igre ili ponovo ucitava pozicija)...

Meni se samo zabagovao na kraju igre, zapravo nisam mogao da koristim skok??? Ali jedan reset pomogao....

Ha ha ha ha ha!!!!! :D :D :D Jedan gadja lika policama, drugi gleda ribu pravo u oci (!?!).... na sta smo mi spali... :D Pirati ce nam doci glave...

Milane, da li si resio problem? Ako jesi, reci nam da i mi znamo kako to da resimo kada stignemo dotle.

Ma je l' to posle onog dela kada kranom moras da podignes bagi? Jer, ako je pre, onda ja nisam imao tih problema (pomislio sam da mozda mislis na onaj deo kada "bazukom" trebas da izrokas helikopter, ali izgleda da to nije to).

Jos jedna zaglavljotka:

Nalazim se na mostu i usao sam u jedan od onih lukova. Tu u jednoj sobici se nalazi onaj kao energetski zid ili tako nesto kroz koji ja ne mogu da prodjem a cenim da bih bas tu trebalo da idem (mada se ne secam da li sa druge strane postoje neka vrata koja bi me odvela van te prostorije). Nemoguce da na tako malom prostoru ne mogu da provalim. Vratio sam se do pocetka mosta i nisam nasao nacin da iskljucim taj zid.

Kako to da izvedem?

Ako pricas o mostu kad vozis bagi onda samo treba da ides ispod mosta preko onih lukova. Na kraju se nalazi prekidac za iskljucivanje barijere i ti se onda vratis na pocetak gde si ostavio kola i picis preko...

P ima da se skine neki prepatch koji isparavlja bug sa zakucavanjem

Ogi. je napisao(la):
Jos jedna zaglavljotka:

Nalazim se na mostu i usao sam u jedan od onih lukova. Tu u jednoj sobici se nalazi onaj kao energetski zid ili tako nesto kroz koji ja ne mogu da prodjem a cenim da bih bas tu trebalo da idem (mada se ne secam da li sa druge strane postoje neka vrata koja bi me odvela van te prostorije). Nemoguce da na tako malom prostoru ne mogu da provalim. Vratio sam se do pocetka mosta i nisam nasao nacin da iskljucim taj zid.

Kako to da izvedem?

Ogi kada igras HL2 razmisljaj normalno,resenja su realna...znaci kad se nadjes u bezizlaznoj sitaciji pokusaj da uradis nesto sto bi stvarno uradio da se nadjes tu gde vec jesi i videces da je to resenje.....npr.
Doci ces do dela kada treba da nalazis akumulatore da bi otvorio kapiju...jedan akumulator je ukljucen,drugi je tu u sobi,a treci.....na vetrenjaci...eto...vrlo realno :D :D :D!!! salim se naravno....
p.s.
Nisam jos presao onaj deo...a nisam ni probao ono sa subtitle-ovima,probacu kad dodjem sa posla!

Ja obavezno kad predjem tezi deo zadatka odradim quick save. Preporucujem da kad god se pojavi bot i pocne da vam prica pricu, uradite quick save. Par puta mi stane bot ispred lifta, ispred kapije i morao sam da ucitavam igru sa ranijih save-ova nebili se bot pokrenuo. Ovako, ili bukvalno treba ici tik uz rame bot-a, tj. pratiti ga korak uz korak ili ovo gore sto sam naveo sa quick save-om. Imam i taj fix koji navodno ispravlja problem, ali ne radi kako treba.

@Milan
Ako ne uspes sa AI_disable, ne ostaje ti nista drugo do da odigras taj deo igre ponovo.

Poz!

Alo bre ljudi hoce li meni neko da pomogne ili ne!? Kao svi su presli igru, ludilo, zezanje a ja kada pitam i ocekujem milion odgovora, docekam jedan jedini i to ne bas onaj koji sam trazio!?!?

Ignuse, mislim da veeeliki most, bagijem stanem ispred njega negde, izmedju nekih kuca i onda idem ISPOD mosta, krecuci se konstrukcijom. Mislim da ta barijera sto je ti spominjes nije to sto meni treba jer ova barijera se nalazi u SOBI a iskreno sam mislio da vise bagi necu ni voziti jer ne vidim nacina kako bih se mogao popeti na most.

Ne ono definitivno ne moze da se predje...Medic stoji pravo k'o da mu je neko zabio metlu u dupe ni da se mrdne...pokusao sam sve....i ukljucivanje subtitlova i onaj nazovi ga patch "HL2.HUD.FIX"....i ponovo sam igrao ceo taj deo i nista....ocajan sam....hoce li neko ako ima da mi posalje SAVE,posle svetionika,znaci kad lik otvori kapiju koja se nalazi ispod njega!!!!
Samo da naglasim da treba da bude SAVE i TGA fajl zajedno....oni teze negde 1mb zajedno!

Ako je neko raspolozen mail je milan82bh(at)yahoo(dot)com
pozdrav

Ogi. je napisao(la):
Alo bre ljudi hoce li meni neko da pomogne ili ne!? Kao svi su presli igru, ludilo, zezanje a ja kada pitam i ocekujem milion odgovora, docekam jedan jedini i to ne bas onaj koji sam trazio!?!?

Ignuse, mislim da veeeliki most, bagijem stanem ispred njega negde, izmedju nekih kuca i onda idem ISPOD mosta, krecuci se konstrukcijom. Mislim da ta barijera sto je ti spominjes nije to sto meni treba jer ova barijera se nalazi u SOBI a iskreno sam mislio da vise bagi necu ni voziti jer ne vidim nacina kako bih se mogao popeti na most.

Dosad si mogao da ostavis screen shot gde si se zaglavio.
Ja se uopste ne secam da je bila neka barijera ispod mosta.
Znaci, krenes iza onih kuca ka reci i nadjes se ispod mosta. Udjes na vrata(prvi stub mosta), zatim se konstrukcijom pentras itd.

Milan82bh je napisao(la):
hoce li neko ako ima da mi posalje SAVE,posle svetionika,znaci kad lik otvori kapiju koja se nalazi ispod njega!!!!

Zbunio si me sa ovim. Ne razumem kakva kapija ispod svteionika. Faza je bila da se popnes na vrh svetionika, sredis one crusere bazukom....a potom te medic odvede na dno svetionika, otvori vrata i pozeli ti srecan put ;) Ne znam na kakvu kapiju mislis. Ostavi i ti screen shot.

Poz!

p.s.
Poslao bih ti save ali sam mnogo otisao dalje od tog dela igre.
Evo u attachmentu fix-a za AI ali kazem, meni ipak ponekad zaglave bot-ovi.

Prilozi

• cfg-files.zip
    557 bajta · Pregleda: 153
ajde i ja da pitam:) vozio sam ono ****** po kanalu i dosao do nekih ogromnih metalnih vrata. isao sam kroz neke sobe sa strane, pobio nekoliko njih i dosao do ventila kojim se otvaraju ali on je pokvaren i kao nesto varnichi:) sta sad?

npetar je napisao(la):
Zbunio si me sa ovim. Ne razumem kakva kapija ispod svteionika. Faza je bila da se popnes na vrh svetionika, sredis one crusere bazukom....a potom te medic odvede na dno svetionika, otvori vrata i pozeli ti srecan put ;) Ne znam na kakvu kapiju mislis. Ostavi i ti screen shot.
.

Pa to je to!Samo se ja malo zezam pa kazem "kapija" :D !
Nego,iskreno puko mi je vise *urac i igrao sam ceo nivo od pocetka,rek'o ajd da probam da mi ne ubiju ni jednog od ona 3 medic-a....i ono zamisli.....
Prvi put(tad kad mi se zabagovalo)mi je poginuo onaj beli medic i ona riba,pa me je crni cekao dole pred ulazom u sam svetionik i zakucavao se....a ovaj drugi put mi je crni poginuo,a kao sto si vec rekao beli se popeo gore gde sam se ja krljao sa onim cruserom i odveo me dole do vrata!!!!
Bas zanimljivo...
Nego....ufff sad sam na nivou gde kontrolises one bube......uuuuuuuu kako je do ja*a trip,bas se osecas mocno dok gledas kako one prozdiru one vojnike!!!!Hahahahah.....DO JA*A TRIP....IGRA JE SVETSKA....i posle neko nek kaze da Valve nije uveo(ponovo) revoluciju u FPS zanr!!!!!
Ziveo Valve,ziveo Freeman,zivele Buckove pice i MB pivo! :D :D :D

p.s.

Hvala na odgovoru!!! :wave:

Poslednja izmena:
Broz je napisao(la):
ajde i ja da pitam:) vozio sam ono ****** po kanalu i dosao do nekih ogromnih metalnih vrata. isao sam kroz neke sobe sa strane, pobio nekoliko njih i dosao do ventila kojim se otvaraju ali on je pokvaren i kao nesto varnichi:) sta sad?

Desno od ventila su nekave bačve u koje trebaš pucati, pa onda vidiš dalje.

Zaglavljotka ili Bag

Izasao sam iz tunela gde je bila radioaktivna reka.Treba da se popenjem merdevinama na terasu i predjem preko drveta na drugu terasu,da bih gurnuo ves masinu koja ce pasti u lift i napraviti tezinu ,da bi se rampa od drveta koja je povezana konopcem za lift podigla.Ispred rampe se nalazi ograda koja ne daje da se prodje dalje.Pomislio sam i najlogicnije mi je delovalo ako se zaletim sa rampe preskocicu ogradu - ali ne.Pokusavao sam sve i izgubio mnooogo vremena vrteci ce u krug.
Plasim se da ovo nije neki bag kao onaj sto mi se desio kada sam prvi put obukao odelo ,i trebao da udjem u teleport,medjutim profesor koji mi je otvorio vrata se totalno zabagovao ,a ja u toj prostoriji nista nisam mogao da uradim.To sam sredio cfg fixom koji se pojavio sledeceg dana.
Postavio sam screenshot lokacije gde se trenutno nalazim.

Pomoc !!!

Poslednja izmena:
neverovatno! to sam radio i pre ali sad sam ponovo ucitao taj nivo i sve je proradilo.
sad sam dosao do neke skakaonice gde treba da se zaletim i da preskocim ali kao da mi fali jedan milimetar i nece da preskoci?! a spustio sam onaj lift, bacio unutra onaj sporet dakle to je odradjeno...

e kakvi ste likovi....to se ne prelazi pesaka,vec sa onim hover-om...ccc,samo da se setite gde ste ga ostavili,a kad ga nadjete nemojte da ponavljate istu gresku(morate ici sa njim koliko god da je prohodno,jer ce opet biti delova gde se ne moze bez njega

scooper je napisao(la):
Postavio sam screenshot lokacije gde se trenutno nalazim.

Uopste se ne secam tog dela igre. Izgleda sam veoma brzo preleteo igru jer kroz 3 dana igranja po par sati, upravo sam je zavrsio :D (normal)
Inace, kroz kanale sve vreme motornim pogonom :)

Poslednja izmena:
kao sto rece Floyd, treba vam hover!!! nikako drugacije nije moguce preleteti! :)
nego gde se uopste odvija radnja, koji deo planete? dosao sam do one fabrike gde pise na njoj ДЕЛК ? :trust:

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
kao sto rece Floyd, treba vam hover!!! nikako drugacije nije moguce preleteti! :)
nego gde se uopste odvija radnja, koji deo planete? dosao sam do one fabrike gde pise na njoj ДЕЛК ? :trust:

Ma to je reklama za DELL! :))))

Nazad
Vrh Dno