Šta je novo?

Half Life 2 pusten preko steam-a

stvarno prvi pravi bestbuy je bio gf3ti300 koji je sabijao u svoje vreme a ti4200 tek kasnije...

bio je gf3 ti300, kucaj u google....ja jesam malopre.

Elem nije to poenta, poenta je da na source engineu (HL2) u HL2 moja karta ne radi dx9, tj radi ali ne moze da prikaze vodu, a na istom tom engineu u vampire the masquarade- bloodlines - moze da je prikaze i radi u dx9 najnormalnije, zato kazem da nije do kartice vec je valve namerno napravio to sto je napravio....Takodje gubitak fps-a u dx9 modu u HL2 sa FX serijom je ogroman, a na istom engineu u vampirima je cirka 20%, sto je normalno. Sad sam valjda bio jasan. Znaci valve je namerno napravio dx9 path koji lose radi sa FX serijom kartica.

OptiPlex je napisao(la):
GTS tu i tamo ? :) GTS je bio apsolutni sabijac vaskolikog trzista grafickih karti koji je xy firmi koje su se time bavile oterao ili u penziju ili u druge delatnosti IT industrije
Za neku decu moram posebno da ponavljam. Dakle, ahem, sa tehnoloskog aspekta, GTS nije doneo mnogo toga novog - Shading Rasterizer NSR, pretecha vertex shadera, postojala je u istom obliku i u prvom GeForce-u, ali kompajler u detonatorima nije umeo da je na pravi nacin, da tako kazem, iskoristi. Da, bio je brzi, imao je brzu memoriju, usavrsavanje procesa to neumitno donosi, uvek. Ali sam GPU nije bio ne znam koliko napredniji... I nije GTS doneo neki prodor GF kartica na trziste, jos uvek su vladale Rive i Voodoo-i... Tek kada je dosao GF2MX sa SDR-om, ljudi su krenuli na prve prave GPU-ove...

Agilni je napisao(la):
"Tu i tamo" i za GF3??? Tek ovo mi ne ide u glavu. Posebno ako znamo da je tek nesto malo slabija od GF4Ti, a jos kada se pojavila... Secam se da tada nije ni bilo igara koje koriste i trecinu funkcija GF3.

GeForce 3 Ti je bio prvi GPU sa ograniceno programabilnim shaderima. Dakle, mogucnost rada sa FP brojevima, cache i queue grane, brojni novi registri koji cuvaju informacije o shader-u - sve je to krenulo na GF3. Medjutim, bilo ih je jako jako malo, sve dok se nije usavrsio proces i dosao GF3Ti200, koji ih je koliko toliko (govorim o vremnu kad su kostale 250+ evra, a ne kada ih je vecina Srba kupovala polovne za 50!) omasovio u odnosu na zveri Ti500 i regularni GF3... GF4Ti4600 je bio znatno znatno brzi od bilo kojeg GF3, jedino su "tu negde" ako testiras na nekom slabom sistemu i u nizim rezolucijama jer, opet, GF4 nije doneo mnogo toga novog u odnosu na GF3, kao ni GTS u odnosu na GF256...

Ti nisi govorio o tim kartama kaotehnoloskim novotarijama, vec kao zverima - tako da sam smatrao da si kao kriterijum uzeo snagu, prvenstveno u odnosu na konkurentne modele, a GF2GTS je po tom kriterijumu verovatno bio najdominantnija karta ikada...u vreme GF3 vec je izlazio 8500 koji se kako-tako drzao...
A naravno da je tek pojava GF2MX-a donela proboj u siroke narodne mase, nije ni logicno da to uradi GTS

Gresis, 8500 nije bio threat ni za GF3Ti200, jer su tadasnji ati drajveri bili blagi ocaj i u d3d-u a kamoli ogl-u... Sve Q3 bazirane igre su radile jako sporo, mislim da je jos tada koristen klasican wrapper (neki tvrde da ga ati i dalje koristi, mada je kompajler u sadasnjim drajverima toliko kompleksan da se neke njegove komponente ladno mogu nazvati wapperom) za OGL... Tek je kasnije 8500 poleteo, kad je ATI malo platio i pojacao / povecao tim Terija Makedona za nekih 500-600% :)

Broz je napisao(la):
jos da je postojao bilo bi super:D

PS mislis na geforce 3 ti200;)

jes' mislio sam al greska u kucanju :)

HL2 Movie

:D

pic0398.jpg

Odakle si to skinuo, perverzni Deda Mraze? :d

Jean Reno je ok lik, ali Tom Cruise :) :) :)

Sva sreca pa sam ga zavrsio, sada bih se osecao kao ******... :)

I da, valjda ce se sada barem malo vise razjasniti stvari oko G - mana...

a jel se stvarno pominje da je HaLF LIFE u preprodukciji ili je sve jos uvek samo prica?

ova glumacka ekipa kosta ko cela srbija :d

gx-x je napisao(la):
bio je gf3 ti300, kucaj u google....ja jesam malopre.

Elem nije to poenta, poenta je da na source engineu (HL2) u HL2 moja karta ne radi dx9, tj radi ali ne moze da prikaze vodu, a na istom tom engineu u vampire the masquarade- bloodlines - moze da je prikaze i radi u dx9 najnormalnije, zato kazem da nije do kartice vec je valve namerno napravio to sto je napravio....Takodje gubitak fps-a u dx9 modu u HL2 sa FX serijom je ogroman, a na istom engineu u vampirima je cirka 20%, sto je normalno. Sad sam valjda bio jasan. Znaci valve je namerno napravio dx9 path koji lose radi sa FX serijom kartica.

Ne bih se slozio, kako onda da ta FX serija ima katastrofalne rezultate u 3DMarku2005 koji je klasican dx9 benchmark, dok 6xxx serija kida (kao i u HL2)? Nije valjda i 3DMark2005 napravljen tako da namerno lose radi SAMO sa FX karticama? A sto se Vampira tice, oni ne rade kako bi trebalo ni kod mene na 6800, tako da mislim da to i nije bas prava igra za donosenje nekih zakljucaka.

Izasao Half-Life 2 Enhancer 1.0:

Features:

· Special scripts and fixes
· Apply Bullettime mode with "t" key
· Apply elevator fix with "v" key
· Disable auto-save feature
· Enable cheats and unlock all chapters
· Fix A.I. Disable
· Fix sound stuttering problem
· Force enable console (Shift+~)
· Improve graphic or game performance scripts
· Change game language
· Run game with launcher wizard
· Setup data transfer rate

Download:
http://games.softpedia.com/get/Tools/Half-Life-2-Enhancer.shtml

Problem Sa Pokretanjem H-l2

Kada pokrenem igru pojavi se dijalog "Could not acquire necessary game files beacuse the connection to Steam servers was lost" da li neko za u chemu je problem.

Bilo bi extra da izadje HL2 film, kao sto je izasao i Resident Evil

booris je napisao(la):
Kada pokrenem igru pojavi se dijalog "Could not acquire necessary game files beacuse the connection to Steam servers was lost" da li neko za u chemu je problem.

Ako se dobro secam, trebalo bi da pokrenes launcher.exe a ne hl2.exe. Moguce je i da nisi pravilno odradio offline fix...

drugari jedno pitanje za vas.kupio sam tek juce hl2,na dvd, i ima tamo nesto za counter ali je valjda samo za mrezu.interesujeme da li tu na dvd-u,pretpostavljam da je svaki dvd isti,ima i opcija da se igra sa botovima kao i ranije.

Naravno, bot_add i cepaj! ;)

Zasto su obrisani postovi???

If half life 2 had a movie, I would imagine its Trailer would be something like this.
Half Life 2 Trailer V2

Nazad
Vrh Dno