Šta je novo?

Hajde da pomognemo coveku

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, da ne preterujemo sa postovima dok se ne oglasi marinko. Ocigledno je da mnogo ljudi zeli da pomogne sto je pohvalno.

Marinko, nije blamaza da ti pomognemo .... na muci se poznaju junaci

Cekajte, a kako da se covek javi ukoliko je vec prodao racunar? Mozda vise nema pristup benchu?

Cuo sam se ja telefonom sa njim.
Pokusao sam da ga ubedim da porazmisli o "ponudi" Bench zajednice. Mislim da nisam nesto imao uspeha ali savetovao sam ga da ipak ne odbacuje olako pomoc.

Tesko mu je, to se oseti po glasu a i kako ne bi bilo. Ceka da vidi kako ce se stvari dalje odvijati. Ja se samo nadam da ce sve dobro proci.

Takodje mi je napomenuo da ako neko dodje sa parama, nece moci primiti svakako, pa da se ne ide na tu varijantu.

Ja sam mu svakako rekao, bilo sta sto mogu da pomognem da se ne ustrucava. Znam da bi i on meni pomogao i da se vodi tom linijom..

Mozda sam mu malo uticao na razmisljanje, mozda nisam, nadam se najboljem, ne znam sta drugo.

Puno ti hvala u ime svih nas sto si preuzeo tako konkretan potez...

Razumem Pavla u neku ruku...ali ponosu u ovakvim situacijama nema mesta. Mi smo prijatelji makar se nikada i ne videli do sada, solidarnost je jedno a udeljivanje milostinje sasvim drugo. Cak i da je bezazlenija (bolje bi bilo da jeste) situacija od ove...

@voodoons
Ima li Marinko možda neku firmu, prodavnicu? Ako ništa, napravio bih mu promet ili tako nešto.

Mogu samo da zamislim kako je čoveku. Lomi se iznutra.

Marinko98, odnosno Pavle, tu smo da pomognemo, druže!

Poslednja izmena:
Pošto član Marinko odbija da primi pomoć na ovaj način.
Kako bi bilo da bench zajednica skupi novce i simbolično odkupi neku komponentu koju je dao u oglas za cenu koja bi bila u visini prikupljenog novca.
Tako ispada da pare nije dobio već je prodao nešto po extra ceni...

Mi smo prijatelji makar se nikada i ne videli do sada, solidarnost je jedno a udeljivanje milostinje sasvim drugo. Cak i da je bezazlenija (bolje bi bilo da jeste) situacija od ove...

"mi čopor" Kosingas , Aleksandar Tešić

+1 Ukoliko se predomisli ili se pronadje neki nacin da mu se posalje kesh a da on to prihvati.

+1.

shta god da se desi, marinko, zelim tebi i tvojoj cerci sve najbolje, i njeno ozdravljenje u shto kracem roku.

+1
a i ono sto je rekao Antonio nije losa ideja..da paperno otkupimo neku jeftinu komponentu,da mu ne damo pare,niti doniramo,vec da nam,proda,sta znam,dvd rezac za onoliko koliko skupimo (ajde sad,skupicemo valjda preko 10k) i eto,na moralnom nivou,nismo mu dali pare,vec ih je zaradio prodajom.

Molim vas da mi oprostite sto se nisam do sada javio, ali nemam vise pristup internetu preko racunara posto mi je istekao flet paket od mesec dana, a da uplacujem novi ne mogu(ovo vam pisem preko mob. telefona). Cerka je operisana u ponedeljak i doktor je ponovo poslao uzorak tkiva(tumor na dojci) na analizu da bude 100% siguran kakva mu je priroda(ne mogu ni da izgovorim, a kamo li da napisem onu rec). Racunar jos nisam prodao. Sto se tice otvaranja racuna, stvarno ne zelim da neko zbog moje situacije odvaja od usta, jer znam da mnogi koji hoce da pomognu nemaju dovoljno ni za sebe, a hoce da pomognu. Ne mogu da nadjem rec da vam opisem koliko mi znaci vasa podrska, jer mi je Bench kao druga kuca zahvaljujuci kome sam naucio dosta toga o racunarima, a narocito o ljudima(u pravom smislu te reci) koji su uvek spremni da pomognu, sto ste i u ovoj situaciji dokazali. Da ne bi pomislili da sam zadrt i da odbijam da pomognem cerki odlucio sam da otvorim racun, ali tek kad mi duznik posalje 120€ (neka me neko posavetuje kako se otvara ziro racun ili sta vec kako to ide u ovakvim neprilikama) posto imam samo tekuci na koji vec pet godina ne primam platu, a redovno sam odlazio na posao u firmu(AD Fabrika Koza " Eterna" Kula) do aprila meseca dok mi se otac nije razboleo. Stvarno ne znam vise sta da vam kazem i kako da vam se zahvalim, jedino ono sto je najvaznije, a to je cuvajte svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice, sve ostalo je daleko manje vazno. Zivi i zdravi bili!

Uplata se može izvršiti i direktno na tekući račun koliko je znam. Molim pošalji ga na bilo koji način i uplatiće koliko ko može. Jeste problem što nemaš internet ali moraš nam dostaviti nekako broj računa i u kojoj je banci.

Ziro racun se pavle otvara bez para, ne treba ti bukvalno nista osim licne karte...

Pola sata posla u banci, pogotovo kada je situacija kakva jeste. Niko ne odvaja od usta u tom smislu reci, jedan jedini evro, 100 dinara da uplate samo registrovani useri koji svaki dan posete ovaj forum i imamo vise nego sto treba

Pozuri sa time i drzi se, svi smo uz tebe...

Upravo tako, možemo pare da ti uplatimo i na tekući račun.
Marinko shvati, situacija u zemlji jeste teška, jeste da će ljudi odvojiti od usta, ali budi siguran da mi je mnogo draže ako to odvajanje od usta nekome pomogne nego da taj novac koji odvajam od usta stavim u dzep telenoru/telekomu/miškoviću i ostalim lopovima. Svakom od nas će biti puno srce kada nam budeš javio da je sve prošlo kako treba, da se ćerka oporavlja i da je sve krenulo na bolje.

Zato daj broj tekućeg računa, ime i prezime i Banku, a ti Peco odmah šibni mail svima, pa ko može i hoće da pomogne taj će naći i načina i vremena da uplati novac.

Samo neka ostavi neki račun na koji da se uplati, ja ću sigurno uplatiti i više od tih 1€.

Poz...

Bas mi je drago da se covjek javi.

Ajde neka otvori racun, ima nas vise iz Rep. Srpske koji hocemo da uplatimo pa cemo skupiti novac i uplatiti od jednom kad jedan od nas bude dolazio u Srbiju.

Evo ja planiram da plaćam račune u pošti za dan dva tako da jedna uplatnica više nije problem :wave:

ja sam salterski radnik, uplacticu istog časa ;)

Samo racun, a moze i adresa. Mada je racun bolji i zasto da ne, Ajde da mu kupimo i komponente, ali neka da racun na koji mozemo da uplatimo i to je to:

Samo da sve bude dobro, Marinko98 tu smo za sta god zatreba, za novac cemo se snaci svi zajedno, ako nesto treba dodatno, bilo sta, krv, ili sta god da zatreba, pa tu smo, velika smo zajednica mi na benchu, i drago mi je sto vidim da ovde ima toliko dobrih ljudi, da mi je zao sto ni pedesetinu necu upoznati licno.
Racunajte i na mene.
Ako imam dozvolu, radi bih zamolio i prijatelje i kolege na poslu da se pridruze akciji.

Poslednja izmena:
Računajte i na mene !

Malo pre sam primio e-mail sa ziro racunom i odmah uplatio.

Zelim od sveg srca nasem clanu Marinko98-u da njegova cerka ozdravi i pobedi tu opaku bolest.

Ne bih da smaram sa otvaranjem deviznog racuna, pa bih zamolio Pavla ako moze da ostavi ovde sve podatke ime,prezime,adresu,broj telefona da posaljem preko Western uniona.
Ako nije moguce, onda nek se javi neko od moderatora pa njemu da posaljem(paypal,western) a on nek uplati na ziro racun.
Sve najbolje zelim Marinku i njegovoj porodici i da cerka prebrodi ovu podmuklu bolest!

Iskreno se nadam da ce se sve zavrsiti kako treba! pridruzujem se apelu i uplacujem

Dobro je da su poslati mail-ovi inače ne bih ni saznao za ovu akciju.

Kao što je neko već napisao bolje da se pomogne čoveku nego da te iste pare otme lopovska država.

Jel treba samo pod primalac da se navedu podaci primljeni u mail-u i pod račun primaoca žiro račun u Intesi? Jel obavezno da se lupi nešto u svrha uplate i pod model i poziv na broj?

I ja sam tek sada video preko mail-a, dobro da ste poslali da sto vise ljudi vidi i pomogne. Komsija, nadam se da ce sve ispasti dobro.

Malo pre sam primio e-mail sa ziro racunom i odmah uplatio.

Ajde samo da ne vicemo "ja sam uplatio, ja sam uplatio", malo je... Znate... Nista licno :)

Gospodinu Acanskom i njegovoj porodici zelim sve najbolje i vedrije dane...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno