Šta je novo?

Haier inverteri

Posto vidim da je tema malo uspavana, evo da napisem svoje iskustvo sa Pearl premium 18 koja je kupljena pocetkom meseca. Klima hladi 60m², dnevni boravak je 30m², decija soba bocno 10m², i duva pravo na vrata hodnika 6m², odakle se ulazi u spavacu sobu 14m². Izolacija 12cm stiropor. Temperatura je podesena na 25, spoljna isla do 39, juce potrosila 4.18kw danas ce biti i manje, modulacija silazila do 200w koliko sam uspeo da ispratim. Meri se sa Tuya uticnicom, sada ne znam koliko je tacna, ali ne moze valjda ni mnogo da omane.

Hvala što si se javio. Ima li novijih detalja, kako si zadovoljan bukom unutrašnje, kakva je spolja (obzirom na twin rotary, trebala bi biti veoma tiha) neke opaske o potrošnji?

Posle objave smo otisli na more, i jos se nismo vratili, tako da nekih novosti nema. Sto se tice buke, na spratu iznad mene ima neka midea, i nju cujem kada radi, a Haier spoljasna se ne cuje. Unutrasnju stavim na quiet kada legnemo, i ne smeta za spavanje ni malo. Sto se tice potrosnje, imao sam 10 godina neku Vox koja nije bila inverter, i koja je vukla 1kw kada radi, tako da...

Posto vidim da je tema malo uspavana, evo da napisem svoje iskustvo sa Pearl premium 18 koja je kupljena pocetkom meseca. Klima hladi 60m², dnevni boravak je 30m², decija soba bocno 10m², i duva pravo na vrata hodnika 6m², odakle se ulazi u spavacu sobu 14m². Izolacija 12cm stiropor. Temperatura je podesena na 25, spoljna isla do 39, juce potrosila 4.18kw danas ce biti i manje, modulacija silazila do 200w koliko sam uspeo da ispratim. Meri se sa Tuya uticnicom, sada ne znam koliko je tacna, ali ne moze valjda ni mnogo da omane.
Planiraš li i grejanje preko zime?

Pozdrav.

Da li ima neki iskustvo sa Flexis Plus 18-kom? Da li se vredi doplata na Pearl Premium?

S poštovanjem, Norbert.

Evo da javim da sam posle molbe za pomoc pri izboru u opstoj temi zavrsio sa pearl premium 12 najvise zbog preporuke iz one docs.google tabele o karakteristikama vecine klima kao i zbog SEER od 8.5.

Rizikovao sam jer nisam imao pouzdanu potvrdu da je unutrasnja jedinica mat ali sam na osnovu ruskih i poljskih klipova sa yt ipak zakljucio da bi tako zaista trebalo da bude i dobro je sto se na kraju ipak nisam zayebao oko toga posto mi je to bilo najvaznije.

Inace jedino sto sam izvesno primetio je da nema vise povremenog krckanja plastike u radu kao sto sam imao sa starom mideom koja je tu bila ranije. Ostale napredne mogucnosti nisam probao kao ni potrosnju posto nemam sa cime.

Eto jedan podatak koji nekome može biti važan - ne sjaji se ko patkov rep i ne krcka, dva plusa za Pearl 🙂
Kako ti se čini rad, zalijeće li se ludjački i duva pa se umiri, ili ravnomjerno dozira?
Je li naveče dovoljno tiha ako imaš izolaciju dovoljno dobru da je možeš spustiitnna Low brzinu ventilatora?

MOžeš i sliku ostaviti, bilo bi super da imamo u temi i iz prve ruke i sa lica mjesta slike uređaja.
Nemoj zazirati u prelaznom periodu da ju koristiš za grijanje, a ako imaš svoje centralno i slično, noću je odlična i u jeku grijanja za održavanje temperature, da previše ne padne do jutra i prve vatre.
Nek te dugo služi u svakom slučaju.

Nisam video u Opstu-Temu da je covek pitao zbog unutrasnje da li je mat ili ne
Ima dva klipova od jednog clana 🙂

Samo jos da uzme @no name uticnicu, da znamo koliko spusta na hladjenje 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno