Odradio sam SSDT.aml i tutnuo ga u EFI/Clover/ACPI/Patched foldr (ili kako već. odnosno tamo gde je trebalo).
Pojavile su mi se dodatne opcje u PowerManagementu i pokušao sam Sleep da odradim.
Sve se uspešno uspavalo ali nakon budženja Svitnula je delić sekunde sličica DeskTopa, komp se rebootovao, doveo na početni ekram i potom Panic ekran...
Grešim li gde?
tnx
Problem koji imaš najverovatnije je povezan sa Power Management delom a ne sa audio problematikom. Može da bude i to ali ne verujem da je.
Generalno, namestiti hackintosh danas je super prosta stvar. DSDT igra u većini slučajeva ali činjenica je da se Clover konstantno unapređuje i sve je manje potrebe za njim s obzirom da se veći deo posla i zakrpa može primeniti direktno preko bootloadera. U
ACPI delu je od nedavno prisutna opcija
List of Patches koja ima za cilj upravo to i ko ne koristi DSDT svakako bi trebalo da je upotrebi.
Što se tiče ACPI panela on svakako ne treba da bude prazan kao što je slučaj kod tebe. Ja recimo imam izrađen DSDT ali i pored toga uključene pojedine opcije unutar ACPI panela. Evo kako je to recimo kod mene podešeno.
U principu moguće je markirati sve opcije unutar ACPI panela uz postavljeni DSDT. Ukoliko DSDT postoji Clover će to registrovati i jednostavno preskočiti sa primenom markiranih zakrpa. Ovo ne može da škodi, ali pošto će biti prisutan dupli set instrukcija može u nekoj neznatnoj formi da uspori podizanje sistema.
Što se tiče drajvera ovakva je situacija kod mene.
LegacyAppleAHCIPort.kext je drajver koji sam samostalno izveo i koji ima za cilj da pravilno uknjiži Marvell 88SE9172 SATA Chipset u mom slučaju, što znači da nije neophodan na novijim mašinama jer ga ne koriste.
Što se ostalih stvari tiče to je sve što bi trebalo instalirati. Tvoja ploča koliko vidim koristi Realtek audio / ethernet chipset što znači da je 100% kompatibilna i ti tu ne bi trebao da imaš bilo kakvih problema u kombinaciji sa drajverima koje sam ti okačio da koristim pošto je i kod mene identična situacija.
Anomalija koju imaš sa sleep funkcionalnošću rekao bih pre da je povezana sa PM problematikom i to pre svega jer kortistiš MSI ploču a ne Gigbyte. Opšte je poznato da sve ostale ploče osim GA ploča imaju ovde problema u većoj ili manjoj meri.
Rešenje bi moglo da bude markiranje opcije
SlpSmiAtWake unutar
ACPI deonice koja je povezna sa UEFI Bios-om i koja bi trebalo da reši ovaj problem, pod uslovom da je moja predpostavka tačna!