Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.9.x (Mavericks) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Problem rešen instalacijom BSA beta 9 kernela i system kexta koji ide uz njega.
Hvala svima na pomoći.
P.S. Vlado, iz tvoje prve poruke je izbijao stav "beži, ne diraj mi igračku". Malo si ublažio stav drugom porukom.

Pa ok, uvažavam… premda i sad kad pročitam tu poruku meni to ne zvuči tako… ;)

Evo i mene na ovom delu foruma :) Treba mi pomoć(interesantno :) ), treba da instaliram na mašinu OS X, zbog nekog posla. Drugar koji ima mac-a mi je napravio bootabilni usb, i kad sam ga instalirao imao sam 2 problema. Prvi je bio što nisam mogao da ga podignem, ako mi usb nije u računaru, a drugi što mi nije radilo ništa sem neta, najviše mi je problem zvuk i VGA ulaz za eksterni monitor. E sad ja sam našao neki tutorijal baš za moj model laptopa, koji je by the way dell inspiron n5110 i7 2670QM. I sad tamo je u uputstvu pise kako se pravi bootabilni usb, malo drugačije, izmene se neke fajlovi kad se napravi, SSDT-4 i još neki, a to sam skinuo sa tog sajta za moj model procesora. E sad tamo još piše da je "must step" flash-ovanje biosa sa nekom verzijom A11mod, koja se takođe nalazi na sajtu. Pored nje se dobije i programičić za flashovanje neki AFIGUI, koji kad god pokrenem kaže mi "unable to load driver". Nisam našao način kako bih to drugačije uradio, pa me zanima da li ipak može i bez toga i jel neko imao iskustva sa ovom mašinom?
Hvala

Pozdrav,molio bih za savet.Naime planiram da pokusam sa Niresh - 10.9 - Mavericks ,ali me brine MB (MSI B75ma-e33) tj. ne mogu naci info da li je uopste moguce nju uposliti , probao bih bez GPUa tj. sa intel G2020 integ. i najbitnija stvar je osposobljavanje ,ako je ikako moguce, tp-link TL-wn422g usb wifi dongle...kabl nije opcija...

Ja sam uspeo bez ikakvih dodataka samo dok sam ubo kombinaciju drajvera sa niresh ovog mavericksa iz 5-6 puta. Na mojoj masini sve radi sada
uwXzqKO.png
. A za wi-fi moraces sam da probas

@zholinho ti si prvu fazu, fazu instalacije uspešno odradio i zato odustani od kreiranja novog instalacionog medija. Zaglavio si u postinstall-u gde je prva radnja instalacija bootloadera na sam HDD a zatim igranka sa kextovima. Kako bi izbegao eventualne probbleme tokom ovih radnji pametno je da predmetni HDD bude usamljen a ako na njemu kojim slučajem imaš neki drugi OS čiju funkciju želiš da zadržiš jako je važno da OSx sistemskoj particiji daš atribut "active" - za particiju na kojoj je već HFS+ fajl sistem tu ti je sužen izbor ali mini tool partition wizard završava posao.

^Hm, kad sam to radio, HDD mi je bio skroz prazan. Za početak sam hteo da to lepo radi kao jedan sistem, pa ako uspem, onda bih se posle zezao sa dualboot-om. Kada sam završio instalaciju, pokrenuo sam onaj Multi Beast, i iz njega sam instalirao driver za zvučnu karticu i onaj boodloader, ne sećam se koji beše, ali onaj što je tamo bio ponuđen, poslednja verzija, međutim to nije dalo rezultate

Nudi mi update na 10.9.1 kakva su vasa iskustva dali obara sistem (niresh ovog mavericksa)?

Nadogradnje sistema su rutinska stvar ukoliko si sve podesio kako treba. Ono što je obavezan deo jeste jedino reinstalacija AppleHDA.kext-a. Ostalo se ne dira ukoliko nema potrebe za time... Dakle nije problem, ali opet u zavisnosti od komponenti koje imaš unutra procedura može biti rutinska, lagana, manje laka, teška ili bolna...

Da pitam i ovde: da li neko zna koji usb blutut radi 100% pod Mavericks-om?

vlado, da te pitam, posto nisam nasao odogovr na guglu :)

gigabyte h81m-s2pv
g3220
powercolor ati 7770
8gb

----
jel ima sanse da instaliram osx na njega?

hvala :)

Nije problem instalirati, vec nakon istalacije da sve radi kako treba.
Ploce od gb za hackintosh gledaj da su sa oznakom d3h bar. G procesore treba izbegavati, treba ici na i3 ili i5 ili jace, gledajuci novijeg datuma kartice nvidija bolje ce raditi u svakom slucaju od amd kartica.

Poslednja izmena:
Pozdrav novi sam na forumu
Ovako mene zanima kako da instaliram MacOSX na moj pc konfiguracija je sljedeca
Intel i3 3.10GHz
4gbRAM
Nvigia Gforce 4400 1gb

Nikako, s obzirom da je nivo informacija o konfiguraciji praktično jednak nuli.

Drugim rijecima...izozstavio si najvazniju stavku a to je ime i model maticne ploce !

Pokreno sam mac os x m.l. i radi sve normalno ali je problem sto nemam zvuka kako da resim to

Covek ne cita nista, tj vidi samo sopstveni post i tako tera :d

Resio da probam Mavercks.. 10.9.1
Vanila instalacija uz pomoc unibeast, multibeast. DSTD free uz patched bios 1604 i sve radi kao lutka, ukljucujuci sleep funkcije.
Dodatno sam testirao grafiku, ha u browserima i tu me sada interesuju neke stvari.
Npr Chrome kako prepoznaje grafiku kod vas na ATI kartama (vendor, sub vendor id).
Cini mi se da je to kod mene pogresno prepoznata?

About This Mac 2.png Mac Pro 2.png

Kako bih dodatno mogao da testiram grafiku na ovom OS-u?

Prilozi

• gpu.html.zip
    4.2 KB · Pregleda: 29
Problem resen instalacijom novog smbios sa MacPro3,1 na MacPro5,1
Postupak preporucujem svima koji koriste ATI HD 7xxx

Prvo skinuti Unigine Heaven Benchmark software, sacuvajte rezultat.

otvorite System/Library/Extensions i obrisete
- AppleTyMCEDriver.kext
- AppleGraphicsPowerManagement.kext

Skinete i pokrenite poslednju verziju Multibeast Mavericks pod stavkom "customize" odabrati "System Definitions"
pod prvom opcijom "Mac Pro" stiklirati MacPro5,1 -> build -> install

Repair permissions, to mozete kroz disk utility

Restart

Pokrenuti ponovo Unigine Heaven radi komparacije rezultata, kod mene je ubrzanje 100%
evo konkretno i rezultati testova

MacPro3,1.png MacPro5,1.png

nece da mi uradi updata uradio sam sve sto je pisalo (na jednoj particiji imam windows )

Ne mozes uraditi upgrade sistema na MBR ps, moraces instalirati od pocetka.

Ubaci usb od 8GB minimum, formatiraj 1 particiju Mac OS Extended (Journaled) i u opcijama podesi da ti bude MBR.
Proveri da li ti je Mavericks install.app u aplications. Skini unibeast i skini multibeast za Mavericks (on ce ti trebati posle).
Pokreni unibeast, selektuj usb za instalaciju, u zavisnosti od konf, trebace mu 15-20min.

Kada si sve obavio boot sa tog usb, gde si pravio instalaciju. Pre nego sto krenes instalirati novi OS, nemoj da zaboravis da formatiras sistemsku particiju Mac OS Extended (Journaled), u opcijama selektuj GUID.

Posle kada udjes na desktop, pokreni multibeast, ubaci kext koje ti trebaju da nebi morao da bootujes sa usb.

Poslednja izmena:
A zasto ne bi samo primenio MBR patch tokom kreiranja instalacionog medija?

aha ok odradicu to kod mene je trenutno m.l i kad hocu da ga upali stalno mi trazi da butam sa cda kako to da resim

:D uradio sam updata na 10.9.1 uspjesno ali mi se pojavio updata na 10.9.2 da uradim i odradio sam i to i prije mi je pisalo da mi je procesor 3.10 a sad pise 1.6 kako da vratim da mi opet pise 3.10

IMas na apple supportu combo 10.9.2, oko 800MB je, ja ubacio i sve radi kako treba, dosta ima ispravki, kao i to da su nove verzije drajvera implementirane u ovaj update, sve sto sam ponovo uradio je reinstall audio drajvera alc 892 iz multibeasta i nista drugo..

Poslednja izmena:
znaci samo da skinem i instaliram to i vratice mi se procesor na 3.10

Drago mi je da ti sve ide ko iz p**k*, a sigurno je I drugima drago zbog tebe ali zar ne mislis da bi za sve nove hakintosere bilo informativno i korisno da I opises svoj uspeh?

Kad izaberem u Chameleonu da mi butuje sa particije gde je MacOS pojavi mi na sekund Apple logo i restartuje se komp.. Acer 5760G
i3 nzm tačnu oznaku nisam kući
nVidia GT640M
SSD Kingston ako je bitno uopšte
Jel ima neko predstavu šta se dešava i kako rešiti. .

Poz drustvo, evo danas instalirao uspesno Mavericks 10.9 na masinu iz profila (Niresh distro) uz bootflag: amd64 -v

Medjutim isti problemi kao i na ML, zvuka nema (ae to vec znam kako cu resiti) i idalje ne radi mrtvi Display Port. Tj. na boot-u se monitor iskljuci ali ako koristim VGA kabal onda prodje boot i potom mogu da zamenim VGA sa DP kablom i sve sljaka. Jako je iritantno...

Neko se ovde ponudio da mi edituje kext za 6870 :D ako ponuda jos vazi mogu da prosledim fajl :)

Uspesni Hackintosh 99/100%

Pozdrav svima.
Evo sam da iznesem moj prvi uspesni pokusaj pravljenje Hackintosha.
Probavao sam jednom pre 3-4 godine, ali se i ne secam vise gde sam stao. Verovatno na samom pocetku :).
Posle 3-4 dana citanja i preuzimanja 2 odgovarajuca torrenta uspeo sam da napravim reko bi 100% funkcionalan HackMac.
Naravno najbitnije je hardware, a upotrebljeni je:
Asus P5Q
Intel E8400
8GB DDR2
(MSI Ati 3850 u startu sa njom ali nije podrzana, pusta sliku ali sporo radi)
PowerColor Ati 6670
Grafika povezana sa DVI na monitor
WD 640Gb
Sata DVDRW LiteOn

Podesavanja biosa, ucitao default, setovao AHCI, ostale bitne opcije nisam menjao u odnosu na default.

Koristio sam Clover instalaciju Mavericksa 10.9.
Prvobitno sam pokusao sa Niresh Mavericksom, ali nije islo.
Prebacio sam image na USB HD i sa njega pokrenu instalaciju.
U instalaciji u kompu je bio Ati 3850.
Nista od flagova i opcija nisam dodavao niti oduzimao.
Na tonymac forumu sam nasao i uputstvo za moju plocu kao i kext fajl za audio i mreznu.
Posle instalacije sam primetio da definitvno imam problem sa grafikom 3850.
Slika na monitoru je bila smanjena po 10% sa svih strana, rezolucija nije bila dobara, ali je radilo.
Instalirao sam MuliBeast, odabrao EasyBest posto nemam DSDT.
Od opcija sam samo dodao GraphicsEnabler Yes. Primenio.
Posebno sam instalirao Chimeru 2.2.1.
Ubacio 2 kext fajla (audio i mreznu) sa KextBest.
Restartovao.
Posle restarta i dalje sam imao isti problem sa grafikom Ati 3850.
Posto Ati 3850 i nije podrzan, ne znam sto sam i mislio da ce da radi, ubacio sam drugi Ati 6670.
Posle ponovnog restarta slika konacno ok.
Nista nisam dodatno instalirao tj podesavao oko grafike.
2D grafika radi bez problema, a zatim sam i testirao 3D sa Unigine
https://unigine.com/products/heaven/download/
Na moje iznenedjene radi perfektno.

Instalirao sam razne aplikacije i sve radi.
Rade USB i napred i nazad.
Radi audio (i snimanje preko mikrofona).
Radi integrisana mrezna i internet :).
Radi DVD. Mada nisam probao snimanje.
Posto sam citao da imaju ljudi problema sa restart, sleep i shoutdown, od toga mi sve radi, i posle sleepa.
Posto imam i firewire na ploci vidim da ga je prepoznao u osx, ali da li radim nemam pojma niti cu testirati.

pozdav

Poslednja izmena:
Vrh Dno