Pozdrav,
evo i ja da se upisem i mozda doprinesem malo hackintosh zajednici.
Elem, koristim hackintosh vec 2 godine kao pomocni sistem. Uvek je pocetak najtezi i tada se covek pogubi u svemu sto je novo a opet nema nekog pored sebe ko to zna nego uglavnom ide sve preko foruma

Otuda tolike muke itd

Moram reci da sam vise desetina puta restartovao,formatirao itd itd dok nisam pohvatao sve cake, mada kada je hackintosh u pitanju ,nove se stalno pojavljuju. Npr pojava Clover bootloadera koji je zaista ishvaljen a ja i dan danas sam na Chimeri jer mi nesto bas i ne ide sa ispred navedenim
Promenio sam vise sistema u zadnje 2 godine od amd do i3 pa i5 sandy-ja i nakraju evo me na ivy bridge-u. Amd ima veliki problem sa ovom pricom tako da je moj savet zaboravite stabilan hack sa ovim procesorima. Sto se intela tice sve ide opustenije ako imate adekvatnu plocu jer uglavnom od nje 90% zavisi, gygabite ploce su otkljucane dok recimo Asus ploce treba flashovati mod biosom kako biste ostvarili native power managment(sleep,restart,shut down, wake from sleep) itd... Zatim tu su obavezni kextovi kao fakesmc, zvuk i mreza. Sve ostalo se odradjuje ako je potrebno sa DSDT i SSDT (speedstep). Jedino sto mi je ostalo kao misterija je hack Asmedia USB3 portova i to je jedino ono sto kod mene ne radi. Grafiku koristim HD 5770 i 7770. Inace koristim win 8 i osx ML 10.8.3 (12D68). Hackintosh je full stabilan i sve aplikacije rade od Adobe paketa preko office-a, finalcut pro itd itd! Jedino sto mi ne radi potpuno nego 99% je Photobooth i to paleta filtera pod rednim brojem 4 gde se morate odaljiti od kamere da bi filter proradio. To mi na hacku nikada nije ni radilo nebitno od sistema koji sam imao, a opet ista paleta filtera radi pod iMessages!?
Dobre strane hackintosha ako je stabilan jesu prednosti grafickih programa,video montaze i sl, i naravno ako posedujete iFon,iPad,iPod..... Mane su uglavnom ciljane na obicne korisnike koji od kompjutera ocekuju malo zabave film,muzika i naravno igre. Ako zelite da se igrate a ne posedujete druge Apple proizvode i imate SAMO 1 kompjuter zaboravite hack,mac it'd. Ako posedujete dva pc racunara onda vas nista nekosta da se malo zabavite i sa hackom a nesto novo i naucite. Ja ga uglavnom koristim za twitter,facebook,mail,muzika mi radi non stop preko iTunes i naravno kada nesto odradjujem u fotoshopu ili editujem neki video materijal. Sve ostalo i svojih 90% provedenog vremena za racunarom provedem na Win8. Dualboot varijanta mi se nikako ne svidja i u slucaju posedovanja 1 kompjutera jako je dobro da razmislite sta vam treba od komjutera i opredelite se za samo 1 sistem. Inace dualboot moze da se odradi i da radi ali opet kazem ne vidim svrhu saltanja iz sistema u sistem.
Takodje dosta programa, kao sto su iMessages,Facetime itd necete koristiti jer nemate s kim ili imate jako malo prijatelja koji koriste isti t.j poseduju mac,ifon... Osx varijante pustanja filmova nisu perfektne a editovanje titlova zna da predstavlja problem a kao vodeci plejeri su navedeni MPlayerX i vlc player. Slika video fajlova je lepsa,tecnija itd preko windowsa. Ovde ste ograniceni na opengl koji radi kako radi od kartice do kartice, mnogo toga utice na sve to jelte. Igre kao sto sam napomenuo ako poredite iste naslove dobicete neuporedivo veci FPS i vecu rezoluciju na win 8 na istom hardveru uz mnogo manje habanje i grejanje komponenti, a broj igara za osx je jako mali. Poredjenja radi moj zadnji geekbench na potpuno istim masinama je 16230 za win 8 i 13150 za mac osx. Oba su ivy i5-3570k na 4.4 ghz jedina razlika je sto win koristi HD 7770 a mac HD5770. Razlika se cini mala cak 3000 bodova ali to nije uopste malo za iskoriscenje istog hardvera.
Eto toliko, nadam se da ce ovo posluziti mnogima koji imaju zelju da probaju hack kao OS ili mozda zele da predju na hack a nemaju dovoljno hrabrosti da se upuste u celu pricu. Naoruzajte se strpljenjem i to je to.