Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.8.x (Mountain Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Ja sam probao samo tuxer-u i radi odlicno

Drugari zna li neko kako da dobijem Intel HD4000 grafiku na mountain lionu,zezam se vec par dana i nista u pitanju je GA-H61M-DS2 ploca i Intel I3 3225 procesor,a graficku nemam.

Instaliraj zadnji Chimera boot loader i stavi GraphicsEnbaler=Yes iz recimo Chemaleon Wizarda ili Champlista, pa onda probaj. Ako ti ne proradi tako, onda ćeš morati da ideš na DSDT varijantu ili eventualno EFI string kod ako ga je neko izvukao i okačio negde. Znači za ovo drugo spremi se na research!

Sredjeno sve,i zaista sam odusevljen kako radi. Nemam nijedan problem sem ...
Geekbench score 3.4ghz mi se cini da je premali.
Geekbench score 4.0ghz
Ne dajem ovom nikakvog znacaja potpuno mi je nebitno,ali opet imam utisak da bi trebao da bude veci. Menjao sam system definition MacPro 3.1,5.1,iMac 12.1,12.2 itd itd.

Poslednja izmena:
Instaliraj zadnji Chimera boot loader i stavi GraphicsEnbaler=Yes iz recimo Chemaleon Wizarda ili Champlista, pa onda probaj. Ako ti ne proradi tako, onda ćeš morati da ideš na DSDT varijantu ili eventualno EFI string kod ako ga je neko izvukao i okačio negde. Znači za ovo drugo spremi se na research!

Hvala Vlado na odgovoru, reseno kupovinom graficke karte.

zamolio bih za pomoc, skinuo sam - OS X Mountain Lion 10.8.2 VMware Image - za virtuelnu masinu, i podesio sve sto pise u uputsvu, krene da bootuje i izbaci gresku kao na slici:

jel zna neko sta bi mogao da bude problem? g530 podrzava virtuelizaciju, ploca je asrock h61m-vs...

grafa je ati 4770 pa zato pokusavam da pokrenem u virtuelnoj masini a ne na samom kompu...

nadjoh kombinaciju sa virtual boxom, to cu probati sutra dok se skine macosx.iso pa cu javiti rezultate ;)

Postovanje ljudi.

Gradi se novi hackintosh (nazlost low budget, ali sta je tu je...)... komponente koje planiram da uzmem su: Gigabyte GA-B75M-D3P + i3-3225

E sad, citao sam na brdo foruma da je ne izvodljivo da proradi VGA port sa HD 4000 grafickom, pa zbog toga bi pitao da li neko ima preporuku za graficku PCI-E da nije skupa i da je full kompatibilna sa 10.8.2, tj Out Of The Box da radi kako treba, i da ima mogucnost da se koristi VGA(ili DVI to VGA) + DVI za extended display?

Hvala puno svima unapred na odgovoru i na pomoc.

pozz ljudi

Najbolje ti je za to a kosnultuješ wiki.osx86project.org. Tamo imaš sve. Generalno mislim da bi od jeftinijih kartica mogao da ti završi posao neki Radeončić tipa recimo HD6450 koji radi Oob ali uz okrpljene drajvere koje bi morao da instliraš (imaš ih u paketu koji sam okačio dole u potpisu) ili alternativno ako preferiraš više Nvidiu recimo možda GeForce 8400GS.

Što se Oob grafike tiče, to piše za mnoge kartice, ali iz mog izkustva tek poneka zaslužuje u potpunosti ovaj epitet. Do sada sam testirao nekoliko kartica i uvek je neki đavo falio. Ili ne radi neki izlaz ili mora neki string ili zakrpa za nešto. Praktično je samo Radeon HD6670 radio bez ikakvog čačkanja ako sam dobro upamtio.

Poslednja izmena:
Elem Vlado kako dobiti zvuk preko HDMI-a na 6850? Slike ima,ali tona ne. Gledah nesto,izgleda da treba dsdt.

Mora DSDT za HDMI. Doduše videh da ovi novi Chameleoni imaju i pridodatu funkciju EnableHDMIAudio=Yes, pa probaj prvo tako! ;)

Na toj ploči sleep sigurno radi. Problem koji imaš nije vezan za ploču već za grafičku kartu!

http://www.tonymacx86.com/127-nvidi...ics-cards-issues-mountain-lion/comments2.html

Što se ostalog tiče, imaš sreće... Nedavno je baš moj prijatelj kupio računar sa tom pločom pa sam mu izradio instalacioni paket da se čovek ne mlati sa manuelnim instalcijama kojima inače nije vičan.

To je paket poput ovoga koji sam okačio u potpisu samo što je namenski odrađen za GA-Z77-DS3H i može se povući sa sledeće lokacije: GA-Z77-DS3H (ML).zip

Paket ne sadrži grafičke drajvere jer njemu nisu bili potrebi tako da će svako ko nema 100% kompatibilnu karticu rešenje ipak morati da potraži na drugoj strani!

Što se ostalog tiče sve je tu...

Eto... :eyebrows:
A koju "definiciju sistema" i koju verziju si postavio na ovom primerku? MacPro, iMac...???

Uvek stavljam MacPro3,1 ili 2,1 definicije, zbog zvuka. U ostalim kombinacijama zvuk ide u sleep i onda se dešava ono neprijatno krckanje s vremena na vreme ili jednostavno kasne neki sistemski zvuci, što svakako nije fensi!

Što se tiče MacPro3,1 definicije, kao neželjeni efekat može da se desi jedino da počne grafika da secka u pojedinim slučajevima. U tom slučaju se postavi MacPro2,1 i opet je sve ok. Nisam uspeo da dokučim zbog čega ovo, jer se to nije dešavalo ranije, ali verujem da su to i drugi primetli, pa sad neko će se već naći da i to reši. Uostalom nije to ni bino toliko dok može da se namesti na ovaj ili onaj način.

Konkretno u ovom slučaju na GA-Z77-DS3H je išla MacPro2,1 definicija zbog gore nevedene situacije. Takođe imam potvrdu da i kod Nikole (aka Slider2k1) koji je uzeo nedavno ovu ploču se isto dešava, tako da izgleda da mora tako. Problem je očigledno vezan za ploču a ne za grafičku kartu kako sam ja isprva mislio, a Nikola je ovaj problem rešio tako što je delove iz MacPro3,1 ubacio u iMac12,2 definiciju za SMC kext kako bi dobio bolje perfomanse, što je ipak malo veći zahvat i ne bih ga preporučio neiskusnima. Osim toga problem kašnjenja zvuka mu je ostao, tako da...

Poslednja izmena:
Imam da postavim jedno glupo pitanje, i bolje da ga postavim ovde pošto mi guglanje ne daje baš najpreciznije odgovore.

Da li je neko instalirao hackintosh na dotičnu biostar ploču biostar h67

Znam da sa GA sve radi kao podmazano ali za tako malu razliku u ceni bi pre uzeo h67 u odnosu na h61 čipset

Može na tu ploču, ali je pitanje kako će raditi zbog BIOS-a. Pogledaj ko je prozivožač BIOS-a, Award ili Ami? Na GA pločama je stari BIOS radio Award, dok ovaj novi UEFI im izrađuje AMI. Pa sad to možda i ne bude toliko bitno, ali čisto proveri da znamo ovde sa čime barataš... Primera radi na mojoj staroj mašini koja ima Foxconn ploču je Amijev BIOS i to se pokazalo čak kao mnogo bolje i kompatibilnije rešenje od GA ploča iz toga vremena u mnogom detaljima koje su gurale Award BIOSe, ali opet to je bila LGA775 varijanta a ovde ne znam kako stvari stoje...

Poslednja izmena:
pozdrav ljudi...ima li kakve sanse da ubacim hackintosh na ovu konfu:

ploca: Asus M4A79XTD EVO
procesor: AMD Phenom II X3 720 2.8GHz 7.5MB Black Edition
grafika: XFX Radeon HD 4850 512MB GDDR3
memorija: Patriot 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Extreme
hard: WD5001AALS 500GB 7k 32MB

^ Tesko da ima ,jer imas AMD CPU!
Ima nekih slucajeva kome je to uspjelo mada su oni rijetkost na citavoj zemaljskoj kugli(neprovjeren izvor).

Ma treba da može ali nemam pojma koji AMD procesori su podržani. Za to tireba neki distro tipa iAtkos, samo vidi da nađeš neki koji je baš za AMD. Mislim da je Hazard bio beše sa boljom AMD podrškom. Sve u svemu, uz malo sreće možda podigneš OS X, s tim što naravno sve to bolje i mnogo lepše radi u kombinaciji sa Intel procesorima.

El poznato kome ocel biti u skorije vreme u Mountain Lion-u podrske za Radeon 7xxx seriju GPU-ova? :)

Poslednja izmena:
Radi ovaj moj Hackintosh (GA-Z77-DS3H, i3-3220, GT 630) par meseci bez problema osim Sleepa za koji nisam imao vremena da rešavam. Elem, krenuo sam da rešavam problem Sleepa ovih dana i na tonymac sam našao novije kextove i frejmvorkove za nVidiu za 10.8.2.

E sada šta se dešava: Sa poslednjom verzijom drajvera i frejmvorka, kada ručno instaliram, Sleep radi savršeno ali kada pustim bilo koji video nemam sliku (stoji crni okvir) a zvuk ide.
Kada instaliram (vratim) prethodnu verzuju kextova i frejmvorka Sleep, naravno, ne radi kako treba ali video zato radi najnormalnije.

Ima neko ideju gde dalje da se čačka?

Pogledaću ti ja to malo kasnije, ali ne bi bilo loše da zakačiš ROM od te grafičke ovde.

Imao sam slican problem, koji sam delimicno uspeo da razresim, mozda ti testo bude znacilo. Naime, nakon isnstalacije novih kext, za ML, kad pustim video iskljuci mi HDMI port, dok DVI radi savrseno. Takodje, kad fizicki iskljucim prvi DVI monitior, iskljuci mi se i HDMI monitor. Cakckao sam svasta, da bih na kraju skontao da je najveci kunst u podesevanju multibista i usaglasavanju DST-a. Doduse, ja imam 6870 Radeona, ciji stringsi su se morali rucno editovati sa 4 komande u plst. Ako i postoji resenje za tvoj GPU, verovatno je tamo, u editovanju kexta i plst...Mada, moze biti da i neki od tih frejvorkova pase samo na odredjenim verzijama ML...

Podešavanje drajvera za bilo kog AMD Radeona u odnosu na NVIDIa grafičke je nebo i zemlja, ili bolje rečeno reč je o dva potpuno različita procesa gde je na osnovu onoga što sam do sada mogao da vidim uvek bilo jednostavnije podesiti NVIDIA grafičke od AMD-ovih. Tako da to neću komentarisati dalje, jer ne ide...

Što se tiče ROM fajla stvar je jednostavna i može se završiti putem sledeće aplikacije:
NVIDIA-BIOS-Editor

I naravno nije potrebno ništa editovati putem ovog programa, već mi treba samo izvučen originalni ROM da bih mogao na osnovu njega da napravim iz Mac os-a putem NVCAP Maker applikacije odgovarjući output kod.

Poslednja izmena:
Ako nekoga zanima kako da moduje "About this Mac" prozor, pojašnjenje ima ove:

Mod About This Mac 10.8!

Evo primera kako to izgleda kod mene!

Inače ikonice sam smostalno napravio i ako nekome zatrebaju može ih poskidati odavde:

Define R3 - DELL U2312HM Display ;)

Prilozi

• 20121126024130aboutthis.png
    20121126024130aboutthis.png
    99.1 KB · Pregleda: 105
  • aboutthismac2.png
    aboutthismac2.png
    76.3 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Pogledaću ti ja to malo kasnije, ali ne bi bilo loše da zakačiš ROM od te grafičke ovde.
Uspeo sam sa poslednjim drajverima 304.00.05f02 sa nVidia sajta koje si preporučio ali sam krenuo od početka i instalirao sve ponovo. Jedini trik koji sam uradio je da dok sam još bio na HD3000 grafičkoj sam pokrenuo instalaciju najnovijih drajvera pa onda restartovao i povezao na GT630. Inače, kada podignem OS X na GT630 (sa inicijalnim drajverima) pa pokrenem instalaciju drajvera novih neće da se instalira jer mi javlja poruku da već postoje odgovarajući drajveri.

Sada sve radi!!!

Da li neko zna kako namestiti da radi openGL i generalno 3D podrska u ML na vmware? Skinuh image ML virtual masine i jako lepo radi sve, osim sto fali 3D podrska jel. Da li postoji neki kext koji bih mogao da zamenim il nesto sto bih mogao da uradim da ga poteram da radi...?

Uspeo sam sa poslednjim drajverima 304.00.05f02 sa nVidia sajta koje si preporučio ali sam krenuo od početka i instalirao sve ponovo. Jedini trik koji sam uradio je da dok sam još bio na HD3000 grafičkoj sam pokrenuo instalaciju najnovijih drajvera pa onda restartovao i povezao na GT630. Inače, kada podignem OS X na GT630 (sa inicijalnim drajverima) pa pokrenem instalaciju drajvera novih neće da se instalira jer mi javlja poruku da već postoje odgovarajući drajveri.

Sada sve radi!!!

Mogao si da forsiraš instalaciju putem Pacifista, nakon što si dobio tu poruku! Mislim, ok snašao si se i drago mi je da tako, ali eto čisto da znaš ako budeš sutra imao sličnu situaciju!

Da li neko zna kako namestiti da radi openGL i generalno 3D podrska u ML na vmware? Skinuh image ML virtual masine i jako lepo radi sve, osim sto fali 3D podrska jel. Da li postoji neki kext koji bih mogao da zamenim il nesto sto bih mogao da uradim da ga poteram da radi...?

3D akseleraciju reševaš iz Virutalne Mašine, a ne iz OS X-a. Apple nije pisao drajvere za tako nepšto, tako to nećeš ni naći. Drugim rečima, ako nemaš 3D onda je to vrlo verovatno zbog hardverske podrške koja u tvom slučaju nedostaje i tu nema leka.

Poslednja izmena:
Mogao si da forsiraš instalaciju putem Pacifista, nakon što si dobio tu poruku! Mislim, ok snašao si se i drago mi je da tako, ali eto čisto da znaš ako budeš sutra imao sličnu situaciju!
Eh, da ja imam te "mudrijaške knjige" što ti imaš... :) Pa nisam imao pojma, ja guglovao ali nisam našao ništa pametno, očigledno nisam ub'o ključne reči.
Drugi put znam gde da pitam ;)

Nazad
Vrh Dno