Pa cenim da možeš ko što reče gore Ivča!
Pre neki dan sam podigao kolegi sistem na GA-Z77-DS3H i i5 3570k, fino mu radi (oko 11500 u geeku), ali interesanto je da se i na ovoj ploči javljaju sitne USB anomalije kada se recimo memorija stavi na profil1, tj. na 1600MHz i 1.6v. Kad sam mu vratio na 1333Mhz i 1,5v sve je proradilo kako treba. Malo sam se razočarao kad sam video kako je glupavo USB3 podešen, ili radi isključivo i samo kao USB3 ili kao USB2, u zavisnosti kako se podesi u BIOS-u, ali i jedno i drugo da pročita sa istog priključka za sada ne ume! No cenim da će to biti rešeno u skorijoj budućnosti...
Ali ono što me je najviše obradovalo ovih dana je zapravo bila konstatacija, da sam konačno oduvao sve USB2 anomalije sa ovim UEFI beta BIOS-om za svoju ploču. Još kad bi se napravio neko pametan pa da napravi jedan kršten drajver za ovaj buđavi USB3 Etron, to bi bilo stvarno fenomenalno!![]()
Zeza ma YouTube… ne mogu nijedan video da odgledam ko čovek. Uvek bi se prekinulo (random) u sred gledanja… a onda samo refresh stranice pomaže.
Ja od kada sam update-ovao na 10.8.2 mene počeo da zeza… čini mi se da prve verzije ML-a nisu pravile ovaj problem.
Štaviše dešava mi se i sa Chrome-om! Dakle definitivno nije do web browser-a… instalirao sam ponovo Flash za OSX i ista priča!
Ja mora da obnovim gradivo pre nego bilo šta uradim
Lista komponenti:
- GB GA-Z77-DS3H
- i3-3225
- 2x4GB DDR3 1600MHz
- nVidia GeForce GT630
- WD 320GB + WD 1TB
Na 320GB ide OS X a na 1TB ide Win 7. Znam da i3 ima HD4000 integrisanu ali sam ovu GT630 povoljno nabavio još pre par nedelja pa gre'ota da se baci
Šta ja pitam sada:
1. Kako beše, prvo instaliram Win 7 pa posle toga OS X? Jel treba na nešto bitno da obratim pažnju?
2. Kako će se sistem ponašati sa dve grafičke pod OS X, da li će raditi "switching" (tj da li je to potencijalni problem, ako jeste ostavio bih pouzdaniju grafiku kao primarnu dok za Win mi treba GT630 obavezno) i da li ima neka fora prilikom instaliranja, da li je sve "native"? Da li se neka dodatna komanda aktivira i sl.?
Čitam razne forume i potpuno se pogubim raznim opcijama i varijantama...
Hvala! Da, znam za diskove da treba da isključim. Jeste, mislio sam na taj svičing, HD4000 i GT630.Instaliraj prvo Win7. Iskopčaj sve druge diskove prilikom isntalacije, pa ih posle vrati i instaliraj OS X. Swithcing između intel HD4000 i nVidia GT630 će raditi bez problema ako si na to msilio.
Ukoliko imaš OEM GT 630 Kepler (GK107) baziranu kartu, to onda neće raditi pod OS X-om, čisto da znaš. Ima dve verzije ove kartice... Drugim rečima rebrendirana 440ca bi trebalo da fercera bez problema...
Pa da, nisam ukapirao baš... Marketing je čudo, piše 3D BIOS, Dual UEFI Bios. Ja sam ukapirao da ima 2 nezavisna BIOSa za, ko zna koje potrebeAko misliš na 3D/2D BIOS, to mu dođe skoro isto ako se ne varam... Ja pravo da ti kažem sam koristio UEFI 2D jer mi je nekako pregledniji. Ovaj me je samo zbunjivao...
Meni je ovo novo i zanimljivo, volim da čeprkam i probam. Ukapirao sam ja odmah da je grafika, jer nisam napomenuo, kada je sa internom HD4000 radi Sleep bez problema ali ima neke gličeve kada se "probudi". Video sam da postoje i nVidia drajveri za Fermi jezgra ali nisam znao da li da ih instaliram.Na toj ploči sleep sigurno radi. Problem koji imaš nije vezan za ploču već za grafičku kartu!
http://www.tonymacx86.com/127-nvidi...ics-cards-issues-mountain-lion/comments2.html
Što se ostalog tiče, imaš sreće... Nedavno je baš moj prijatelj kupio računar sa tom pločom pa sam mu izradio instalacioni paket da se čovek ne mlati sa manuelnim instalcijama kojima inače nije vičan.
To je paket poput ovoga koji sam okačio u potpisu samo što je namenski odrađen za GA-Z77-DS3H i može se povući sa sledeće lokacije: GA-Z77-DS3H (ML).zip
Paket ne sadrži grafičke drajvere jer njemu nisu bili potrebi tako da će svako ko nema 100% kompatibilnu karticu rešenje ipak morati da potraži na drugoj strani!
Što se ostalog tiče sve je tu...
Eto... :eyebrows:
Sve je super,samo skrol na misu radi kontra![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari