Pozdrav svima! Nov sam na forumu, dobio sam peporuku od druga za ovaj forum pa reko da se pridruzim.
Zeleo bih da instaliram ovaj MacOS na kompu ali nisam nikad to pokusavao pa mi treba malo bolje uputstvo, kao i linkovi sa kojih mogu da skinem. Do sada je moja pretraga bila neuspesna.
Bilo bi pozeljno da objasnjenje bude kompletno od pocetka, i koliko mi prostora treba za MacOS (posto imam vec Win7 pa bih hteo DualBoot), i kojim programom to da uradim i kako.
Moja konfiguracija je sledeca:
Maticna Ploca: Gigabyte GA-M56S-S3
Procesor: AMD Athlon 64 X2 DualCore, 2800 MHz, 5400+
RAM: 4GB
Graficka: AMD Radeon HD, Sapphire 6950 TwinCooler 1GB
Hard Disk: WDC WD3200AAKS-00B3A0 ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)
CD-ROM: PIONEER DVD-RW DVR-216D ATA Device
Ukoliko nisam na pravom mestu postavio pitanje molio bih za link ka mestu na kome bih resio moj problem.
Unapred hvala!
Koliko znam AMD nije podržan :/
Neka me isprave članovi foruma.
Mislim da ima neka fora, ali je užasno komplikovana... tako sam bar čuo.
To su još uvek beta BIOS-i međutim poenta je zapravo u smoj UEFI varijati. EFI verzija koju koriste najnoviji BIOS-i je mislim 2.3.1, međutim Apple mašine su bazirane na koliko se sećam starijoj verziji koja je specijalno izvedena za Mac, pa zato i ne možemo butovati Mac os direktno. Što se tiče windowsa, da bi butovao pod efi varijantom mislim da bi morao da drugačije preformatizuješ disk verovatno, a takođe i da ga reinstaliraš komplet od nule! Doduše, nisam siguran za to jer nisam probao, ali mislim da je tako...
Što se tiče tvojeg problema sa voltažom tu sam ti ja kratak. U principu skoro da nisam nikada imao potrebe da overklokujem mašinu pa otuda i ne znam te cake. A što se tiče problema, ne znam šta si to čuo... Pojasni to malo pa ću ti reći šta ja mislim o tome, ako te to zanima naravno...
Izvini ali nisam napomenuo da ne koristim Windows :/ Uopšte. Nemam ni jedan hdd sa njim. Oba hdd-a su HFS partcije. Ne znam uopšte odakle se stvorio taj Windows Boot Menadžer?!
Dakle ti hoćeš da kažeš da je i ova F6 verzija zapravo beta verzija?Nisam znao…
Iskreno, malo te nisam razumeo u prvoj i drugoj rečenici.
A što se tiče voltaže, rekao mi je čovek iz radnje odakle sam kupio, da memorije na 1.6 moraju biti tako i podešene inače hoće da prave probleme u radu, tipa da zakucavaju komp, da ga uspore (valjda je tako rekao… ne sećam se)… rekao mi je samo da u XMP podesim obavezno na 1.6 jer mi je takva memorija po specifikaciji, međutim evo radi i na 1.52v.
Problem je što je radnja iz BG-a, a ja iz NS-a, pa neću da šaljem, ali moram doći da to vide, jer i u uputstvu stoji da u BIOS-u mogu da podešavam XMP, ali ga ja nigde nemam, ne vidim… ne postoji. :/ Kao da je nešto sa pločom :/
EDIT: i nisam skontao da li si objasnio deo sa tim što imam izbor između UEFI i P1 hdd boot-a?
Za Vanila ti treba DSDT i to propisno skockan.
Kad isključim logo i ja imam samo crni ekran gde stoji onaj crveni trougao i ništa ne piše odmah cepa dalje. Zato sam vratio logo nazad, aa ionako sada bolje izgleda tako. Dakle nije to do ploče da ne valja nešto nego je to izgleda tako namerno napravljeno.Ma kapiram ja šta ti hoćeš da kažeš - ako sve radi, NE DIRAJ
Nego ja tripujem da sa pločom nešto ne valjaJa ne znam da li je to do novih ploča, ali ja recimo uopšte nemam onaj deo gde učitava hardove, memoriju, grafiku, itd. (odmah nakon paljenja računara), a nemam ni taj XMP deo (a opet imam sve predispozicije za to).
Kada podesim full screen logo, to je ok. Kada isključim to, ništa, bude crn ekran i preskoči taj gore opisan deo.
Zato tripujem da ne valja nešto :/
Vlado, poslednje 2 god. koristim isti DSDT za moju plocu sa Tonymacx86 sajta, SL je radio bez ikakvih problema, sve je sljakalo perfektno, cak i front panel audio, od Liona-a sleep ne radi i to je sve, sve ostalo radi bez problema. Kada budem nasao malo vise vremena, potrudicu se da sredim i sleep problem.
Kad isključim logo i ja imam samo crni ekran gde stoji onaj crveni trougao i ništa ne piše odmah cepa dalje. Zato sam vratio logo nazad, aa ionako sada bolje izgleda tako. Dakle nije to do ploče da ne valja nešto nego je to izgleda tako namerno napravljeno.
Vlada>>>;2986831 je napisao(la):Vlado, poslednje 2 god. koristim isti DSDT za moju plocu sa Tonymacx86 sajta, SL je radio bez ikakvih problema, sve je sljakalo perfektno, cak i front panel audio, od Liona-a sleep ne radi i to je sve, sve ostalo radi bez problema. Kada budem nasao malo vise vremena, potrudicu se da sredim i sleep problem.
A imaš li update za svoju ploču? Ako imaš nabudži to, pa onda vidi. Drugo ako je DSDT sa tonymacovog sajta i kažeš da je sleep radio, onda bi trebalo da je u pitanju neka sitnica koja ti razbija sleep. Zakači DSDT ovde pa ću da bacim pogled kad ugrabim malo vremena pa da vidimo baš o čemu se tu radi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari