Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.8.x (Mountain Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Ni kod mene to ne radi propisno, samo ja to nisam ni znao jer sam odavno prešao na Adium.

Zapravo izgleda da je problem Applov server, ali ne i GTalk account jer on radi. Evo šta kod mene stoji...

Prilozi

• Messages.jpg
    Messages.jpg
    17.6 KB · Pregleda: 115
Ljudi,konfig. iz profila... sada 10.8.4.... digao svez 10.8.0 (pa update-ovao do 10.8.4) OSX posle zamene komponenata i sve radi osim HDMI video...tj...radi i on ali ne kako treba...Monitor mi ide na DVI a TV na HDMI...Potreban mi je i taj izlaz za sliku,inace se ne bi cimao... Cim ubodem HDMI pojavi sliku ali se sve zamrzne a slika na monitoru pocne da treperi ....mis se pomera ali ne reaguje na nikakav klik...cim iskopcam HDMI slika na monitoru se sredi i sve radi... E sad...interesantna stvar...Kad boot-ujem stari OSX sa drugog HDD-a...on se podigne i na njemu HDMI radi bez greske...Probao sam da instaliram kext odatle ,ali opet isto...Na starom OSX-u mi je bila Chimera 1.1 a sad ovde 2 nesto valjda...Jel ima to veze??? ili je ovaj problem do neceg treceg??? Ako neko ima ideju neka javi i ako ima jos neki parametar koji nisam naveo neka pita,stvarno mi je bitno da resim ovaj HDMI. Hvala puno unapred.

Jel ima jos neko problem sa True Crypt aplikacijom na OSX ML 1.8.3? Svaki put kad pokusam da mount-ujem kriptovani fajl, mac se zamrzne totalno, i mora hard reset. Privremeno sam resio tako sto imam VM win 7 pa sa njim mount-ujem male kriptovane fajlove ali imam i fajlove koji su ogromni reda >50gb i njih stvarno ne mogu da bacam u VM.

Kod mene True Crypt radi bez problema. Fajl od 4,5GB mountuje/dismountuje bez problema.

Ma meni se bukvalno zamrzne komp totalno i mis i sve. Mislim da mi je to doslo posle 10.8.3 update-a. Probacu 10.8.4 pa cemo videti.

Ljudi,konfig. iz profila... sada 10.8.4.... digao svez 10.8.0 (pa update-ovao do 10.8.4) OSX posle zamene komponenata i sve radi osim HDMI video...tj...radi i on ali ne kako treba...Monitor mi ide na DVI a TV na HDMI...Potreban mi je i taj izlaz za sliku,inace se ne bi cimao... Cim ubodem HDMI pojavi sliku ali se sve zamrzne a slika na monitoru pocne da treperi ....mis se pomera ali ne reaguje na nikakav klik...cim iskopcam HDMI slika na monitoru se sredi i sve radi... E sad...interesantna stvar...Kad boot-ujem stari OSX sa drugog HDD-a...on se podigne i na njemu HDMI radi bez greske...Probao sam da instaliram kext odatle ,ali opet isto...Na starom OSX-u mi je bila Chimera 1.1 a sad ovde 2 nesto valjda...Jel ima to veze??? ili je ovaj problem do neceg treceg??? Ako neko ima ideju neka javi i ako ima jos neki parametar koji nisam naveo neka pita,stvarno mi je bitno da resim ovaj HDMI. Hvala puno unapred.

Patio se 2 dana i jedino sto sam uspeo da osposobim da mi i DVI i HDMI radi je na sledeci nacin:

U Bios-u sam namesio da mi primarna grafika bude IGFX ( intel 4000) i na taj nacin guram HDMI preko nje,aka kad podigne drajver u OS-u,upali se i ATI i baci sliku preko DVI .

Novi proc, novi problem.

Stavio sam i5 3470 umjesto i3 i sad počne podizati sistem i samo vrti ispod jabučice i ništa.
Uz -x -v podigne sistem.

Šta da napravim?

Pošto možeš ipak da butuješ sistem, probaj zakrpu iz MultiBeast paketa za ivy procesore u kombinaciji sa sandy pločama. To je jedino što mi pada napamet uz eventulano SSDT koji možeš da staviš odatle.

Apple je opet prepakovao instalaicju za najnoviji OS X 10.9... Ukratko kamuflirali su izgleda u potpunosti kernel, ili barem ja nisam uspeo da ga pronađem, tako da mi za sada ne polazi za rukom da napravim instalcioni fleš. Čini mi se da bi sve profunkionisalo sa manuelno ubačenim kernelom, ali nisam siguran 100% jer su dodatno izlomili instalciju pa tako ista sada sadrži i nekakav deo sa pluginovima. Nisam još uvek siguran šta im je to, al čuće se cenim i to jako brzo... Nažalost, nisam uspeo da stignem za sada da to propisno protalaškam, a ovih dana ću biti na putu tako da će Mavericks ipak morati malo da me sačeka...

Javiljam odmah čim ga instaliram šta treba i kako... ;)

Poslednja izmena:
Vlado, resio sam da uzmem drugu konfiguraciju kako bih napokon sredio MacOS da radi kako treba (ako se secas ja sam te zlostavljao u onoj temi za AMD) :)
Elem, planirao sam da to zabodem u neko miniITX kuciste, tako da sam se opredelio za ovu plocu http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-h77n-wifi-(rev.-1.0)/comp_comp_mboard/16/2431
jer sam video da je preporucuju za hackintosh. ALi ne lezi vraze, niko to nema na lageru, tako da prakticno nigde nisam uspeo da iskopam bilo koji valjan miniITX.
Predpostavljam da mi jedino preostaje da jurim neko drugo kuciste mATX (jer zelim neki mali polu-HTPC).
Ako budem isao na mATX varijantu, jel imas neki predlog za best-buy plucu od oko 80-ak evra? Video sam da su one B75 hackintosh friendly, ali ne znam kakva su generalno iskustva sa tim chipsetom.
Vidim da je z77 verovatno bolje resenje, ali nisam naleteo na nesto od 80e.
Naravno na tu plocu bi isao neki i3 recimo 3220 a graficku bih ostavio trenutnu - GTX650.

Jel to OK?

Poslednja izmena:
Nemoj mi reći da ti 20E pravi problem, jer za nepunih 20E odozgo imaš: GIGABYTE
GA-Z77N-WIFI (rev. 1.0) i na to lepo zakačiš neki Ivy i3 i rešio si sve svoje probleme...

Ne znam šta drugo da ti kažem, osim da ja ne bih rizikovao da uzimam danas nešto što nije Gigabyte.

ALi nema niko ni tu plocu. Bukvalno nigde nisam uspeo da nadjem ITX. To je problem.
Uzeo bih ja rado i mATX, ali problem je sto ne mogu da nadjem adekvatno kuciste za neku cenu do 50ak evra.

A jesi probao da vidiš dal je moguće poručiti neku od tih ITX ploča?

[EDIT]

Što se tiče kućišta za mATX varijante imaš nekoliko rešenja za te pare.

Evo i koja:

COOLER MASTER Elite 361 RC-361-KKN1

COOLER MASTER Elite 100 150W RC-100-KKP1-GP

U ovo prvo može da se ubaci i jače napajanje od 500W recimo. Kolega moj ga je uzeo, pa sam ga tom prilikom i fotogradisao side by side uz moje Fractalovo (Define R3), jer je tražio hackintosh da mu nabacim i tu smo uglavili GA-Z68P-DS3... Sve u svemu, mogu ti reći da je sasvim solidno kućište za te pare. Prilično je manje od standardnih i jako je tiho, ili je barem tako bilo u njegovom slučaju... Doduše limovi su mu tanani, ali sad... nećemo preterivati, jer kolko para tolko i muzike...

Inače baš planiram da uzmem jedno takvo za stari računar, pošto mi je namera da ga zavučem iza police za TV...

Prilozi

• DSC03229.JPG
    DSC03229.JPG
    78.8 KB · Pregleda: 46
  • DSC03236.JPG
    DSC03236.JPG
    85.5 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Nema niko mogucnost da poruci miniITX, pitam sam njih 10.

Elem, nasao sam taj CM 361 koji si spomenuo i rezervisao sam ga. Dakle u to kuciste moze da se zabode standardno ATX napajanje? Nisam uspeo da nadjem u specifikaciji.
Uspeo sam da iskopam ovu plocu - http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-z77m-d3h-(rev.-1.1)/comp_comp_mboard/16/2460
Molim te da mi kazes da je ona u redu, tj da nece biti problema da se osposobi za hackintosha. Ako slucajno nije dobra, molim te za 1-2 alternative (problem je sto 60% stvari sa ITsveta nisu realno dobavljive, iako kao postoje na lageru).

I naravno proc bi bio i3 3220. (nadam se da za prvu ruku mogu da koristim bilo koju ram memoriju, mislim da imam 4gb Mushkin 1333mhz).

Poslednja izmena:
Nije dobra ta ploča jer ima VIA VT2021 audio koji Apple nije podržao. Bolje idi na klasičnu varijantu tipa GIGABYTE GA-Z77-DS3H (rev. 1.1)

U to kućište staje klasično napajanje i standardna ATX ploča. Kolega koji ga je uzeo ima unutra sledeće komponente:

1. GA-Z68P-DS3 motherboard
2. i3 core SB (ne sećam se oznake)
3. Radeon HD 6450
4. I mislim da je napajanje od 450 ili 500W.

Moj predlog bi bio da odeš do recimo napr. Gigatrona i popričaš sa ljudima tamo. Obajasniš im šta hoćeš da odradiš, ispričaš ovu priču i zamoliš ih da ti to sve skockaju u ovo CM kućište. Ne bi trebalo da bude nekih problema...

OK Vlado, izgleda da sam uspeo da iskopam GA-Z77-DS3H (rev. 1.1). Neka onda bude ta ploca (iako sam zeleo mATX u slucaju da vremenom nadjem neko bolje kuciste).
Graficka ostaje GTX650, a memorija je ta koju sam naveo.
Ako bude sve kako treba, javljam se uskoro sa utiscima. Da li dobijam nesto specijalno ako doplatim za i3 3225 (umesto 3220)?

Upravo mi se javili da su nabavili H77N-WiFi I CM Elite 120 kuciste.
To mi je I bila prva zamisao.

Rekao sam im da mi onda to salju. Nadam se da ce to biti ok.

Na toj ploči ne bi trebalo da bude apsolutno nikakvih problema izuzev što mislim da nećeš imati podršku pod OS X-om za taj interni intelov WiFi. Ta ploča nema Marvellove SATA konektore, što znači sve je intel u kombinaciji sa Realtekom, tj. drugim rečima sve je 100% kompatibilno.

Ta grafička ti je odlična za hackintosh trebalo bi da radi Oob, procesor ti je takođe ok.

Izgleda mi kao da ćeš lagano sve da skockaš. Srećno ;)

Poslednja izmena:
Strasno!!! Skockao sam masinu, podigao sam 10.6.8. ali nikako da sa unibeastom napravim mountain lion bootabilan flash. Prvo sa ver 1,7 odmah izbaci failed. Onda sam skinuo unibeast 1.5.2 i kao odradio je usb flash, ali sa tog flasha nista ne mogu da bootujem. Naravno koristio sam narodnu verziju mliona...

Unibeast ume da zeki. Probaj sa myHack aplikacijom da napraviš butabilan fleš. Meni je to završilo posao za Mavericks...

Takođe su ti bitna i podešavanja u BIOS-u... Progooglaj malo taj deo za svaki slučaj...

Proveri koju verziju BIOS-a koristi tvoja ploča. Ako je F2 onda imaš DSDT na tonymac sajtu koji će da pasuje.

Poslednja izmena:
Da imam f2 plocu. Podesavanja u biosu su dobra.
Shvatio sam da je 99% problem u instalacionom fajlu. Ja sam mountovao installesd.dmg i odatle sam kopirao fajl install mountain lion app u folder aplications.
Mozda nisam tako trebao da radim?
Pored toga mi nije prepoznao rezoluciju (gtx nije u kompu, na intel integrusi sam). Nece sam da bootuje bez iboot cda iako sam instalirao multibeast sa easy podesavanjima. Dodao sam i chimeru ali i dalje nece samostalno da bootuje. Tonymac sajt mi non stop zapucava safari pa ne mogu kao covek ni da citam po forumu...

Poslednja izmena:
Hvala, to cu obavezno probati. Sada sam zavrsio instalaciju preko myhacka, pise da je sve uspesno odradjeno, ali nikako da butujem masinu.

Edit: uspeo sam da ga bootujem sa bootflagom -x, ali se bas ne ponasa savrseno, nemam lan, itd. Ixgleda da klasican boot ne ide zbog bluetootha.

Poslednja izmena:
Za LAN moraš da instaliraš posebno drajvere. Imaš ih u Tonymac-ovom MB paketu...

Postoje dve varijante:

1. Realtekov drajver: AppleRTL8169Ethernet.kext
2. Lnx2Mac drajver: RealtekRTL81xx.kext

Ja lično preferiram ovaj drugi...

Tu je još bitno reći da je jako važno da prvo staviš Ethernet u pogon, a ne recimo WiFi, jer će onda OS X naopako numerisati uređaje i iCloud i još neke stvari neće propisno raditi...

Kad ovo zezneš nema popravke, jedini lek za to je reinstalcija čitavog sistema...

Poslednja izmena:
Recite mi da nisam lud, ali ovde se nesto cudno desava... Skinuo sam i untouched 10.8 i imam iste probleme. Probao sam i ovaj Gizmov modovani unibeast.
Radim po onom tutorialu sa tonymaca pomocu kod je stotine ljudi sve odradilo kako treba. http://www.tonymacx86.com/61-unibeast-install-os-x-mountain-lion-any-supported-intel-based-pc.html kada mountujem installEsd.dmg i kada otvorim njegov sadrzaj onda copy>paste metodom prebacim instalaciju u Applications. Da li je ovo pogresno?
Tek kad to uradim unibeast mi dozvoli da idem na sledece korake. Sve ovo radim na 10.6.8. koji mi btw ne prepoznaje ni rezoluciju kako treba na integrisanoj intel hd2500 grafici.

Uspeo sam preko myhacka da podignem 10.8.3 ali dize ga samo u safe modu pa sam se vratio na leoparda da opet sve probam...

Nesto sam ipak dobro uradio.
Skinuo sam stariji unibeast i pomocu njega sam napravio flash sa 10.8.
Instalacija je prosla glatko, ali jos uvek ne mogu da ga bootujem bez -x iako sam odradio sve sa multibeastom, ubacio dsdt, podesio definiciju mac pro 5,1.
Integrusa nije prepoznata, lan i bluetooth jesu odmah. Power managrment mislim da malo zeza. Sad cu da zabodem gtx pa cu da vidim sta se desava.
Mozda da sad nadjem neki kombo za 10 8.3...

Malko si se zaleteo. Ne radiš kako treba... Na MacPro5,1 zaboravi... Neće ti raditi sistem sa tom definicijom osim ukoliko ne ukloniš beše neki kext za grafiku. Osim toga sa tom definicijom ne radi ni PM kako treba. Od MacPro definicija jedino 3,1 radi baš kako treba, ostale ne... ili to ili recimo iMac12,2 ili 13,2... Ostalo zaobiđi!!! ;)

Uzged, nisi morao da vadiš grafičku... :D

Poslednja izmena:
Da se pohvalim, izgleda da je operacija uspela :)
Promenio sam na iMac 13.2 i masinu pokrenuo sa GraphicEnabler=No.

Sad cu probati fresh install sa 10.8.3 i nadam se da ce onda to da bude ultimate resenje.

http://browser.primatelabs.com/geekbench2/2086881
8262 poena na GeekBenchu, ne znam da li je to ok?

iMac13,2
Section Description Score Geekbench Score 8262
Geekbench 2.3.4 Tryout for Mac OS X x86 (64-bit)
Integer Processor integer performance 6327
Floating Point Processor floating point performance 10834
Memory Memory performance 6984
Stream Memory bandwidth performance 8598
Result Information
Upload Date June 23 2013 08:18 PM
Views 1
System Information
iMac13,2
Operating System Mac OS X 10.8 (Build 12A269)
Model iMac13,2
Processor Intel Core i3-3220 @ 3.29 GHz
1 processor, 2 cores, 4 threads
Processor ID GenuineIntel Family 6 Model 58 Stepping 9
L1 Instruction Cache 32 KB x 2
L1 Data Cache 32 KB x 2
L2 Cache 256 KB x 2
L3 Cache 3072 KB
Motherboard Apple Inc. Mac-FC02E91DDD3FA6A4 x.x
BIOS Apple Inc. MultiBeast.tonymacx86.com
Memory 4096 MB 1600 MHz DDR3

Poslednja izmena:
Da ok ti je rezultat, za i3 to je to... Uzgred ako budeš primetio pucketanje zvuka na izlazima ili kada pokreneš neku aplikaciju, takođe znaj da je to zbog iMac definicije koju si stavio. Sa MacPro3,1 toga nema i to je razlog zbog čega ja upravo koristim ovo rešenje, pa čisto da se zna i to... :p

Tkaođe testiraj i ti svoj p-state stepping...

Imaš upustvo ovde za to ovde: http://forum.benchmark.rs/showthrea...ackintosh!-)&p=3328583&viewfull=1#post3328583

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno