Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.7.x (x86 Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

hvala,
jeste, problem je u samim opcijama boota, uglavnom negde zabode. izgleda da sam sa zadnjim podesavanjima unutar multi beasta i tvog koktela uspeo. treba jos malo trial and error i nadam se da cu ga upicaniti.

namestio sam,
boot me iz nekog razloga zeza, no ne znam zasto, ide kao onaj dos screen gde biras hardove i ne odbrojava nego moras da izaberes particiju i onda nastavi. probao sam champlist/chameleon i veli da ne moze da se instalira?
komp je za druga i njemu to ni najmanje ne smeta, tako da boot ostaje kakav jeste. stavio sam onaj lacie driver za usb 3.0 iz multibeasta i u sistemu ga vidi sve lepo , medjutim kada gurnem usb stick (2.0) nista se ne desava. ni to nije toliko bitno :)
u geekbenchu ima 14500 sto je bitno :)

ako se neko resi da instalira ML unibeast metodom, mountuje dmg ili iso file i kada pokrene unibeast inastalaciju na usb on mu daje gresku posle par sekundi da ne moze da se instalira, neka ubaci Install OS X Mountain Lion u aplications folder, stavi da se vide hidden files i mountuje isto Baseystem.dmg. onda ce sve lepo da se instalira na usb
trim nisam intalirao jer je odustao od ssd-a za sada...
nisam instalirao ni one original nvidia drajvere jer nisam imao vremena da ga ponovo namestam ako se zezne. radi OOB, sve lepo vidi kod grafike u sistemu.

hvala svima, ziveo bench i hackintosh :))cheers

Poslednja izmena:
Pa tako i treba da bude. Mislim na taj screen sa diskovima, ali imaš mogućnost da podesiš timout tj odbrojavanje. Obično se to radi iz Champlista ili Chameleon Wizarda, ali može i peške, tj manuelno.

Otvori iz Extra foldera, org.chameleon.Boot.plist fajl putem txt editora dodaj/modifikuj sledeće parče koda:

Kod:
<key>Timeout</key>
	<string>2</string>

A obriši deonicu koja glasi:

Kod:
<key>Instant Menu</key>
	<string>Yes</string>

Ili ako ima samo OS X, onda jednostavno stavi:

Kod:
<key>Quiet Boot</key>
	<string>Yes</string>

i preskočiće ti onaj meni sa diskovima a direktno će butovati OS X baš ko na pravom Meku.

Eto...

Poslednja izmena:
Comp je kod druga, gledao je i nema boot.plist u extra folderu, naravno vide se hidden filles. Nema veze, bitno da sljaka. Kad kupi ssd onda cu ponovo da ga instaliram pa cu da se igram sa butom i usb. Koliko vidim nisam trebao nista da instaliram za usb, na z77 bi trebalo nativno da radi

Pa ako nema gore pomenuti org.chameleon.Boot.plist u Extra folderu ili ga nema kompletan Extra, onda definitivno Chameleon nije propisno instaliran... Dakle, prosto rečeno - negde si omanuo! ;)

haha, pa jeste ali ne znam sta i gde. sve odradjeno po PSu
usb instalacija pa multibeast. boot radi kako treba ali nema org.chameleon.Boot.plist, a kada sam preko champlista pokusao da instaliram chameleon, stvaio je da ne moze da instalira na tu particiju. e sada samo je jedan hdd bio prikljucen koji je uredno formatiran kao guid i instaliran ML na njega?
nesto je pobrljavio u tom pogledu, ali u principu sljaka kao lav :)

jel probao neko vdeo zna kolko znam ima neki kernel za amd za lion kako to funkcionise? inace imam x6 1055t.. snow leopard je radio skroz okej kolko se ja secam, da li bi moglo nekako da se predje ili jok?

Moja preporuka da batalis hackintosh na amd-u. Imao sam 1055t u to vreme mogao je samo 10.6.8 uz Nawcom legacy kernel v2. Mozda sada i ima kernel za 10.7.x ali nije vredno truda. Neke aplcikacije ce pucati,sistem je takodje nestabilan,imaces i random kp s' vremena na vreme. Uglavom problema preko glave. Preporuka da prodas plocu i proc,dodas malo novca i uzmes neki sb/ib proc i plocu ;)

pa ko ce da mi kupi x6, sa bzvz plocom, i kolko ja pare mogu tu da uzmem a realno bez i5 ne vredi.. kolko bi me kostalo to?

oko 250E (ploča i neki i5 procesor). Odeš lepo ovde: www.itsvet.com i nađeš što ti treba pa se uklapaš!

Poslednja izmena:
ima nade i za amd, i to mountain lion, probam uskoro pa javljam nadam se da cu da uspem :D

Da li bi mogao Mac OS na i3-2100,MSI PH61A-P35 4GB RAM HD6850 V2?Unapred hvala!!!

Da se pohvalim,otkrio toplu vodu :D Posle dosta muke i cimanja (dok nisam nazuljao pedu na stolici citanjem po netu :D ) -na kraju sam relativno lako uspeo da podignem Osx i odradio update na 10.8.2 na konfiguraciji iz potpisa . Sve fino radi,zadovoljan skroz :) Nikakvi dsdt :) Jedino sto mi ne radi je da ne salje i audio preko HDMI ...

Da li bi mogao Mac OS na i3-2100,MSI PH61A-P35 4GB RAM HD6850 V2?Unapred hvala!!!

Može na svaki i3 ili i5 ili i7 sgurno... Ploča je opet najbitnija zbog dodataka, ali na toj pošto je Realtek za audio i mrežu zasigurno će sve raditi bez problema. Trebaće ti zakrpa tj DSDT za power managment sigurno, jer to jedino propisno radi kod Gigabyte ploča obzirom da oni za razliku od drugih drže tu neke stvari otključane i sa podešavanjima koja su zapravo identična baš kao i kod originalnih Mac računara. Što se grafike tiče to možeš i sam da izgooglaš... Imaš na Tonymac sajtu sve o video karticama koje su podržane pa izvoli pročačkaj to malo...

Eto...

Poslednja izmena:
Pozdrav, resih i ja da probam sebi da sredim jedan hackintosh pa rek'o prvo ovde da se obratim...
Dakle, imam sledecu konfiguraciju: P5Q, C2D, 4G rama, ssd (uglavnom se moze videti u moja masina) i snow leopard na virtual boxu. Interesuje me koliko je izvodljiv hackintosh na mojoj masini imajuci u vidu da imam Asus plocu a ne GA kao i to da nemam neku OSX masinu pored sebe osim ove koja mi je na virtualbox-u(i nju sam jedva zbudzio da radi)....

Ide na tu mašinu sigurno hack, ali ima problema pa mora dobar DSDT i možda eventualno neki dodatni patch. Grafička će ti sigurno raditi Oob jer ja imam tu grafičku na starom kompu i to radi. Audio takođe koliko vidim može da se namesti pošto je Realtek, ethernet predpostavljam isto bez previše muka, znači jedino ti ostaje da nađeš (ili napraviš) DSDT i you are good to go!

A koliko vidim i toga ima ---> http://www.osx86.net/view/3470-asus_p5q_working_dsdt.aml.html

i ovo: http://www.filecrop.com/hackintosh-asus-p5q.html

Znači samo nabaci poseban HDD za OS X i nema problema. Mora da radi... E sad, verovatno ćeš morati malo da se izmandaš dok sve namestiš kako treba, ali tako ti je to u ovoj hack varijanti sa ostalim (ne-GA) pločama...

Poslednja izmena:
U ovom drugom linku nadjoh guide za moju plocu, instalacija preko 123Mars i 123Jupiter ali se nigde ne spominje DSDT, valjda zato sto se stavlja custom BIOS.... valjda ce odraditi posao....
P.S. Ako stavim custom BIOS, valjda nece praviti problem sa Win-om?

Ne bi trebalo...

Trenutno mi je Snow Leopard retail u fazi "dostavljanja" tako da imam jos malo vremena da zapitkujem....
Posto se u ovom tutorialu koristi retail DVD, a ja planiram da sve to uradim preko USB-a(valjda ne mora bas preko DVD-a), interesuje me sta treba da stavim na USB gde ce biti SL. Samo DMG koji se upravo skida ili je potrebno nesto vise uraditi kako bi bio citljiv?

Ovo gore sam sredio, ali zato nisam nikako uspeo da napravim bootCD ili sta god da butujem pc.... 6 sati cimanja bez pomaka...

Moras preko unibeast-a da napravis butabilni fles. Proveri mozda treba i otkljucani bios da stavis na plocu.

stavio sam 2102 modovani BIOS...
Unibeast sam od sebe pravi butabilni fles ili mi i pored toga treba bootCD?

P.S. Jel moze Lion da mi bude prva instalacija ili pre toga moram SL?

Poslednja izmena:
Unibeast sam napravi butabilnu instalaciju, treba ti pored njega samo image instalacije. Obrati paznju na verziju unibeast-a, novije prepoznaju piratsku instalaciju liona, ili pazari na appstore-u original.
Jos nesto, treba ti mac virtualna masina da fles formatiras u GUID.

Ako si napravio kako treba butabilnu instalaciju (pravljenje flesa mora da traje bar 10-15min a ne da zavrsi za 1min), to sto si dobio jeste kernel panic. To znaci da si zaboravio da iskljucis nesto u biosu ili nisi sam bios flesovao u onaj koji treba. Hard disk mora da bude u AHCI modu, i preporucljivo je da se pogase jos neki kontroleri, a koji, to ces vec morati da listas na tonymacx86.com.

Pozdrav, evo me opet ali sa novom masinom u potpisu...
Trenutno imam sledece: Win7, Virtualbox masinu sa SL 10.6.2 i Lion 10.7.2 (Addict) dmg file... Zaista bih voleo kada bi mi neko malo detaljnije pomogao oko pravljenja hackintosh-a u vidu nekog *****-friendly resenja. Koji OSX da skinem (pitam jer je u pitanju narodna verzija) i koji propratni softver (zbog narodne verzije). Proveo sam nekoliko dana pokusavajuci da narpavim OSX sa starim setup-om a ne ide mi bas najbolje i sa novim...

Koristio sam ovaj guide i uradio sve do Part3. Kada se butovao chameleon sa USB-a, po izboru OSX-a jednostavno se racunar restartuje... Nemam ideju sta dalje...

P.S. Ovo bi trebalo u ML temu ali sam ipak postavio ovde jer sam ovde vec postavio moj problem

Poslednja izmena:
Je l' ima neke sanse da ubic MAC OS na
Amd 5200+
Ati 3850
Biostar Nf520 a2te
Hitachi sata2 320gb

Pre godinu dve sam ubacio iAtkos 10.5.x ne secam se tacno, sve je bilo ok samo nikako nisam mogao grafiku da sredim, nije je prepoznao uopste.

Vrh Dno