Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.7.x (x86 Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

To je zbog graphic enablera ;)
Skini zadnji iboot,narezi,ubaci,rr,butuj sa njega,pa stavi instalacioni ;)
Mada,problem pravi 6850,jer ona je podrzana tek od 10.6.7 ili 8. Ali zadnji iboot bi trebalo da ima kextove u sebi.
Posle toga multibeast i gotovo :D
tonymacx sajt procitaj malo,ne bi trebalo da bude tesko :)
Za ostalo tu je Vlada :d

A Vlada kaže po običaju, prvo izradi DSDT pa onda radi sve ostalo...

A da to pojednostaviš možeš recimo i da podigneš OS X preko VMware-a pa odatle startuješ DSDTFixer i odradiš sve to u dva klika... Ili da skineš iPC X-DL 10.5.6 pa da butuješ Live verziju i onda izvedeš ovo isto... Pick one! ;)

Za tu grafičku 10.7 je bolje rešenje...

Prilozi

• Screen-Shot-2012-04-19-at-2.31.jpg
    Screen-Shot-2012-04-19-at-2.31.jpg
    43.3 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Hvala Vlado na odgovoru.Iboot mi definitivno ne radi. A jel mogu ja da startujem ovaj ddst fixer u 10.5.2 leo4all v3 ? njega sam sinoc bez problema podigao,nasao sam tu prastaru instalaciju od pre par godina,i to radi :D ,osim grafike,naravno .

Pa trebalo bi... stvarno ne znam, moraćeš da isprobaš to sam...

Imao sam instaliran SL koji mi se posle jednog update-a pokvario, sad bih instalirao Lion.
Imam Instalacioni disk (sa Apple store) i pokušao bih prvo u VMWare da vidim kako igleda i da mogu sve da pripremim za pravu instalaciju.
Ko trenutno ima najbolji/najlakši metod, jel Tonymac ?

Sklapam novu konfiguraciju za Lion i imam pitanje za vlasnike GA-Z68X-UD3H-B3 ploce.
Da li vam radi firewire? Citam po netu, neki kazu da ne radi nikako, neki da radi nestabilno, a nekome radi bez problema?
Ima li ko iskustva i savete?

Ne radi Firewire kako treba, tj. kod mene radi kao do prvog sleep-a, a onda blokira... Stalno izbacuje neku loop grešku. Ja nisam video još da se neko deklarisao da mu to radi 100% kako treba na ovoj ploči, osim možda ukoliko nije radio neku nadogradnju. Znam da su neki to rešili tako što su dokupili izvesne kartice, ali pošto mi to ni ne treba nisam se udubljivao previše u celu stvar...

U principu verujem da može da radi ok ali samo ukoliko računaru ne dozvoliš da ode u sleep...

Poslednja izmena:
Hvala na brzom odgovoru, da li kojim slucajem imas preporuku za neku slicnu plocu na kojoj firewire radi?
Msm moram se baviti guglanjem naravno, nego da pitam ako vec znas neki model....

Ne znam, zbilja ko što rekoh nisam se previše bavio time jer mi ne treba...

Uzgred, ako planiraš da uzmeš i7 procesor, moja preporuka bi bila da ideš na neku x58 ploču. Bolja je kompatibilnost koliko sam mogao da vidim do sada. Generalno GA-Z68X-UD3H-B3 nije potpuno 100% kompatibilna ploča. Ima sitnih anomalija, kao što su izvestan mini bug na USB2 priključcima kada računar izađe iz sleepa. USB3 radi kada izađe iz sleepa ali ne ume da otakči fleš drajv i onda tu blokira, jer izgelda da drajver nije baš najbolje napisan. Kada manuelno otakčim drajv i ponovo ga ukopčam sve je opet ok. Dok Firewire izgleda da ima problem sa firmverom, takođe kada se računar razbudi prisutno je kašnjenje od nekih 10tak sekundi dok se aktivira internet, a ponekad blokira i miš na nekih 2-3 sekunde. Inače ovi USB problemi u načelu važe za sve Z68 ploče. Dakle u pitanju su sitnice svakako, ali ovo ume neke ljude da nervira...

Ostale stvari rade propisno... Dakle nekoliko sitnijih problema ima i ako si u stanju da živiš sa time onda možeš da ideš na ovu ploču, ako ne bolje je zaobiđi. Inače bitno je reći još nevezano za ove hackintosh varijante da je ploča kao ploča, fino odrađena. Izgleda čvrsto, ima više nego solidan set priključaka, čak je i lepo dizajnirana. Malo se na šugavom mestu nalazi jedino audio front priključak, ali ok...

Inače moja stara LGA775 Foxconn P35A je uz propisno odrađen DSDT bila 100% kompatibilna ploča. Sve je radilo propisno i bez greške. Sad sam taj komp prepustio ženici, a ja evo pokušavam da ispeglam sve što se može ispeglati od ovih sitnih anomalija na ovoj novoj... ;)

Poslednja izmena:
Uh, neki okvirni plan mi je bio:
vec pomenuti gigabajt
i5-2500k
ATI HD 6870
Neki ssd od 120giga...

Sa svim ostalim stvarima mogu da zivim, samo me taj firewire plasi, posto mi je potreban za rad...

Usput, sadasnju plocu (Asus P5Q) sam lepo utegao i sve radi bez problema na 10.7.3, ali doslo je vreme za upgrade :)

Poslednja izmena:
Pa eto... moja preporuka bi bila i7 i X58 ploča. Kada bi ja sada kupovao nešto, a posle ovog iskustva koje imam sa ovom Z68com, skoro da je sasvim izvesno da bih se odlučio za ovu kombinaciju. Sad jeste da je i7 malo skuplji, ali cenim da vredi... Vidim da su već pale cene za X58ce, pa možda nije loše da porazmisliš o ovoj kombinaciji... Drugo uzmi recimo Radeon 6850 i malo prištedi tu... Za grafičke karte ne vredi bacati pare jer ionako svako malo pa iskoči nešto novo, a pod OS X-om nećeš iskoristiti ni petinu ukupnog potencijala koju ta grafička može da pruži! Jedino ako si gejmer... To je onda već nešto drugo! ;)

Poslednja izmena:
ako neko zeli da pomogne ...

pre oko dve godine sam prvi put instalirao hackintosh. tada je cela inicijativa bila dosta nova, i proveo sam oko mesec dana uceci o macOS-u kextovima, DST-u, EFI-ju i ostalim novotarijama. nakon beskrajno foruma (bench, insainlymac, wikios86, i josh par zaboravio sam) sam konacno uspeo da ugledam mac desktop na pcju. Tada je to bio desktop Liona. Ubrzo je usledio i Snow Lion, pa Snow Lion i na laptopu, a onda i pravi iMac (pa i jedan Macbook Air). eto zarazih se.

Sad je doslo vreme da se reinstalira masina na kojoj je bio OSX Snow Lion (hackintosh) i da se na istu stavi Lion, samo bih sada stavio dualboot.
Znam da je ono sto cu sad pitati vrlo nepopularno - i ja sam mnogima rekao da krenu da citaju sve redom + par linkova za smernice, ali ja bas i nisam u situaciji da ne znam nista naprotiv.

zanima me sledece : koj paket trenutno najbolje radi za Liona? (i dal moze da se preskoci SL, ili ne ? bas bi bilo lepo da moze)
+ dal treba nesto da znam. updateujte me - sta se novo desilo za prosle 2 god :)

Pozdrav mekovci i hekmekovci ;))

ja sam veceras instalirao iatkos l2, i radi savrseno iz prve.
intel core 2 duo e6750 i gigabajtova p41t-d3p ploca, 3gb rama i poseban sata hdd samo za hackintosh

a ako hoces iz virtualne masine, imas vmware 8 i vec gotov instaliran lion u jednom fajlu koji samo treba da ucitas u vmware i to je to, 20 sekundi posla, samo moras imati intela sa ukljucenom virtuelizacijom u biosu

Updejt na 10.7.4 prošao bez ikakvih problema... Ako neko ide na Combo updejt kao što sam ja uradio, moraće da ponovo odradi RTC patch obavezno i naravno audio ako koristi originalni appleHDA drajver...

ako neko zeli da pomogne ...

pre oko dve godine sam prvi put instalirao hackintosh. tada je cela inicijativa bila dosta nova, i proveo sam oko mesec dana uceci o macOS-u kextovima, DST-u, EFI-ju i ostalim novotarijama. nakon beskrajno foruma (bench, insainlymac, wikios86, i josh par zaboravio sam) sam konacno uspeo da ugledam mac desktop na pcju. Tada je to bio desktop Liona. Ubrzo je usledio i Snow Lion, pa Snow Lion i na laptopu, a onda i pravi iMac (pa i jedan Macbook Air). eto zarazih se.

Sad je doslo vreme da se reinstalira masina na kojoj je bio OSX Snow Lion (hackintosh) i da se na istu stavi Lion, samo bih sada stavio dualboot.
Znam da je ono sto cu sad pitati vrlo nepopularno - i ja sam mnogima rekao da krenu da citaju sve redom + par linkova za smernice, ali ja bas i nisam u situaciji da ne znam nista naprotiv.

zanima me sledece : koj paket trenutno najbolje radi za Liona? (i dal moze da se preskoci SL, ili ne ? bas bi bilo lepo da moze)
+ dal treba nesto da znam. updateujte me - sta se novo desilo za prosle 2 god :)

Pozdrav mekovci i hekmekovci ;))

iatkos lion je super. instalirao sam ga na par masina 775 chpset i sve je ok. a njemu ne treba da bude guid particija vec moze i MBR. iz gparted programa napravis particiju za win ntfs i za mac. za mec nece valjati ali ga posle iz disk utility samo formatiras i onda na tu moze lion. samo izaberi bootloader i to je to :)

Posle dosta vremena provedenih citajuci ovu temu ustanovio sam da jednostavno nisam dovoljno vest sa racunarima da bih instalirao Mac OSX na mom kompu.
Ukoliko je neko od vas ovo dobro prostudirao i misli da moze da instalira na mojoj masini <<-- a da pritom i zaradi nek mi slobodno javi na PP da se dogovorimo.
Bilo bi pozeljno da se nalazite u Beogradu.
Pozzz

Da li neko moze da navede tacnu oznaku Mac Liona koju je moguce instalirati? na netu sam nasao razne verzije razlicith velicina,ja sam skinuo iATKOS_S3_version2 ok 4,5 GB i verziju Niresh12495-Lion-10.7.3-V2 od 4,3GB,tj u cemu je generalno razlika izmedju ove dve razlicite verzije? da li se razlikuju po kompatibilnosti?hvala unapred na odgovoru :)

iAtkos L1 je Lion, a iAtkos S3 v2, je zapravo Snow Leopard verzija 10.6.3. Ovaj drugi nisam probao, ali evidentno je da su to sve skupa tzv. distro verzije a ne originalne Apple Retail verzije. Dakle reč je o neznatno modifikovanim verzijama koje su prilagođene PC računarima, kako bi instalaciju bilo moguće butovati i izvesti direktno sa diska, što je za apsolutne početnike ujedno i najprihvatljivije rešenje. Moguće je naravno butovati i podići i originalne Apple Retail verzije ali je za to potrebno pripremiti najpre nekoliko stvari. U prvom redu Extra folder sa svim propratnim elementima, a onda zatim i kompletnu instalaciju koja mora da bude izmeštena na dual layer DVD, drugu particiju ili na USB fleš drajv.

pretpostavljao sam da su modifikovane verzije za PC,hvala na odgovoru.Mada nema nekog posebnog objasnjenja u info fajlovima ovih verzija,cak ni ne pise ni za koje procesore su modifikovane ali dobro,kad mi bude pukao film jednog dana poskidacu sve verzije koje nadjem i isprobacu,doduše ne nadam se nekom uspehu sobzirom da mi je Acer Aspire 5536G - Amd procesor :)

Zanimljivo?! Konačno da vidim da je neko nešto pismeno krenuo da pravi u tom delu! Dosadašnje alatke su se svodile na proste terminal komande izvedene u shell ili apple skripte (koje čak i ja umem da napravim) i zakačene za nekakav GUI.

koju verziju mac os da skinem za laptop lenovo b570e ako neko zna i da li ce raditi na mom laptopu?

Lafe, Google je davnno izmišljen... Trebaju ti tri pojma: hackintosh lenovo b570e... Stavi to na liniju i dobićeš svoj odgovor!

Nasao sam samo za b570 ali to nije isto kao moj laptop drugaciji procesor i grafika. Imam na dvd-ju verziju 10.6.2 intel amd by hazard ubacio sam i upisao -v busratio=20 cpus=1 posle toga enter to boot from dvd i izbacio je kernel panic slicno ovome
panic(cpu 0 caller 0x00432EA3): "unable to find driver to this platform: \"ACPI\".\n"@/SourceCache/xnu/xnu-1228.5.20/iokit/Kernel/IOPlatformExpert.cpp:1407
Debugger called: <panic>
Backtrace, Format - Frame : Return Address (4 potential args on stack)
0x1abb7dd8 : 0x12b0fa (0x4592a4 0x1abb7e0c 0x133243 0x0)
0x1abb7e28 : 0x432ea3 (0x49e460 0x22bc740 0x1abb7e58 0x2329d40)
0x1abb7e48 : 0x410db2 (0x23ea980 0x2305b80 0x1 0x3eb770)
0x1abb7ea8 : 0x412c47 (0x2305b80 0x23ea980 0x23cfb80 0x0)
0x1abb7f28 : 0x4124ab (0x2305b80 0x2329d40 0x8 0xffffffff)
0x1abb7f78 : 0x411127 (0x2305b80 0x0 0x1abb7fac 0x1)
0x1abb7fc8 : 0x19ebdc (0x22bc590 0x0 0x1a20b5 0x231f8b8)
probao sam i preko vmware workstation ali tu mi stalno izbacuje da ne podrzava 64bit (64bit guest operating systems are not suported by this host and will not run) bez obzira na to kada se pokrene izbaci - system conf file com apple boot slist not found i nema hdd-a samo ethernet...
Citao sam da se prvo ubaci iboot pa onda mac os molim vas ako neko zna da li bi to vazilo i za moj procesr jer pise da je to za novije procesore (iboot),
ako neko zna za moj procesor, kako da odradim boot i koji mac os bi bio najbolji za moj laptop?

Lenovo Essential B570e:
Processor Type Intel® Core™ i3
Processor Speed 2.2Ghz
Hard drive size 500GB
Installed RAM 4GB
Screen size 15.6 Inches
Graphics processor Intel® HD Graphics 3000

Ako je ovo tvoja specifikacija trebalo bi da može bez mnogo problema da se potera OS X. Moguće je samo da to neće ići tako lako bez DSDT-a i to ponajviše zbog njegovog originalnog BIOS-a, za koji ja nemam pojma koji je tačno i kakav je tj. kako je koncipiran. Bez DSDT-a probaj bolje iAtkos s3 v2 pošto imaš intel procesor, jer u ovom izdanju imaš opcije da biraš za slučaj kada nameravaš da poteraš Mac os bez pomenutog fajla, što i jeste tvoj slučaj.

I da, ne trebaju ti nikakave dodatne zezalice koje si ukucavao na liniju osim možda, arch=i386 -v string opcije, kojom se butuje OSX u 32bitnoj varijanti.

Ako ti ni ovo ne upali, onda ti je jedina varijanta da odradiš prvo DSDT i kompletiraš Extra folder, pa tek onda da poteraš instalaciju koju bi u tom slučaju morao da odradiš preko USB-a, što jeste u principu bolja ali dosta komplikovanija varijanta kojoj obično pribegavaju iskusniji hakeri. Ne verujem da ćeš ovo uspeti samostalno da odradiš bez nečije pomoći, ali srećom imaš ovaj forum...

Dakle ako zapne nešto slobodno pitaj ovde, ali prvo uradi domaći zadatak, tj. informiši se detaljno o svemu i isprobaj sve varijante koje su ti u ovom momentu dostupne.

Što se referenci tiče za to su ti na usluzi sledeći sajtovi:

http://www.tonymacx86.com/portal.php?sid=61b7513442874963ffc875c17d22b0e8
http://www.insanelymac.com/
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page
http://www.mymacnetbook.com/
http://www.osx86.net/

Poslednja izmena:
ovo je specifikacija mog laptopa Intel-Pent.CoreDuo B960 2.2GHz 4096MB 500GB DVDRW 15.6' hd intel 2000. znaci najbolje da skinem iAtkos s3 v2? ok videcu da skinem sutra
probao sam sa idenebom 1.6 i izbacuje mi kernel panic...probao sam i sa ibootom ali zakoci se ali nekako sam uspeo ali bez uspeha kernel panic... takodje sam probao vmware ali bez uspeha jer moj procesor ne podrzava intel virtualisation iako u biosu ima opcija enabled, takodje i sa virtalbox-om izbacuje com aplle slist not found isto kao i sa vmware, i sa jednim i sa drugim ne vidi mac hdd nego samo ethernet...
posetio sam sve te sajtove i pregledao. Nekako mi je najbolja opcija ovo sa vmware i virtualbox-om, samo ja sam probao ideneb a treba snow leopard 10.6.2... to skidam pa videcemo ali nekako mi se cini da od svega toga nema nista

Poslednja izmena:
Problem je grafika. Intel HD2000 ne verujem da ces moci da poteras propisno da radi. Treba to proveriti naravno, ali mislim da to nece ici.

Ako nekome nije tesko da mi pomogne oko ovog problema :)
ic213263.jpg
Snow Leopard 10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard.iso

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno