Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.7.x (x86 Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Ako nekome nije tesko da mi pomogne oko ovog problema :)
ic213263.jpg
Snow Leopard 10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard.iso

Problem je sa procesorima... Mislim da bi preko DSDT/a to moglo da se resi pod uslovom da si u mogucnosti da odradis isti. Probaj da forsiras HPET (ForceHPET=yes), i ako ti ovo ne pomogne onda probaj da instaliras disabler, ili neki drugi CPU power managment kext.

Ili jedstavno probaj neki drugi modifikovani kernel ako ima za AMD.

Poslednja izmena:
JA sam pre dve nedelje menjao 955be sa cetiri jezgra za core2duo sa dva jezgra u moju stetu samo da bi mogao da pokrenem hackintosh, svi vmware image-i su preoradili iz prve kao i regularna boot instalacija. 955be je posebno zeznut za hackintosh, a ako se prelazi treba voditi racuna da se uzme i prava ploca i graficka

Zaboravih da prijavim.
ic213263.jpg
Morao sam na bootu da pritisnem dugme F8 da bi posle mogao da ukucam busratio=20(i sa 10 mi je radio)

Ok, Fino si se snašao...

Napisao sam jos ranije
Snow Leopard 10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard
Kod:
http://zamunda.net/details.php?id=219066&comments=1#startcomments

Obzirom da DSDT zavisi i od verzije biosa, preporucujem da napravis svoj prateci ovo uputstvo:
http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=14&t=35559

Taman u DSDT mozes da ubacis i svoju grafiku, pa da je ne inject-uje preko Graphics Enabler-a nego preko DSDT-a.
Meni GTX480 radi neuporedivo brze na ovaj nacin.
Prvo sam pokušavao sa dsdt fajlovima sa neta, ali iygleda da ovo i nije neki bauk
ekstraktovao sam dsdt, dodao patch za matičnu zvučnu, ali nakon kompajliranja izbacuje grešku
i to sam išao na "fix errors", ali ove 4 ostaju

#2459,2461,2630,2632
"Resource Tag larger than Field (Tag 16 bits, field 8bits)

Kako bi mogao da dodam i cpu i grafiku u dsdt i ima li svrhe?

tj postoje već patchevi za e5200 i e7300, ja imam e6300 duocore, da li da ubacim za e5200?

Poslednja izmena:
Smekni DSDTfixer pa probaj da to rešiš putem njega...

Što se tiče grafike, ona ide pod PEGP deonicom i za nVidia grafičke je prilično lako da se izmoduje. Inače CPU već postoji u kodu. Za njega postoji onaj ALIAS fix koji otklanja tzv CPUS=1 fix ili u prevodu podizanje sistema na jednom jezgru, ali tebe verovatno zanima speedstep a to se rešava preko SSDT-a, mada može da se to parče koda nagura i u DSDT, u principu nije problem i na isto se svodi, ali je potrebno da dobro upoznaš sve deonice i naravno da koristiš patch koji je namenski odrađen za procesor koji imaš.

Ta greška koju imaš vezuje se za mislim samo jedan jedini broj u kodu. Potrebno je u određenom redu gde ti piše da je greška, da promeniš vrednost za tu deonicu. Evo ti primer:

Kod:
Device (PEGP)
            {
                Name (_ADR, 0x00010000)
                Device (GFX0)
                {
                    Name (_ADR, Zero)
                    Method (_DSM, 4, NotSerialized)
                    {
                        Store (Package ([COLOR="#FF0000"]0x43[/COLOR])
                            {
                                "@0,AAPL,boot-display", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                    0x01, 0x00, 0x00, 0x00
                                }, 

"@0,compatible", 
                                Buffer (0x0D)
                                {
                                    "ATY,Duckweed"
                                }, 

"@0,connector-type", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                    0x00, 0x04, 0x00, 0x00
                                }, 
                                itd, itd...

Ono što dobiješ u ovoj varijanti je sledeće:

Kod:
Users/Vladimir/Library/Application Support/EvOSoftware/DSDT/DSDTFiles/dsdt.dsl  1056:
Store (Package (0x43)
Remark   5048 -            [B]Initializer list shorter than declared package length ^ [/B]

Promenom gore markiranog broja crvenom bojom iz 0x43 u 0x42, sve biva ok prilikom kompajliranja. Dakle nešto si verovatno poremetio kada si radio. Moguće je da si dodao neke redove ili obrisao i sada moraš da to i notiraš propisno u okviru taga koji definiše to prače koda.

Moja preporuka bi bila da pažljivo izčitaš sve što sam pisao u okviru teme "DSDT kako da...?"

Poslednja izmena:
Da li je neko uspesno aktivirao HW akceleraciju na ATI 48xx (tj. 4870) grafickim karticama? Sve mi lepo radi na OSX 10.7.4 na mojoj konf, ali mi deluje da je 2D grafika malo spora (skrolovanje, vucenje prozora...)? Probao sam gomilu kombinacija raznih drajvera ali nikako da ubodem da sve proradi. Da ne radi vidim i po tome sto mi je meni na vrhu ekrana neprovidan, i sto kada dodajem widgete u Dashboard nema ripple efekta.

(u pitanju je iAtkos L2 distribucija)

Poslednja izmena:
Iskočio mi je iCloud i za sada ne mogu da uskočim tamo nikako... Izgleda da ima neke veze sa najnovijom nadogranjom na 10.7.5 i 10.8.2 koje je koliko vidim Apple upravo danas ispostavio... Nadam se da nije neka teška muljavina opet u pitanju, pošto smo do sada od kako je kernuo iCloud pa barem jedno 3 puta menjali šifre zbog Apple-ovih nadogranji... :smoke:

Elem, videćemo dal nadogradnja na 10.7.5 menja tu nešto a i šta je to lepo Apple sada napravio i popravio sam ovim dodatkom...

Poslednja izmena:
Dal se ja to varam ili ipak oficijelni realtekov drajver za ethernet (AppleRTL8169Ethernet.kext) ne fercera sa ovom 10.7.5 verzijom... Nisam siguran, pošto koristim D-Link, ali koliko vidim u panelu za network nemam više podešavanja za ethernet. I hvala im za rotirajući login panel i ime u gornjem desnom uglu do sata, baš mi je to trebalo!!! Mislim prosto nisam mogao bez toga! :mad:

Uzgred, ovo rešenje me podseća na Ubuntu sada! :trust:

Poslednja izmena:
Da li je neko uspeo da osposobi hd6950 za normalan rad u 10.7 ili 10.8? Citao svasta ali nikako da nadjem pravo resenje. Vidim da je podrzana u najnovijoj chimeri ali nisam nasao adekvatne drajvere. Ako neko ima neku informaciju iz prve ruke ili je nasao nesto zanimljivo na netu nek posalje. Pozdrav

Stavio sam Lion 10.7.2 uradio update na 10.7.4. Instalacija je prosla glatko.
Ploca je MSI Z77-G43. Grafika MSI GTX 560 Ti. procesor i5 2500k.
Koristio sam ovo uputstvo za instalaciju i MultiBeast. http://youtu.be/u9omMjpEUG0
+ pored ovog sto je on naveo u klipu, ja sam u MultiBeast-u dodao 10.7.2+ Combo OpenCL Enabler.
Sve radi, osim sto mi u system report za grafiku prikazuje 1024 VRAM, a karta zapravo ima 2048. Pri tom oba dvi porta rade i imam punu rezoluciju na oba ekrana. Ne radi mi miniHdmi izlaz, kada prikacim kabl, jedan ekran se iskljuci (zato sto karta moze samo dva izlaza da koristi istovremeno), ali na tv-u nemam nikakav signal.

Ima li neko iskustvo/ideju kako bih mogao da namestim ovo?

Proslo sat vremena pa ne mogu da editujem poruku.
Moja greska, nesto sam se prebacio....kartica je ipak 1024 tako da je to ok prepoznao, sto dalje znaci da je sve okej osim miniHdmi izlaza...

Opet ja, ispitao sam dalje, pa cisto da napisem, mozda nekome nekad zatreba.

Elem, radi mini Hdmi, ali kad se izvuce kabl od drugog monitora. Na tv-u imam 1080p rezoluciju, ali da je slika malo isecena po ivicama. Postoji opcija overscan, koja sliku uvuce i napravi crni okvir oko nje, tacno koliko je ovamo iseceno sa overscanom uvuceno.
Dakle kao sto sam gore i napisao ova kartica podrzava 2 izlaza istovremeno, s'tim da na windows-u mogu biti prikljucena sva tri ekrana, a u podesavanju da se bira koja dva da koristi, dok na meku to ne moze (ili ja nisam provalio nacin kako)

Pozdrav,narode... Je l' neko probao hackintosh na acer aspire 5750g? Kakvi su utisci? Je l' sve radi?

probao sam ja...snow leopard,instalacija prodje glatko sa retail dvd-jem i iBoot-om...ali sam imao problema sa kext-ovima (ipak sa neiskusan sa ubacivanjem istih) pa sam odustao...

jel moze neka brza preporuka ploce za lion, gledam ih hiljadu i vec sam se pogubio...(treba bar dva pci slota)
gigabyte bih samo. hvala

gledam ovu
GIGABYTE
GA-Z77-DS3H (Rev. 1.0)

plasim se ovog atheros network cipa, koji kao radi kod revizije 1.0, ali bih ga izbegao

Poslednja izmena:
jel moze neka brza preporuka ploce za lion, gledam ih hiljadu i vec sam se pogubio...(treba bar dva pci slota)
gigabyte bih samo. hvala
Tonymacx86 pa Building CustoMac - Buyer's Guide pa biraj. Ako ćeš ML ja preporučujem GA-Z77-DS3H, ne znam da li će raditi i sa Lion, nisam čitao.

tu sam i poceo ali imaju samo tu koja ima dva slota , a brine me atherosssss, ostale kostaju oko 250e, imam budzet za plocu do recimo 120e

a zjbao sam se i ovako, uzeo sam gt640 a ni ne znam da li ce da radi sa lion. pokusavao sam na sve nacine da izbegnem mountain lion, jer lion znam zatvorenih ociju da instaliram, no nema vise komponenata u prodaji
tako da cu da uzmem nju i da se drndan sa mountain lion instalacijom

Poslednja izmena:
pazario sam
GA-Z77-DS3H (Rev. 1.0) + i7 3770k
GeForce GT 640
pa javljam kako ide, trebalo bi glat da prodje...no nisam van iatkos metode instalirao par godina

jel kod SSD diskova moze bilo koji ili ipak ima da na nekim nesto zeza?

Za tu ploču ide ti ovaj moj paketić: Gigabyte GA-Z77-DS3H pack

Za grafičku imaš originalne NVIDIA drajvere, a š to se SSD-a tiče trebalo bi da rade svi. Ne znam šta bi tu moglo da bude specijalno drugačije od diska do diska...? Mislim, u principu treba to proveriti za svaki slučaj, premda ja tu ne očekujem nikakva iznenađenja.

Obrati pažnju na BIOS podešavanja, jer ako tu loše odradiš setup za memorije imaćeš problem sa USB izlazima. Povezana su ta dva... Inače, na toj mašini bi u Geeku trebalo da imaš od 13500 pa naviše u zavisnosti od podešavanja... Ako budeš imao manje, onda nešto nije u redu sa CPU Turbo opciom...

To ti je to, ukratko... ;)

Poslednja izmena:
u...odlicno & hvala puno,

kako mislis ima originalni drajveri za graficku, ima ih u samoj instalaciji ML?

jos nisam poceo, cekam kuciste i hard ili ssd, danas bi trebalo da stigne.

Pa ne, već ih imaš na nVidijinom sajtu. Izgugaj ih, nije problem. Uzgred ako ti se grafika bude kočila, ili primetiš bilo kakave anomalije u kombinaciji sa MacPro3,1 specifikacijom, samo se prebaci na MacPro2,1 i radiće sve kako treba. Nešto nije ok, na Z68 i Z77 pločama u kombinaciji sa MacPro3,1 definicijom. Primetan je pad perfomansi naročito kada se izađe i sleep-a. Premda to je ono što sam primetio da se dešava na ovim pločama u kombinaciji sa Radeon grafičkim karatama, a ti pošto imaš nVidia grafiku, možda i ne budeš imao ovih problema... Nego rekoh čisto i to da pomenem.

upravo sam krenuo da instaliram i skinuo tvoj paket.
na nvidia sajtu nema drivera za gt 640 (win, linux, solris...) probao google i nista...

Da se nadovežem na gornju priču oko SSD-a. Trebalo bi da uključiš Trim, pošto po default-u ne radi na ne-apple ssd-ovima.
Ja sam ga omogućio preko multibeast-a, a možeš i preko Trim Enabler programa.

evo sve radi kako treba preko unibeast metode, ali boot me zeza.

probao sam i sa vladinog paketa i onaj koji dolazi sa multibeastom - jedino hoce da se butuje preko unibeast usb-a?
inace sam ga testirao i u geeku ima 13000, zvuk mi sljaka sa kextom koji je vlada stavio u paket za plocu. grafika je OOB, pa se nisam baktao sa drajverima za sada.

p.s. naravno stavio sam i fakesmc, sada probao i chameleon rc5...
p.s2 uspeo sam sa multibeast da butujem i da sve radi...za sada.
idem na sljaku pa kada istestiram sve javljam kako je ispalo, kao i full metodu instalacije

thnx2all

Poslednja izmena:
Chameleona treba da instaliraš na particiju gde si instalirao Mac os. Možeš takođe recimo da instaliraš i ove alatke koje sam mislim ostavio u instalaciji za podešavanje Chameleona. Reč je o Champlist-u ili Chameleon Wizardu, pa onda odatle da podesiš dalje detaljno boot opcije...

Naravno treba i u BIOS-u da podesiš da se butuje taj disk, ali ne u UEFI varinati nego regularno...

Vrh Dno